...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Ciasto makowe

    Ciasto makowe

    Mieszanka do wypieku ciasta biszkoptowo-tłuszczowgo zawierająca mak.

    Opakowanie 15 kg.

    Receptury z wykorzystaniem ciasta makowego:

    • Ciasto Makowe a'la Mazurek
    • Ciastko Makowe
    • Babka Makowa
    • Deser Iglo
    • Ciasto Makowe z Masą Migdałową
    • Ciasto Makowe z Powidłami
    • Ciasto Makowe z masą Migdałową

    Zobacz >>

     

    Więcej
  • Pasty cukiernicze

    Pasty cukiernicze

    Pasty cukiernicze do wypieków i lodów, nadzienia do pralin, kremów i deserów, wysokiej jakości koncentraty smakowe z naturalnych składników, puree i pulpy owocowe 90%, to wszystko stanowi niezbędne wyposażanie każdej dobrej cukierni i lodziarni. Ich wybór, a co najważniejsze jakość wpływa na końcowy produkt, a tym samy przekłada się na sprzedaż....

    Z myślą o klientach detalicznych i klientach branżowych, którzy chcieliby spróbować lub nabyć mniejsze opakowanie pasty smakowej, wprowadziliśmy możliwość zakupy małych pojemniczków po ok. 250g profesjonalnych past cukierniczych do stosowania w kremach, masach, ciastach, ganache, musach i lodach. Wielkość opakowania daje możliwość wykorzystania pasty przy kilku recepturach.

    250g Pasta migdałowa Mandorla Pernigotti 100% bez cukru 12092371
    250g Pasta WANILIOWA z ziarenkami VANIGLIA TOP Pernigotti 12093183
    250g PASTA KOKOSOWA Koncentrat Pernigotti 12094571
    250g Pasta MANGO Pernigotti 12094511
    250g Pasta MALINOWA Lampone Pernigotti 12094521
    250g PASTA Z OWOCÓW LEŚNYCH Koncentrat Frutti Bosco Pernigotti 12094581
    250g Pasta LIMONKOWA Lieme Pernigotti 12094812
    250g Pasta pistacjowa 100% Pure Pernigotti bez cukru 12092005
    250g Pasta 100% ORZECH LASKOWY prażony Nocciola Scura latta Pernigotti 12092020
    250g Pasta GIANDUIA LATTA orzech laskowy, kakao Pernigotti 12092161
    1kg Pasta KOKOSOWA Koncentrat Pernigotti 12094571
    1kg PASTA Z OWOCÓW LEŚNYCH Koncentrat Frutti Bosco Pernigotti 12094581
    1kg Pasta MANGO Pernigotti 12094511
    1kg Pasta MALINOWA Lampone Pernigotti 12094521
    1kg Pasta CIASTECZKOWA Crema Frollino plus Pernigotti 12093153
    1kg Pasta GIANDUIA LATTA orzech laskowy, kakao Pernigotti 12092161
    1kg Pasta 100% ORZECH LASKOWY prażony Nocciola Scura latta Pernigotti 12092020
    1kg Pasta pistacjowa 100% Pure Pernigotti bez cukru 12092005
    1kg Pasta WANILIOWA z ziarenkami VANIGLIA TOP Pernigotti 12093183

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Sempre
    sprzedawca
    Sempre
  • Pieczywo Uldo Balanza CL

    Pieczywo Uldo Balanza CL

    Nowa mieszanka - wersja Clean Label. Pełnoziarniste pieczywo o doskonałym smaku, uzyskanym dzięki połączeniu różnorodnych mąk i ziaren.

    Chleb Balanza CL to starannie dobrana kompozycja mąki pszennej, mąki graham oraz mąki żytniej, wzbogacona o ziarna pszenicy i żyta, siemię lniane, sezam, płatki żytnie i ziemniaczane. Dzięki temu połączeniu uzyskano pieczywo o niezwykłych walorach smakowych, stanowiące źródło cennych składników odżywczych. 

    Chleb Balanza CL to wysoka zawartość kwasu foliowego (witamina B9) - już dwie kromki chleba (100g) pokrywają w 57% zapotrzebowanie organizmu na kwas foliowy.


    Czysta etykieta

    Składniki
    mąka pszenna, gluten pszenny, ziarno słonecznika, ziarno pszenicy, mąka pszenna graham, siemię lniane, ziarno żyta, sezam biały, płatki żytnie, mąka żytnia, glukoza, sól, słód jęczmienny, mąka sojowa, płatki ziemniaczane, błonnik roślinny.

