Wyrafinowane produkty najwyższej jakości, które firmuje swoim nazwiskiem rodzina Agostoni (współzałożyciele marki ICAM).
Czekolady z Peru, Dominikany, Wenezueli, Ugany, Madagaskaru (...) o zawartości kakao do 81%. Także białe i mleczne.
Czekolady:
- Gran Cru_
- Single Origin
- Bio
Polecamy również nadzienia Agostini z karmelizowanych orzechów laskowych, pistacji i migdałów (bez oleju palmowego).
ICAM posiada własne zaawansowane laboratorium badawczo-rozwojowe oraz dział kontroli jakości. Dzięki temu może
zapewnić odbiorcom wybór najlepszych surowców i nowatorskie produkty.
W zakładzie w Orsenigo cały proces produkcyjny jest skrupulatnie kontrolowany według sprawdzonych procedur, a także
nieustannie monitorowany przy pomocy nowoczesnej, automatycznej aparatury. Laboratorium ICAM wykonuje około 8000
analiz rocznie.
Na wszystkich kluczowych etapach produkcji uwzględnia się organoleptyczne cechy surowców, aby wydobyć z nich jak
najwięcej charakterystycznych odcieni smakowych i aromatów. Pozostaje to zawsze w zgodzie z najostrzejszymi standardami
bezpieczeństwa, tak żywności, jak ogólnego.
Monitorowaniem jakości ziaren kakao, półproduktów i wyrobów konsumenckich zajmuje się w ICAM 40-to osobowa grupa
ekspertów-testerów. Testy organoleptyczne są przeprowadzane codziennie, aby zagwarantować powtarzalność kolejnych
partii produkcyjnych i uniknąć jakichkolwiek odchyleń od przyjętych standardów. Aby mieć pewność kontroli, ICAM
wymaga od testerów udziału w rygorystycznych szkoleniach, prowadzonych przez najbardziej prestiżowy instytut w Europie
- CIRAD.