Instytut Sadkiewicza Centrum Przyjaznego Kształcenia przy ZBPP sp. z o.o. w Bydgoszczy
Bydgoszcz, 85-744
woj. kujawsko-pomorskie
ul. Startowa 2
Produkty i usługi
Szkolenia piekarskie, laboratoryjne, kucharskie, barmańskie, kelnerskie, dietetyczne
Zobacz pełną ofertę w Katalogu produktów i usług (1)
Opis działalności
Instytut Sadkiewicza - Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty.
Zaświadczenie o wpisie do ewidencji szkół nr 5/12 wydane przez Prezydenta Miasta Bydgoszczy. Wpis do Rejestru Instytucji Szkoleniowych Wojewódzki Urząd Pracy w Toruniu pod numerem ewidencyjnym 2.04/00103/2009. Instytut Sadkiewicza od 2009 roku organizuje warsztaty gotowania dla pasjonatów – tych małych i dużych, kursy podnoszące kwalifikacje zawodowe oraz smakowite imprezy dla firm. Posiadamy sale konferencyjną, kameralną jadalnię, kompleksowo wyposażoną kuchnię, rozbieralnię, chłodnie oraz wędzarnie. U nas znajduje się Akademia Kuchni Myśliwskiej dr. Russaka i dr. Sadkiewicza.
Dbamy o to, żeby nasze dania były zrobione z produktów naturalnych oraz pochodziły od producentów okolicznych gospodarstw ekologicznych. Naszą misją jest zwiększenie zainteresowania producentów i konsumentów żywnością wysokiej jakości. Korzystamy z najlepszych przypraw i ziół oraz produktów, które pochodzą tylko i wyłącznie ze sprawdzonych firm. Wszyscy nasi dostawcy posiadają atesty oraz certyfikaty.
Marka Sadkiewicz powstała przy Zakładzie Badawczym Przemysłu Piekarskiego w Bydgoszczy. ZBPP od 45 lat specjalizuje się w opracowywaniu i produkowaniu urządzeń pomiarowo-kontrolnych przeznaczonych dla laboratoriów zbożowo-mącznych, piekarsko-ciastkarskich oraz placówek naukowo-badawczych. Podczas warsztatów korzystamy zarówno z wiedzy pracowników, jak i laboratoriów ZBPP. W naszej firmie znajdują się siedziby dwóch prestiżowych stowarzyszeń: ICC Polska- Stowarzyszenie inicjuje, prowadzi oraz wspiera działalność naukową i naukowo-techniczną, edukacyjną i kulturalną w zakresie technologii i nauki o zbożach oraz produktach zbożowych. Euro-Toques Polska - Głównym celem Kucharskiej Wspólnoty Europejskiej jest promocja najlepszej żywności i jakości produktów regulowanych przez instytucje europejskie i krajowe.
Rozpoczęcie działalności
2009