       
     
    wartość odżywcza  wartość odżywcza w 100 g mieszanki
    wartość energetyczna [kJ/kcal]: 1613/385
    tłuszcz [g]: 13
    - w tym kwasy nasycone [g]: 1,7
    węglowodany[g]:  35,1
    - w tym cukry [g]: 4,9
    błonnik[g]: 14,9
    białko[g]: 24,5
    sól [g]: 2,2
       

     

    Więcej
  • Mistrz Branży luty 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży luty 2018 (Katalog reklam)

    Spis treści

    Rozmowa Mistrza Branży
    Anna i Iga Sarzyńskie. Jak działa siostrzany duet i co szykuje w 2018 r.?
    Chlebowi służą niespokojne czasy – rozmowa z mistrzem cukiernictwa Tomaszem Dekera
    Ashanti – polska szkoła, która wyprzedza trendy

    Ludzie i ich pasje
    My Cake – nasze EKO ciacho

    Edukacja
    Nagrody IV edycji konkursu Bake&Play wręczone
    Przyjaciele Akademii Mistrza – Iga Sarzyńska
    Szkoła bez ławek
    Warto czytać

    Efektywne zarządzanie
    Przewodnik po zmianach przepisów podatkowych w 2018 roku – podatek PIT
    Darowizna – czy dać komuś swój majątek za darmo?
    8 ważnych kryteriów istotnych dla wyboru systemu ERP

    Barometr trendów
    Zaskakująca lista przebojów. Cukiernicze trendy 2018
    Mało, zdrowo i różnorodnie. Piekarskie TOP trendy

    Kulisy produkcji
    Rengo – rewolucja na rynku cukierniczym
    Szkoła Piekarstwa Wiesława Kuci: Bagietki na zaczynie poolish
    MIWE Remote – system zdalnego nadzoru parametrów komór chłodniczych 24 h/dobę
    Tłoczone formy wypiekowe
    Rola fermentacji w produkcji pieczywa
    Czekoladowe fondue

    Sprzedaż i ekspozycja
    Marketing urokliwych miejsc
    Selfie Coffee – kawa, która cieszy podwójnie
    Jak deklarować alergeny? – dodatkowe wytyczne Komisji Europejskiej
    Chleb bez mąki?
    ABC fotografii kulinarnej. Sposób na ciasteczko

    Flash News

     

    Indeks reklam
    BakerLink
    Comprital Polska
    CSB – System
    CSM Polska
    Geth
    Guillin Polska
    Kandy
    Komplet Polska
    Kruszwica
    Lebo
    Lesaffre Polska
    Libra Polska
    Magorex
    Polmarkus
    Sarana
    Sempre Group
    Targi Expo Sweet
    Targi Mazury Horeca
    Targi Polagra-Tech
    Targi Sweetargi
    Targi WorldFood
    Teldream
    Uldo Polska
    Ulma Packaging Polska
    Uniferm Polska
    Wachtel
    Wiesheu Polska

    do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>


    Zachęcamy do wykupienia prenumeraty lub numerów archiwalnych.

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Chleb (autor Tomasz Deker)

    Chleb (autor Tomasz Deker)

    Kiedy utytułowany mistrz cukiernictwa pisze książkę o chlebie, to wiedz, że coś się dzieje. „Chleb” Tomasza Dekera to wydawnictwo ascetyczne w formie, a zdjęciowo prawie monochromatyczne. Jeśli po Dekerze spodziewaliśmy się książki z bajecznie kolorowymi, perfekcyjnymi deserami, możemy być zaskoczeni.

    Gdy w naszych głowach pojawia się pytanie: „dlaczego chleb?”, od razu uprzedzam – w tej książce nie znajdziemy odpowiedzi. O fascynację piekarstwem lepiej zapytać samego autora – to, co ma do powiedzenia, można przeczytać w najnowszym lutowym wydaniu „Mistrza Branży”.


    Ostatnio modne są książki kulinarne z nostalgicznymi wstępami, z rodzinnymi historiami, z opowiastkami stojącymi niemal za każdym przepisem. U Dekera wstęp dotyczy technologii wypieku chleba. Prosto z mostu i od początku konkretnie.

    Dość obszerna (ponad 150 stron!) książka „Chleb” zawiera kilkadziesiąt receptur na różne rodzaje pieczywa. Jest pieczywo na zaczynie z drożdżami, pszenne i żytnie na kwasie, rozmaite bułki, bagietki, rogale, bajgle, nawet ciasto na pizzę. Możemy wybierać w ciekawych dodatkach – są nimi np. żurawina, oliwki, zioła, czarnuszka, figi, orzechy laskowe, koper włoski. Pod koniec książki odzywa się cukiernicza dusza Tomasza Dekera – autor proponuje przepisy na strudel, drożdżówki z owocami czy jagodzianki.

    Gramatury składników i procesy przygotowania (z podziałem na etapy) opisane są bardzo szczegółowo. Deker wielokrotnie przyznawał, że w cukiernictwie precyzyjne odmierzanie jest dla niego bardzo ważne i, jak się okazuje, ma równie wielkie znaczenie w piekarstwie.

    Jeśli Tomasz Deker, mistrz cukiernictwa, uczy się robić chleb, to i my powinniśmy spróbować. Efekt – ciepły chleb prosto z pieca – na pewno wynagrodzi nasz trud. A z kim nam się to uda jak nie z Dekerem?

    Ewa Siuda-Szymanowska


    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe