...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mistrz Branży listopad 2021

    Mistrz Branży listopad 2021

    Jak używać super grzybów w pieczywie i deserach?. Na czym bazować, tworząc modne keto słodkości? Jak uczynić chleb bardziej funkcjonalnym dla zdrowia? Czy lodziarnia w zimie może prężnie działać? Co znaczy hygge w cukierni? I dlaczego czasem warto odpuścić, by nie gonić za sukcesem, a ten sam nas zapukał.

    Co oznacza sukces? Co jest jego miarą? Liczba lokali? Czy też liczba pucharów i dyplomów na ścianie firmy? Poklask ze strony branży, a  może bardziej kolejki zwykłych zjadaczy ciastek ustawiające się przed naszym lokalem? Czy jeśli w witrynie cukierni zabraknie ciastek w ciągu dnia to dobry znak, a może świadczy o złym zarządzaniu? Czy jeśli ktoś nam pomaga w tworzeniu idealnych ciastek to nadal możemy uważać, że perfekcyjna witryna to nasz sukces? Wreszcie czy za owym sukcesem trzeba w ogóle gonić?

    A może zamiast odpowiadać sobie na te wszystkie pytania i brać udział w morderczym wyścigu po etykietę “najlepszy” warto sobie… odpuścić? Szczęśliwy człowiek tworzy szczęśliwe ciastka, a na takie ciastka klient poczeka, nawet, gdy jednego dnia zostanie odprawiony z kwitkiem i będzie musiał wrócić następnego dnia. Tak działa i myśli rozmówczyni wywiadu okładkowego tego wydania, Pani Foremka - Sylwia Grodzka-Haba. Nam opowiedziała nie tylko  o tym jak odzyskała pasję i siły do pracy, świadomie odpuszczając wielkie plany, ale też o tym jak udało jej się osiągnąć międzynarodowy rozgłos, prowadząc od czterech lat butikową cukiernię w niewielkich Myslowicach. Sylwia właśnie wydaje książkę z autorskimi recepturami, które jest ednak także szczerym zapisem jej doświadczeń z robieniem ciastek. Gorąco zachęcamy do przeczytania rozmowy na str. 8. 

    Do cukierni i piekarni już dawno wkroczyła jesień. Teraz pora wpuścić tam także modne... grzyby! Choć w wielu piekarniach oferuje się bułki z pieczarką, tu mowa o zupełnie innym rodzaju leśnych grzybów, mianowicie trendem za Oceanem, a także już w wielu krajach Europy są grzyby medyczne. W wersji sproszkowanej można je dodać do samecho chleba, ale też ciasta, kremu i kawy. Dlaczego jednak warto to zrobić? O tym przeczytacie na stronie 38.

    Jeszcze gorętszym trendem jest moda na keto. Choć słodkości neijako wykluczają się z tym słowem, jest możliwe przygotowanie oferty niskowęglowodanowej do każdej cukierni. Jakich zamienników używać? Czy można dodać alternatywnego słodzika i w jakich proporcjach? O tym opowiedzieli nam ci, którzy już zpowodzeniem sprzedają keto słodkości w swoich lokalach. Czytaj więcej na str. 24.

    W dobie mody na unikanie węglowodanów warto pamiętać jednak, że nie każdy ich rodzaj jest groźny i szkodliwy. O tym przekonują nie tylko sami piekarze, ale też i dietetycy. Tylko czym powinien charakteryzować się bochenek, który sprawi, że nasz organizm będzie miał, np. lepszą odporność? Czytajcie artykuł na str. 30. 

    Chleb może być zwłaszcza zdrowy, jeśli dodamy do niego zioła i przyprawy. Jesień i zimia sprzyjają doprawianiu wszystkiego korzennymi smakami. Chleby z cynamonem, gałką muszkatołową czy anyżem warto podać na świąteczny stół jako, że te przyprawy ułatwiają trawienie. Przepisy i wskazowki dotyczące optymalnych chlebów na Boże Narodzenie znajdziecie na str. 27.

    Tradycyjna lodziarnia, piekarnia czy cukiernia to bardzo modna etykieta. Niestety rzadko znajduje uzasadnienie w realnej praktyce. Kilkoro ambitnych mistrzów branży z Rybnika postanowiło wpisać tradycję w swoją firmę bardziej niż ktokolwiek przedtem. Serwują w lokalach słodkości i jedzenie oparte na przedwojennych recepturach. Projekt ten nosi nazwę „Przepisy Adeli”. Uczestnicy projektu zaoferowali mieszkańcom miasta, m.in. tort czekoladowo-bakaliowy, lody sernikowe i lawendowe lub smażony... móżdżek. Czy taka strategia spodobałasię konsumentom? I czym różnią się stare receptury od nowoczesnego podejścia? Zdradzamy na str. 32.

    Styl skandynawski jest już z nami dosyć długo. Kochamy go za wiele: za połączenie funkcjonalności i piękna, domowy, przytulny klimat, uniwersalność – sprawdzi się zarówno w domu, jak i w lokalu, a dobrze zaadaptowany przypadnie do gustu każdemu. Stanowi także świetną podstawę aranżacyjną, którą można łatwo modyfikować kolorystycznie i łączyć z innymi stylami, tworząc wyjątkowe mieszanki. Jednak od niedawna nasze serca zaczyna podbijać inny z północnych trendów – styl duński, który jest bardzo zbliżony do ulubionego stylu Polaków. Jakie dodatki wprowadzić do lokalu w duchu hygge? Odpowiedzi szukajcie na str. 52. 

    I pamiętajcie - najlepszy klimat jest tam, gdzie ciastka, chleby i lody tworzy się z pasją w dobrej atmosferze. Mamy nadzieję, że przed grudniowym szaleństwem znaqjdziecie chwilę na odpuszczenie i wypicie aromatycznej kawy lub czekolady z lekturą nowego wydania. 

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Ciastka dopieszczone pasją i miłością – rozmowa z Sylwią Grodzką-Habą
    Chlebowi rzemieślnicy – rozmowa z Piotrem Ostrowskim i Pawłem Radomskim
    Fit Cake – słodka sieć z misją – rozmowa z Rafałem Kościukiem

    Mistrz produkcji Trendy
    Słony kaszmir
    Czas na keto słodkości i pieczywo
    Tarta piernikowa z wiśniami i percepanem
    Optymalne chleby bożonarodzeniowe
    Pieczywo funkcjonalne i jego rola w prewencji chorób
    Stare przepisy ożywają – „Przepisy Adeli”
    Kreatywny sugarcrafting z Angeliką Chwyć
    Supergrzyby prosto z Hollywood
    W trosce o polski chleb
    Tłuszcze w produkcji piekarsko-cukierniczej
    Lody okiem Szymona
    Mleko w lodach, cz. 2

    Mistrz zarządzania
    W duchu hygge
    Systemy planowania dają większą elastyczność i obniżają koszty

    Flash News

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Ciasto Czekoladowy Full - 100% koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego

    Ciasto Czekoladowy Full - 100% koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego

    Ciasto czekoladowe full - 100% koncentrat ciasta biszkoptowo-tłuszczowego.

    Bardzo duża zawartość prawdziwej czekolady (15%) sprawia, że wypieczone ciasto ma głęboki, czekoladowy kolor i wspaniały zapach.

    Poza prawdziwie czekoladowym smakiem charakteryzuje się ono puszystym i wilgotnym miękiszem. Nie kruszy się przy krojeniu i można je mrozić. Idealnie sprawdza się w produkcji szerokiego asortymentu – od cienkich rantów, przez blaty, aż po puszyste muffiny. 

     

    Więcej
  • ICER - linia dodatków do produkcji pieczywa o odroczonym wypieku

    ICER - linia dodatków do produkcji pieczywa o odroczonym wypieku

    Proponujemy szeroki asortyment produktów do odroczonego wypieku.

    Gotowe kęsy można wypiekać w czasie dogodnym dla piekarni i w zależności od potrzeb.

    Opóźniony rozrost pozwala na uzyskanie pieczywa o wyjątkowo wysokiej jakości co skutkuje uzyskaniem delikatnego miękiszu i dłuższej świeżości pieczywa.

    Mieszanki mączne Icer można stosować również przy tradycyjnej metodzie wypieku.

     

    Więcej
  • Smażalniki do pączków

    Smażalniki do pączków

    Zastosowanie smażalników
    Elektryczne smażalniki do pączków są przydatne wszędzie tam, gdzie ważne jest szybkie i prawidłowe smażenie różnych produktów spożywczych. Urządzenia smażalnicze IBIS wykorzystywane są zarówno w cukierniach, piekarniach, jak i restauracjach oraz kuchniach hotelowych. Ponadto doskonale sprawdzają się do smażenia różnorodnych produktów, w tym m.in. ryb i innych produktów wymagających przygotowania w oleju.

    Zalety
    Smażalniki do pączków w całości zostały wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Materiał ten gwarantuje trwałość produktu przez długi czas użytkowania, zachowanie najwyższych standardów higieny oraz łatwe utrzymanie urządzenia w czystości. Są to bardzo istotne kwestie w każdym punkcie gastronomicznym.

    Warto również dodać, że izolacja misy wpływa na to, że maszyna do pączków jest energooszczędna i zachowuje wysoką temperaturę oleju przy najmniejszym możliwym zużyciu energii elektrycznej. Ta zaleta z pewnością okaże się bardzo ważnym wyznacznikiem dla właścicieli punktów, w których ważne są kwestie oszczędnościowe.

    Wbudowany, dodatkowy termostat bezpieczeństwa skutecznie zabezpiecza przed nadmiernym nagrzaniem w razie uszkodzenia elementów sterowniczych.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS
  • Kominowy wymiennik ciepła

    Kominowy wymiennik ciepła

    Odzysk ciepła to konsekwentne wykorzystanie energii cieplnej z pieców piekarniczych. W każdym piecu piekarniczym oraz kotle termo-olejowym w wyniku normalnej pracy wytwarzane są spaliny o temperaturze ok. 300°C, które z zawartą energią wysyłane są do atmosfery przez kominy. Montaż wymiennika ciepła jest najlepszym sposobem na zatrzymanie traconego ciepła i energii. Mamy możliwość odzyskać większość traconego ciepła spalin i pary wodnej z okapu, które następnie przekazane jest do układu grzewczego piekarni.

    • możliwość zainstalowania na każdym piecu piekarniczym gazowym i olejowym;
    • możliwość uzyskania ciepłej wody, bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów;
    • prosta automatyka zapewniająca bezawaryjną pracę;
    • prosty montaż bez skomplikowanych przeróbek;
    • izolowana obudowa ze stali nierdzewnej;
    • możliwość podłączenia centralnego ogrzewania.
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe