...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Bazy do jogurtu mrożonego

    Bazy do jogurtu mrożonego

    Szeroki wybór produków linii YOGOMEC - łatwych w użyciu baz do jogurtu mrożonego.

    EASY JOGURT
    Gotowa mieszanka w proszku do przyrządzenia mrożonego jogurtu w maszynach GT firmy SPM lub w podobnych.
    Można z niej przygotować jogurt zarówno w postaci zbliżonej do granity, jak i gładkiego kremu mrożonego, a nawet lodów soft, w zależności od ustawienia maszyny.

    JOGURT 500
    Gotowa mieszanka w proszku oparta na osuszonym jogurcie.
    Do szybkiego i łatwego przygotownia bardzo smacznych lodów jogurtowych.
    Doskonała także do granity i lizaków lodowych.

    SMOOTHY
    Desery SMOOTHIES to mrożone, orzeźwiające, kolorowe napoje oparte na zmiksowanych owocach, jogurcie i mleku. Baza SMOOTHIE zapewnia jogurtowy smak i konsystencję nieco bardziej gęstą niż milkshake, a bardziej płynną od musu, a deser jest w odczuciu "cieplejszy" od sorbetu.

    EVOLUTION
    Baza jogurtowa dająca wyjątkowo intensywny, silnie kwaskowaty smak jogurtu i idealnie kremową konsystencję.

    GRECO
    Baza jogurtowa dająca produkt o zwartej strukturze i zdecydowanym smaku typowego greckiego jogurtu.

    STEVIA
    Baza jogurtowa dająca produkt o zwartej strukturze i zdecydowanym smaku typowego greckiego jogurtu - w wersji lekkiej, bez sacharozy, specjalnie dla dbających o linię.
    Delikatną słodycz nadaje produktowi naturalny, nieszkodliwy słodzik - stevia.

    I inne. Zobacz na stronie >

     

     



    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kames / YOGOMEC
    sprzedawca
    Kames
  • System załadowczo-rozładowczy Atlas

    System załadowczo-rozładowczy Atlas

    System załadowczo-rozładowczy Atlas został zaprojektowany dla piekarni małych i rzemieślniczych oraz dużych i przemysłowych. Proces ładowania ciasta na aparat załadowczy może przebiegać na kilka sposobów:
    • ręczne wykładanie ciasta z koszyków garowniczych bezpośrednio na taśmę,
    • ręczne rozładowywanie bocznych aparatów załadowczych bezpośrednio na taśmę,
    • automatyczne pobieranie ciasta z aparatów załadowczych na stół pośredni.

    Rozładunek pieców można z kolei prowadzić poprzez ręczne zdejmowanie produktów z taśmy oraz automatyczny rozładunek produktów na wózki do studzenia. Zastosowana automatyka firmy Siemens (sterowanie i serwonapędy) daje gwarancję niezawodności i ciągłości pracy. System Atlas zapewnia oszczędność czasu (krótkie cykle pracy), wydajność, ekonomię produkcji, odciąża też pracowników.

    System załadunku i rozładunku ATLAS i piece termoolejowe IBIS to gwarancja ekonomii wynikającej ze wzrostu produkcji przy zachowaniu najwyższej jakości i równomierności wypieków. Właściciele piekarni rzemieślniczych borykają się z problemami „brakujących rąk do pracy”, koniecznością redukcji kosztów i nieustannym podnoszeniem standardów pracy. Kluczowymi czynnikami pozostają również jakość pieczywa i wydajność produkcji. Odpowiedzią na te wszystkie kwestie ze strony polskiego producenta maszyn i pieców piekarniczych – firmy IBIS – jest system załadunku i rozładunku ATLAS zaprojektowany na miarę współczesnej piekarni. Należy mieć na uwadze, że automatyzacja piekarni nie oznacza rezygnacji z produkcji rzemieślniczej.

    Koniec z dźwiganiem ciężkich aparatów załadowczych i wyładunkiem łopatami. Ręczny załadunek wymaga tężyzny fizycznej. Nieustanne dźwiganie aparatów załadowczych może prowadzić do bólu pleców i innych urazów, będących następstwem przeciążeń układu mięśniowo -szkieletowego.

    Do obsługi zestawu składającego się z dwóch pieców PKT 6.270 o łącznej pow. wypiekowej 54 m2 i systemu ATLAS potrzebny jest tylko jeden operator odpowiedzialny za umieszczenie na czas wózków z bocznymi aparatami załadowczymi w stacji dokującej. Załadunek i rozładunek odbywa się automatycznie oraz trwa bardzo krótko, przy czym jest realizowany z dokładnością co do sekundy. Tylko i wyłącznie piece termoolejowe (ze względu na swoją budowę) dają możliwość wypieku wsad za wsadem przez 24 godziny przy zachowaniu niepowtarzalnej atmosfery pieczenia i równomierności wypieku. Szybkie zasadzanie i rozładowywanie gwarantuje mniejsze wychładzanie się pieców, natomiast przy produkcji ciągłej skrócenie czasu produkcji chleba o nawet 20%.

    Automatyka firmy Siemens daje gwarancję niezawodności i ciągłości pracy. Mocną stroną systemu IBIS ATLAS są serwonapędy charakteryzujące się niespotykaną wydajnością i niezawodnością w działaniu. Wykorzystuje się je wszędzie tam, gdzie kluczowym elementem są pozycjonowanie, dynamika ruchu i konieczność precyzyjnego sterowania.

    STEROWANIE i SERWONAPĘDY SIEMENS

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS
  • Piec modułowy Ebo

    Piec modułowy Ebo

    Tradycyjne pieczenie z grzaniem górnym i dolnym. WIESHEU Ebo to piec modułowy oferujący tradycyjne pieczenie na kamieniu. Powlekana kamienna płyta zapewnia w przypadku każdego wyrobu perfekcyjnie przypieczoną skórkę. Efekt dopełnia piękny wygląd i duża pojemność.

    Duża szyba w praktycznym położeniu czyszczenia pozwala na bezproblemowe wyczyszczenie jej z zewnątrz i wewnątrz.

    Charakterystyka produktu i specjalne właściwości:

    • Nawet trzy różne wysokości komory pieczenia na różne rodzaje wyrobów
    • Pieczenie bezpośrednio na kamieniu
    • Łatwe czyszczenie szyby z zewnątrz i wewnątrz

    więcej >

     



    Więcej
  • Zakwasy piekarskie Livendo

    Zakwasy piekarskie Livendo

    Preparaty oparte na zakwasie umożliwiają piekarzom wyróżnienie swoich wyrobów poprzez nadawanie im własnych, niepowtarzalnych cech wizualnych i smakowych,

    UNIWERSALNE
    Livendo jest wytworzone na bazie naturalnego zakwasu żytniego. Dzięki doborowi najlepszych składników otrzymujemy optymalny proces ukwaszenia w cieście i gotowym produkcie. Po dodaniu ich do mieszanki, nadają końcowemu produktowi wyjątkowy kolor i smak.

    PRAKTYCZNE
    Dodaje się je bezpośrednio do mąki, a łatwość dozowania umożliwia uzyskanie oczekiwanej intensywności aromatu. Użycie preparatów ułatwia formowanie kęsów ciasta.

    ELASTYCZNE
    Nasze rozwiązania są odpowiednie dla wszystkich procesów wytwarzania pieczywa.

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Intens Puraslim CL

    Intens Puraslim CL

    Opatentowana innowacyjna technologia służąca do redukcji kosztu receptur ciast drożdżowych nawet o 12%* poprzez obniżenie dozowania lub całkowitą eliminację tłuszczu z receptury.

