Lesaffre Polska
Wołczyn, 46-250
woj. opolskie
Dworcowa 36
Produkty i usługi
Chleb na Dzień Dobry - mieszanka Mieszanka do wyrobu ciast piernikowych Płynne drożdże Kastalia
Zobacz pełną ofertę w Katalogu produktów i usług (42)
Opis działalności
Grupa Lesaffre - najważniejsze fakty:
- Firma rodzinna, założona we Francji w 1853 r.
- Specjalizująca się w produktach fermentacyjnych – głównie drożdże
- Światowy lider w produkcji drożdży oraz ekstraktu drożdżowego
- 50 fabryk produkcyjnych w ponad 26 krajach
- Obecność na rynkach ponad 180 krajów
- 7 000 osób zatrudnionych na 5 kontynentach
Lesaffre produkuje różne rodzaje drożdży celem zaspokojenia wszystkich potrzeb piekarzy. W Europie Centralnej, najbardziej popularnym i najczęściej używanym przez piekarzy rodzajem drożdży są drożdże świeże prasowane. Ten typ drożdży doskonale nadaje się do częstego stosowania. Drożdże w postaci wiórek czy też płynne są przystosowane do wykorzystywania przy użyciu ściśle określonych procedur przemysłowych. Natomiast drożdże suszone, bez udziału wody, często wykorzystuje się w krajach, które są skłonne eksperymentować w trudnych warunkach klimatycznych.
Lesaffre jest liderem rynkowym na rynku drożdżowym z markami rozpoznawalnymi przez piekarzy dzięki szczególnie wysokim parametrom jakościowym drożdży, takim jak siła fermentacyjna, wydajność, stabilność i konsystencja. Polepszacze do pieczywa
W ciągu ostatnich kilku lat Grupa Lesaffre zauważyła dużą szansę ekspansji na rynku polepszaczy do pieczywa. Szansę potwierdził sukces gamy polepszaczy Dynamil, Magimix, uważanej obecnie za standard w przemyśle piekarskim. Zakwas W dziedzinie zakwasu, Lesaffre, ze swoją marką Creme de Levain (mleczko drożdżowe), jest jedynym producentem oferującym piekarzom gotowy do użycia żywy zakwas, posiadający termin przydatności do spożycia odpowiadający drożdżom.