Pasta variegato z kawałkami owoców, orzechów, czekolady itd. w zależności od smaku.
Do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Producenci: Comprital, Pernigotii, Sempre, Babbi
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Pasta variegato z kawałkami owoców, orzechów, czekolady itd. w zależności od smaku.
Do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Producenci: Comprital, Pernigotii, Sempre, Babbi
Pasty cukiernicze do wypieków i lodów, nadzienia do pralin, kremów i deserów, wysokiej jakości koncentraty smakowe z naturalnych składników, puree i pulpy owocowe 90%, to wszystko stanowi niezbędne wyposażanie każdej dobrej cukierni i lodziarni. Ich wybór, a co najważniejsze jakość wpływa na końcowy produkt, a tym samy przekłada się na sprzedaż....
Z myślą o klientach detalicznych i klientach branżowych, którzy chcieliby spróbować lub nabyć mniejsze opakowanie pasty smakowej, wprowadziliśmy możliwość zakupy małych pojemniczków po ok. 250g profesjonalnych past cukierniczych do stosowania w kremach, masach, ciastach, ganache, musach i lodach. Wielkość opakowania daje możliwość wykorzystania pasty przy kilku recepturach.
250g Pasta migdałowa Mandorla Pernigotti 100% bez cukru 12092371
250g Pasta WANILIOWA z ziarenkami VANIGLIA TOP Pernigotti 12093183
250g PASTA KOKOSOWA Koncentrat Pernigotti 12094571
250g Pasta MANGO Pernigotti 12094511
250g Pasta MALINOWA Lampone Pernigotti 12094521
250g PASTA Z OWOCÓW LEŚNYCH Koncentrat Frutti Bosco Pernigotti 12094581
250g Pasta LIMONKOWA Lieme Pernigotti 12094812
250g Pasta pistacjowa 100% Pure Pernigotti bez cukru 12092005
250g Pasta 100% ORZECH LASKOWY prażony Nocciola Scura latta Pernigotti 12092020
250g Pasta GIANDUIA LATTA orzech laskowy, kakao Pernigotti 12092161
1kg Pasta KOKOSOWA Koncentrat Pernigotti 12094571
1kg PASTA Z OWOCÓW LEŚNYCH Koncentrat Frutti Bosco Pernigotti 12094581
1kg Pasta MANGO Pernigotti 12094511
1kg Pasta MALINOWA Lampone Pernigotti 12094521
1kg Pasta CIASTECZKOWA Crema Frollino plus Pernigotti 12093153
1kg Pasta GIANDUIA LATTA orzech laskowy, kakao Pernigotti 12092161
1kg Pasta 100% ORZECH LASKOWY prażony Nocciola Scura latta Pernigotti 12092020
1kg Pasta pistacjowa 100% Pure Pernigotti bez cukru 12092005
1kg Pasta WANILIOWA z ziarenkami VANIGLIA TOP Pernigotti 12093183
Włoska czekolada o wysokiej jakości o zrównoważonym smaku. Produkowana w postaci niedużych pastylek, co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie w fontannie. Czekolada w 100% oryginalna konfekcjonowana z większych opakowań zbiorczych.
Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue. Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).
Czekolada nie wymaga upłynniania w następujących fontannach:
Sephra - wszystkie modele domowe i profesjonalne
Optimal - wszystkie modele profesjonalne
Chocallo - wszystkie modele profesjonalne
Choco Platinium, Silver, Maya, Colombo
CF24, CF32 Soda Pluss
Wszystkie fontanny kaskadowe
Zaleca się upłynnianie we wszystkich pozostałych urządzeniach olejem roślinnym (polecamy zwykły słonecznikowy) lub masłem kakaowym w proporcji 5-8%, co nie zmienia smaku czekolady, a jedynie delikatnie zwiększa jej płynność pozwalając na domykanie się tzw. "płaszcza" w fontannie. Nie jest konieczne upłynnianie czekolady w kociołkach fondue.
Czekolada Master Martini posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%), co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje to kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.
Zalety naszych opakowań:
- worek stojący z dnem typu doypack
- przystosowane do kontaktu z żywnością - atest PZH
- strunowe zamknięcie zip + dodatkowe zgrzanie solidnie zabezpiecza czekoladę
- gwarancja długiej świeżości po otwarciu oraz braku dostępu do światła (dostęp do światła powoduje utlenianie
się czekolady)
Naklejka informująca o składzie czekolady oraz terminie przydatności do spożycia
Charakterystyka:
Smak: Klasyczny, stonowany o jedwabistej konsystencji, najbardziej przypominający łagodne w smaku czekolady dostępne na rynku czekolad mlecznych.
Min. kakao: 32 %
Waga opakowania: 1 kg
Data przydatności do spożycia 18 miesięcy od daty produkcji.
Czekolada belgijska Callebaut w opakowaniu 2,5 kg.
Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości o podwyższonej płynności, o zrównoważonym smaku mleka, kakao i karmelu. Produkowana w postaci niedużych pastylek, co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie, serwowanie....i zajadanie się.
Czekolada w 100% oryginalna.
Czekolada dedykowana przede wszystkim do fontann czekoladowych, ponieważ nie wymaga upłynniania dzięki podwyższonej zawartości masła kakaowego. Nadaje się również do sporządzania nadzień, tworzenia dekoracji i fondue. Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).
Charakterystyka:
MARCEPAN masa migdałowa Lubeca
Oryginalna, najbardziej znana i ceniona masa marcepanowa produkowana z migdałów kalifornijskich.
Ten rodzaj marcepanu wytwarzany jest z wyjątkowych migdałów kalifornijskich. Jest on idealny do modelowania i dalszej plastycznej obróbki w celach dekoracyjnych.
W procesie produkcji białe, poszatkowane migdały mieszane i walcowane są wraz z cukrem i wodą, co daje im delikatną włóknistą strukturę idealną na "jeden gryz" . Masa ostatecznie jest pieczona w miedzianych kotłach, dzieki czemu marcepan nabiera swojego charakterystycznego , prażonego, niepowtarzalnego smaku. Szybkie schodzenie zapewnia utrzymanie cennych wartości aromatu migdałów.
Skład: 52% migdały, 35% cukier
Opakowania: 200g, 1kg, 12,5 kg
Profesjonalny podgrzewacz do czekolady, musów i żeli owocowych na 2GN. Idealny na sezon letni do oblewania gofrów i naleśników. Zawartość ogrzewana jest 3 grzałkami na podczerwień, a termostat z regulacją temperatury zapewnia utrzymanie odpowiedniej konsystencji produktu. Urządzenie wykonane jest ze stali nierdzewnej, posiada dwa pojmniki GN 1/6 wraz z pokrywkami.
Pojemność: 2xGN 1/6 100 mm
Moc: 1,0 kW
Zasilanie: 230 V
Wymiary mm: 220x530x180