    Intens Puraslim CL umożliwia wypiekanie smacznych babek i placków drożdżowych, drożdżówek oraz tworzenie pączków o zredukowanej zawartości tłuszczu przy jednoczesnym zachowaniu najwyższej jakości. Ponadto zapewnia długotrwałą świeżość produktów, co również pomaga ograniczyć marnowanie żywności.

    Dla piekarzy Intens Puraslim CL oznacza przede wszystkim oszczędność kosztów, dzięki reducji ryzyka związanego z wahaniami cen tłuszczu i zmniejszeniu całkowitego kosztu receptury poprzez dodanie większej ilości wody i zmniejszeniem dozowania drożdży.

    Z Intens Puraslim CL oszczędzisz zachowując wysoką jakość, czyli wygląd smak i świeżość swoich wyrobów.

    * wartość ostatecznej oszczędności jest zależna od finalnie zastosowanej receptury i składników użytych przez klienta.

    Korzyści dla klienta:
    - niższy koszt receptury nawet o 12% redukcji kosztu receptury w zależności od ilości i rodzaju redukowanego tłuszczu w recepturach ciast drożdżowych
    - dodatkowa oszczędność, dzięki zwiększeniu dozowania wody i obniżeniu dozowania drożdży
    - alternatywa dla ograniczonej dostępności tłuszczu
    - bez kompromisu dla jakości produktu – brak wpływu na smak i długotrwałą świeżość wypieków
    - wygodne przechowywanie w worku 15 kg w temperaturze pokojowej
    - czysta etykieta


    Obniż koszt receptur ciast drożdżowych nawet o 12%* oraz ciast biszkoptowo-tłuszczowych o 8%*, dzięki naszym rozwiązaniom z czystą etykietą.
    - Intens Puraslim CL zmniejszysz dozowanie tłuszczu w wyrobach drożdżowych lub całkowicie go wyeliminujesz*,
    - Intens Egg Replacement CL zastępisz jaja w drożdżówkach i pączkach i zaoszczęcisz nawet do 12%* na koszcie receptury,
    - Intens Gluten Replacement CL zastąpisz gluten, poprawisz jakość mąki i ustabilizujesz proces produkcji,
    - Acti Egg Reduction CL zastąpisz 10% jaj w ciastach,
    - Acti Duo Reduction CL obniżysz zawartość jaj i tłuszczu w ciastach.

    Więcej
  • Mistrz Branży czerwiec 2022

    Mistrz Branży czerwiec 2022

    Dlaczego w Chlebio nie powstają bochenki z pszenicy? Jak stworzyć cukiernię od zera? Czy pasty do lodów są złe? W najnowszym wydaniu odpowiadamy na te pytania, a także przekonujemy, że róża to nie tylko nadzienie do pączków, desery mogą być zdrowsze, niż lekarstwa oraz że warto sprzedawać online.

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Chleb w służbie życiu – rozmowa z Pawłem i Justyną Włodarskimi
    Zimny, ale słodki drań – rozmowa z Kamilem Sitarzem
    Poezja smaku – rozmowa z Zuzanną Jankiewicz

    Mistrz produkcji
    Od marzenia do pracowni – jak otworzyć własną cukiernię
    Q&A – idealny piec do twojej pracowni
    Serce pracowni – piec cukierniczy
    Wymagania sanepidu dla pracowni wypieków
    Forma formie nierówna
    Piece termoolejowe – poznaj technologię przyszłości
    Za drzwiami piekarni
    Kupuj i sprzedawaj online
    PAC, POD i SMC dla dowolnego produktu?
    Lody owocowe
    W obronie prawdziwej kaszubskiej truskawki
    Róża w cukiernictwie
    Tartaletki z truskawkową pianką
    Pierniki przez duże P

    Mistrz zarządzania
    Powiew morskiej bryzy
    Nowe zawody jako odpowiedź na potrzeby rynku pracy

    Flash News

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe