Zapraszamy do zapoznania sięz naszą ofertą dekoracji cukierniczych
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
-
Pieczywo FermFresh Hafer
WięcejNowy produkt UNIFERM FermFresh® Hafer łączy w sobie podwójne dobrodziejstwo owsa - całe ziarna oraz naturalny zakwas owsiany.
Aż 51% zawartości produktów owsianych w produkcie daje znaczny udział tego składnika w pieczywie gotowym.
W zależności od rodzaju pieczywa i receptury UNIFERM FermFresh® Hafer stosowany jest w zróżnicowanych wariantach dozowania na mąkę. Świeży produkt fermentacyjny w postaci pasty, dostępny w 18 kg wiadrach pozwala na ekonomiczny przerób oraz wygodne i proste dozowanie.
Wielorakość zastosowania pozwala odpowiedzieć na potrzeby konsumencie i aktualne trendy tworząc pieczywo nie tylko o wyjątkowym smaku, ale także o dobroczynnych właściwościach zdrowotnych. Energetyczny owies zawiera wiele cennych składników, takich jak białko roślinne, witaminy i związki minerane. Jest źródłem błonnika i zapewnia uczucie sytości przez długi czas. Idealny dla diabetyków i osób z podwyższonym poziomem cholesterolu.
Koncept receptur na UNIFERM FermFresh® Hafer to idealne przepisy na chleby i pieczywo drobne, wzbogacone unikalnym smakiem i aromatem owsianym. Nowa odsłona pieczywa pszennego i miesznego, z dodatkiem owsa i płatków owsianych przypadnie do gustu każdemu klientowi dbającemu o swoją dietę. -
Chleb rustykalny z witaminą D
WięcejRustykalny z witaminą D to 25% mieszanka piekarska do produkcji pieczywa mieszanego z dodatkiem witaminy D. Mieszanka piekarska polecana do wypieku pszenno-żytnich bułek oraz żytnio-pszennego chleba.
Potwierdzona w badaniach laboratoryjnych zawartość witaminy D w wyrobie gotowym to 100 IU/100 g, czyli aż 50% Referencyjnych Wartości Spożycia. Witamina D pomaga w prawidłowym wchłanianiu wapnia i fosforu, utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi, zdrowych kości, zębów, a także w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu odpornościowego. Do tego odpowiednio dobrana formuła – zastosowanie mąki żytniej, słodu, zakwasu oraz ekstraktu drożdżowego – sprawiają, że pieczywo charakteryzuje niezwykle rustykalny wygląd, chrupiąca skórka oraz tradycyjny, słodowy smak i zapach.
To idealna propozycja dla wymagających konsumentów, poszukujących żywności funkcjonalnej, którzy oczekują od pieczywa dodatkowych walorów prozdrowotnych. Pieczywo Rustykalny z witaminą D charakteryzuje także wysoka zawartość manganu, który przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. To także źródło błonnika pokarmowego oraz białka, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu.
Produkt może być spożywany przez wegetarian.
Opatrzony jest znakiem „Clean Label” - podkreślającym prosty i naturalny skład pieczywa.
-
Żytni premium
WięcejPremium wyróżnia się rustykalną, przyjemnie chrupiącą skórką. W smaku wyrazisty, zachowujący długotrwałą świeżość, o doskonale krajalnym miękiszu. Uwielbiany przez konsumentów, którzy sięgają po niego nieprzerwanie od ponad 15 lat! Wypróbuj sprawdzone rozwiązanie i zaproponuj swoim klientom nasz bestsellerowy wypiek.
Żytni Premium - Składniki kg- Mąka żytnia typ 720 50,00
- Mąka pszenna typ 750 10,00
- Kwas żytni naturalny TA 165 66,00
- O-tentic Origin 4,00
- Sól 2,00
- Woda – około 51,00
- Razem 183,00
-
Kremy smarowne z funkcją cover kremu Bellaria
WięcejBezpośrednio do smarowania i przekładania wafli, markiz, makaroników, ciastek, a także jako dodatek do słodkich dań typu naleśniki, gofry;
Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich typu pączki, słodkie bułki, rogaliki, muffiny;
Dodatek do mas i kremów opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, stosowanych do przekładania i dekorowania lekkich ciast biszkoptowych oraz rolad;
Jako składnik ganaszy i musów.
Kremy:
- Krem Mleczny smarowny
- Krem Czekoladowy smarowny
- Krem Toffi smarowny
- Krem Kokosowy smarowny
- Krem smarowny na bazie orzecha laskowego 13%
-
Piece elektryczne cukierniczo-piekarnicze z dotykowym pulpitem GTouch
WięcejPiece elektryczne z dotykowym pulpitem GTouch dają użytkownikom znacznie więcej możliwości m.in:
– zdalne kontrolowanie i zarządzanie piecem lub wieloma piecami w sieciach handlowych
– prowadzenie wielofazowego procesu wypieku
– możliwość przypisania zdjęcia produktu do programu
– dostępna opcja pracy pieca w trybie ECO
– dodatkowe, awaryjne sterowanie (dostępne z boku pieca)