Krem z orzechów laskowych i kakao, przełożone Variegato czekoladowym, z dodatkiem rozdrobnionych orzechów laskowych i wafli.
Produkt wolny od GMO.
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Krem z orzechów laskowych i kakao, przełożone Variegato czekoladowym, z dodatkiem rozdrobnionych orzechów laskowych i wafli.
Produkt wolny od GMO.
Zaczątek piekarski BioStarPlus zawiera kultury bakterii mlekowych, które zostały wyselekcjonowane z naturalnych zakwasów piekarskich.
Nasz liofilizat zawiera szczepy bakterii Lactobacillus plantarum, Lactobacillus brevis, Lactobacillus sanfrancisco, które wraz z drożdżami Saccharomyces cerevisiae tworzą układ symbiotyczny. Stosując zaczątek BioStarPlus wytwarzamy taką biocenozę zakwasu, w której drobnoustroje nie stanowią dla siebie konkurencji przy wykorzystywaniu składników odżywczych obecnych w mące.
Zaczątek dostarczany jest w postaci liofilizatu (torebka “A”), podłoża (torebka “B”) i wiaderka o pojemności 20 litrów, na którym naniesiona jest skala objętości.
“W porównaniu z tradycyjną metodą prowadzenia ciasta, technika stosowania kultur starterowych jest bardzo uproszczona, dzięki czemu można w krótkim czasie uzyskać powtarzalną i stabilną jakość ciasta żytniego oraz pieczywo o wyraźnym smaku i aromacie. Dodatek wyselekcjonowanych kultur starterowych do produkcji pieczywa dostarcza wiele korzyści technologicznych, ekonomicznych i prozdrowotnych. Kultury starterowe zapewniają wysoką jakość pieczywa, przedłużają jego świeżość i opóźniają proces czerstwienia. Pieczywo produkowane z dodatkiem starterów fermentacji charakteryzuje się lepszym smakiem i zapachem, dzięki odpowiedniemu stosunkowi bakterii mlekowych i drożdży. Poza tym, produkty metabolizmu bakterii mlekowych w środowisku fermentacyjnym działają hamująco na rozwój bakterii patogennych i gnilnych, wpływając na czystość fermentacji oraz obniżają ryzyko rozwoju w pieczywie mikroflory niepożądanej, głównie pleśni. Stosowanie kultur starterowych wykazuje również działanie prozdrowotne, poprzez rozkład ewentualnych mikotoksyn pochodzących z zanieczyszczonej pleśniami mąki, redukcję kwasu fitynowego utrudniającego wchłanianie związków mineralnych oraz wspomaganie systemu immunologicznego człowieka.”
Mgr inż. A. Ostasiewicz, dr hab. A. Ceglińska, Katedra Technologii Żywności, Wydz. Nauk o Żywności, SGGW
Stosowanie zaczątku BioStarPlus gwarantuje:
Bułka pszenno - żytnia z aromatycznymi przyprawami oraz ziarnami.
Aromat rozmarynu oraz rozmaitość ziaren i zbóż zawartych w mieszance UNIFERM Ährenspitz zapewni niepowtarzalną kompozycję smakową bułek o najwyższej jakości.
Powtarzalność zakupu z UNIFERM Ährenspitz!
Best Cream, to aksamitny krem o smaku i zapachu wanilii oraz delikatnej i gładkiej konsystencji. Idealnie nadaje się jako dodatek oraz jako dekoracja do ciast i deserów. Doskonały na zimno, jak i do zapieku. Best Cream to również doskonała baza do komponowania innych smaków według pomysłów i fantazji cukierników. Dodatkowym atutem kremu jest zarówno niezwykle proste przygotowanie, długotrwała świeżość, jak również termostabilność. Mrożenie i zapiek nie mają wpływu na jego walory sensoryczne. Best Cream dobrze łączy się z innymi dodatkami, takimi jak: śmietana, twaróg.
Dostępne opakowania 10 kg
Amarena to wysokiej jakości termostabilne nadzienie wiśniowe. Zawiera aż 60% całych owoców wiśni w soku własnym. Nadzienie Amarena jest gotowe do użycia oraz doskonale spisuje się w zapieku. Amarena do idealny dodatek do ciast drożdżowych, ptysiowych, kruchych, ciastek, kremów, śmietany.
Termin przydatności do spożycia 6 miesięcy
Dostępne opakowania wiadro 12 kg
Pierwsze takie drożdże na rynku,dedykowane specjalnie do słodkich ciast!
Dzięki zaawansowanej technologii produkcji drożdże wykazują bardzo wysoką aktywność, co gwarantuje idealną strukturę ciasta drożdżowego po wypieku. Znakomite do ciast drożdżowych z kruszonką, owocami, rogalików drożdżowych, babek drożdżowych i wielu innych, co potwierdziły konsumentki podczas badań marketingowych. To propozycja dla wielbicielek pysznych domowych, słodkich wypieków, które wciąż na nowo chcą zachwycać się aromatem i pysznym smakiem drożdżówek. Produkt nie zawiera konserwantów.
Drożdże do słodkich wypieków to gwarancja udanego ciasta!
Prezentacja produktów