...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Olej TOP Q SUN

    Olej TOP Q SUN

    Rafinowany olej słonecznikowy dedykowany wypiekom ciastkarskim i piekarskim. Idealnie sprawdza się w wyrobach biszkoptowo-tłuszczowych, pieczywie półcukierniczym oraz mieszankach cukierniczo-piekarskich. Wyróżnia się delikatnym smakiem i optymalną kompozycją kwasów omega-6 i omega-3. Z powodzeniem można wykorzystywać go do wypieku biszkoptów oraz pieczywa pszenno-drożdżowego.

    - Olej słonecznikowy o delikatnym i lekkim smaku.
    - Optymalna kompozycja kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3.

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kruszwica/Bungie
    sprzedawca
    Kruszwica
  • Mistrz Branży marzec 2022

    Mistrz Branży marzec 2022

    Co daje wygrana w prestiżowym konkursie, oprócz zastrzyku adrenaliny i zaszczytnego tytułu? O tym opowiadają laureatki 1. miejsca na Mistrzostwach Cukierniczych Polski 2022 - Renata Martyna i Angelika Chwyć. A oprócz tego - wielkanocne comfort food, świąteczne receptury i migawki z Expo Sweet 2022.

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Uzależnione od ciągłego rozwoju – rozmowa z Angeliką Chwyć i Renatą Martyną
    Troszkę roztrzepana, bardzo czekoladowa – rozmowa z Niną Behnke
    Wróćmy do rzemieślniczych wartości – rozmowa z Mirosławem Kurkiem

    Mistrz produkcji Inspiracje
    Wielkanocny comfort food i koła gospodyń wiejskich
    Wielkanocne inspiracje – cukrowe dekoracje

    Wielkanocne receptury
    Trio wielkanocne
    Wieniec drożdżowy z nadzieniem serowo-migdałowym
    Złote jajko
    Bułki słodkie BMF
    Makowa panienka
    Wielkanocne tartaletki

    Mistrz produkcji
    Jak długo mąka jest świeża?
    Owadzie rarytasy
    Za drzwiami piekarni
    Lody okiem Szymona
    Podstawy bilansowania receptur

    Mistrz zarządzania
    Funkcje Instagrama
    Ściana jak marzenie
    Cukierniczy trendbook

    Flash News

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    Cena do negocjacji

  • Nadzienia owocowe i konfitury

    Nadzienia owocowe i konfitury

    Portfolio produktów:
    Klasyczne/egzotyczne owoce i ich połączenia
    Gładka struktura lub duże kawałki owoców
    Udział owoców od 30 do 75%
    Doskonała funkcjonalność, przetworzenie i stabilność
    Stosowanie przed upieczeniem lub po nim
    Stabilność w procesie mrożenia/rozmrażania

    Zalety stosowania:
    Naturalne i smaczne dodatki o wysokiej akceptacji wśród konsumentów
    Obraz produktu wysokiej jakości i zdrowszego
    Naturalne, żywe kolory
    Dodatkowa struktura i delikatne wrażenia w ustach

    Możliwe oznaczenia:
    konfitura ekstra / konfitura / nadzienie owocowe

    Zastosowania:
    Przemysłowe i rzemieślnicze wypieki:
    pączki, donaty, muffinki
    Croissanty, słodkie wypieki i torty
    Wypieki z ciasta o luźnej konsystencji, ciasta z blachy
    Ciastka i ciasteczka

    Bestsellery:
    Morela
    Jabłko
    Truskawka
    Nadzienie wieloowocowe/cztery owoce
    Mango i marakuja

    Opakowania:
    Wiadro 10 - 12,5 kg
    Kontener 200 - 1000 kg

    Państwa korzyści:
    Ponad 125 lat doświadczenia w pozyskiwaniu owoców i ich przetwarzaniu
    Najwyższe standardy jakości
    Bogate portfolio i ciągła innowacyjność
    Rozwój dostosowany do potrzeb klienta oraz wsparcie w testach u klienta

     

    Więcej
  • Krem smarowny o smaku kokosowym

    Krem smarowny o smaku kokosowym

    Zastosowanie
    - Bezpośrednio do smarowania i przekładania wafli, markiz, makaroników, ciastek, a także jako dodatek do słodkich dań typu naleśniki, gofry.
    - Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich typu pączki, słodkie bułki, rogaliki, muffiny.
    - Dodatek do mas i kremów opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, stosowanych do przekładania i dekorowania lekkich ciast biszkoptowych oraz rolad.
    - Jako składnik ganaszy i musów.

    Sposób użycia
    W dolnym zakresie temperatur przechowywania (12- 13oC)kremy smarowne Bellaria posiadają konsystencję zwartą (półstałą).
    W temperaturze pokojowej (23°C) kremy te przybierają postać smarowna (mazistą)
    W celu rozluźnienia konsystencji można zastosować lekkie podgrzanie (do ca. 32oC).
    Kremy stosowane do smarowania i przekładania wafli i ciastek mogą być dozowane w niezmienionej postaci bezpośrednio z opakowania.
    Inne zastosowania (dodatek do nadzień i mas kremowych opartych na bitej śmietanie lub mascarpone) wymagają delikatnego upłynnienia w temperaturze 40–45°C, a następnie schłodzenia do temperatury 28- 30oC przed połączeniem z masą śmietanową.
    Upłynnianie w skali rzemieślniczej powinno przebiegać na łaźni wodnej, a w skali przemysłowej w izotermicznych zbiornikach z płaszczem wodnym, wyposażonych w mieszadło.

    Uwagi praktyczne
    Krem (upłynniony) łączony z mocno schłodzoną ubitą śmietaną (30–36% tłuszczu) powinien mieć temperaturę 28–30°C i być dozowany małymi porcjami, aby zapobiec zważeniu napowietrzonej masy kremowej. Krem może być optymalnie łączony ze śmietaną w ilościa

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita / Bellaria
    sprzedawca
    Terravita
  • DIA&LIGHT - mieszanka do owocowych lodów niskokalorycznych

    DIA&LIGHT - mieszanka do owocowych lodów niskokalorycznych

    Mieszanka do owocowych lodów niskokalorycznych - nie zawiera sacharozy i glukozy.

    Sposób użycia (w zależności od owoców):
    - truskawka (malina, morela, brzoskiwnia, mango, kiwi, owoce leśne): 400 g produktu , 500 g wody, 700 g zmiksowanych owoców, 8 g SOFTIN.
    - cytryna: 400 g produktu, 1 litr wody, 230 g soku z cytryny, 8 g SOFTIN.
    - banan: 400 g produktu , 800 g wody, 450 g bananów, 4 g SOFTIN.

    Radzimy użyć wody podgrzanej do 40-50°C i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia proszku.

     

    Certyfikat HalalHalal

    Deklaracje:

    • Bez cukruBez cukru
    • Bez glutenuBez glutenu
    • Bez gmoBez gmo
    • Bez laktozyBez laktozy
    • Bez mlekaBez mleka

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    MEC3 / Kames
    sprzedawca
    Kames
  • Bellkule Choco

    Bellkule Choco

    100 % MIESZANKA DO PRODUKCJI DELIKATNYCH CZEKOLADOWYCH MINI PĄCZKÓW.

    Charakterystyka:
    szybka produkcja i powtarzalna jakość,
    duża objętość pączków podczas smażenia,
    słodki, czekoladowy smak,
    ładna, brązowa barwa miękiszu i skórki,
    miękisz wilgotny, skórka delikatna, lekko chrupiąca
    doskonale łączy się z innymi dodatkami typu orzechy, bakalie, pasty smakowe itp.

    Ulotka PDF >

     

     

     

    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe