Podwójna komora wypieku z jednym panelem sterowania.
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
-
Piec konwekcyjny Minimat 43 S
WięcejWymiary: wysokość/szerokość/długość: 550 x 600 x 700 mm
Powierzchnia wypiekowa: 0,46 m2 (obliczeniowa)
Liczba komór / poziomów: 3 półki/blach
Wymiary blach: 440x350
Zakres temperatur: max 250°C
Moc pieca: 3,1 kW
Źródło energii: elektryczny
Zużycie energii: brak danych
Waga: 52-54 kg (w zależności od wersji wyposażenia)
Dodatkowe informacje: Piec Minimat 43 S – najmniejszy piec konwekcyjny Wiesheu. Jego kompaktowe rozmiary, zasilanie 230V, wbudowany zbiornik wody do zaparowania, w połączeniu z wysoką wydajnością, pozwalają na prowadzenie wypieku na sklepach gdzie do tej pory nie było to możliwe. Piec Minimat można łączyć z innymi piecami tworząc zestawy Vario, uzyskujemy wtedy większą elastyczność i wydajność oszczędzając miejsce na sklepie. Piec Minimat może być ustawiony na podstawie lub garowni, uzyskujemy w ten sposób zintegrowany system do rozrostu i wypieku ciasta na miejscu w sklepie. Dwa warianty systemów sterowania: Clasic lub Comfort zapewniają, że obsługa pieca jest dziecinnie prosta nawet dla mniej doświadczonego użytkownika. W połączeniu ze sterowaniem Comfort piec Minimat może być wyposażony w zamek bezpieczeństwa umożliwiający ustawienie i bezpieczną pracę pieca również w strefie obsługi klienta. Podwójnie przeszklone drzwi pieca zapewniają bezpieczeństwo, oszczędność energii, eksponując jednocześnie produkty wypiekane w piecu. Zoptymalizowany przepływ powietrza w komorze pieczenia, zaparowanie natryskowe oraz rewersyjny wentylator zapewniają doskonałe wyniki pieczenia. Piec Minimat może być opcjonalnie wyposażony w okap ze skraplaczem pary, wtedy cała para powstająca w piecu jest skraplana i odprowadzana do kanalizacji – nie ma konieczności prowadzenia oddzielnych kanałów wentylacyjnych. -
Piec konwekcyjny Dibas 64 S
WięcejWymiary: wysokość/szerokość/długość: 700 x 930 x 970 mm
Powierzchnia wypiekowa: 1,20 m2 (obliczeniowa)
Liczba komór / poziomów: 5 półek/blach
Wymiary blach: 400x600
Zakres temperatur: max 250°C
Moc pieca: 9,6 kW
Źródło energii: elektryczny
Zużycie energii: brak danych
Waga: 117-137 kg (w zależności od wersji wyposażenia)Dodatkowe informacje: Piec Dibas – piec konwekcyjny z drzwiami, które chowają się w obudowę pieca i tym samym nie blokują przejścia. Zapewnia większą swobodę kształtowania przestrzeni i ruchu podczas codziennej pracy, pozwala na usytuowanie bliżej klienta. Specjalny zamek bezpieczeństwa zapewnia bezpieczne użytkowanie również w strefie obsługi klientów. Higieniczna komora pieca (pozbawiona narożników) w połączeniu z systemem mycia automatycznego zapewnia wyjątkową łatwość utrzymania czystości w piecu. Trzy warianty systemów sterowania: Clasic, Comfort lub Exclusive zapewniają, że obsługa pieca jest dziecinnie prosta nawet dla mniej doświadczonego użytkownika. Zoptymalizowany przepływ powietrza w komorze pieczenia, zaparowanie kaskadowe lub natryskowe oraz rewersyjny wentylator zapewniają doskonałe wyniki pieczenia. Piec Dibas można łączyć w system Vario z innymi piecami modułowymi i konwekcyjnymi, jak również z garowniami, uzyskujemy w ten sposób zintegrowany system do rozrostu i wypieku ciasta na miejscu w sklepie. Piec na życzenie klienta może być wykonany w wersji Nostalgic.
-
Piec modułowy EBO 64 L
WięcejWymiary: wysokość/szerokość/długość: 930 x 860 x 450 mm
Powierzchnia wypiekowa: 0,5 m2
Liczba komór / poziomów : 2 komory / tła
Wymiary blach: 400x600
Zakres temperatur: max 250°C
Moc pieca: 6,4 kW
Źródło energii: elektryczny
Zużycie energii: brak danych
Waga: 150-184 kg (w zależności od wersji wyposażenia)Dodatkowe informacje: Piec Modułowy EBO 64 L – piec posiada 2 komory zintegrowane w jeden moduł – komory pracujące równocześnie. Nowy mechanizm otwierania drzwi zapewnia możliwość czyszczenia szyby bez potrzeby jej demontażu. System precyzyjnej kalibracji mocy grzania, specjalna płyta kamienna z powłoką zapobiegającą przywieraniu oraz zaparowanie, pozwala na uzyskanie doskonałej skórki produktu niezależnie od tego czy pieczemy bezpośrednio na hercie czy na blasze piekarniczej. Trzy warianty systemów sterowania Clasic, Comfort lub Exclusive zapewniają, że obsługa pieca jest dziecinnie prosta nawet dla mniej doświadczonego użytkownika. Na życzenie klienta piec EBO może być wyposażony w technologię STIR która skraca czas pieczenia. Piece EBO można zestawiać piętrowo do 4 modułów w zestawie, jak również z innymi piecami konwekcyjnymi i Garowniami, uzyskujemy w ten sposób zintegrowany system do rozrostu i wypieku pieczywa na miejscu w sklepie.
Piec na życzenie klienta może być wykonany w wersji Nostalgic. -
Piec Wiesheu EBO 86
WięcejPiec Wiesheu model EBO 86 to doskonała technologia pieczenia w każdym rozmiarze. Nowe drzwi pieca EBO z pozycją do czyszczenia, umożliwiają proste, dwustronne czyszczenia drzwi pieca modułowego.