Dijo Baking Horeca Service
Wrocław, 52-351
woj. dolnośląskie
Zabrodzie 28
Opis działalności
Firma Dijo została założona w 1990 roku, choć tradycje rodzinnej produkcji sięgają roku 1973. Początkowo w niewielkiej hali produkowane były jedynie słone przekąski. Obecnie produkcja odbywa się na dwóch wydziałach: słonym i słodkim w trzech zakładach produkcyjnych, a zatrudnienie wynosi 150 osób. Dijo jest uznanym producentem m.in. dekoracji cukierniczych, sosów do lodów i deserów, nadzień cukierniczych i owocowych, owoców w żelu, a od roku 2006 także tortilli. Dijo zajmuje także znaczące miejsce na rynku słonych przekąsek, produkując pełen asortyment wysokiej jakości paluszków, precli i miksów.
Jakość naszych produktów, konkurencyjne ceny oraz elastyczna i kreatywna polityka handlowa zyskały duże uznanie naszych Klientów i wpłynęły bezpośrednio na wysoką dynamikę wzrostu sprzedaży.
Dijo zostało uznane przez „European Foundation for Enterpreneurship Research” za jedną z najbardziej dynamicznie rozwijających się firm w centralnej i wschodniej Europie.
Rozpoczęcie działalności
1990