...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mistrz Branży styczeń 2022

    Mistrz Branży styczeń 2022

    Jak buduje się smak kompletny? Dlaczego pracę zespołu warto zaczynać od wspólnej kawy? Czy pączki wegańskie mogą smakować tak samo dobrze jak te tradycyjne? I jak oraz gdzie warto się szkolić w Polsce! U progu nowego roku zmotywuj się do działania i zainwestuj w najważniejszą osobę w firmie - w siebie!

    Styczeń to czas planowania inwestycji. Może już czas wymienić dotychczasowe sprzęty? Jakie akcesoria warto dokupić? Jak zredukować koszty? Zatrudnić kogoś nowego? Może warto wśród tych pytań zrobić też miejsce dla siebie? W końcu inwestycja w siebie to sprawa pierwszorzędna. To nie na nowym piecu, doskonałej miesiarce albo krajalnicy opiera się sukces twojej firmy!

     

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Tworząc smak kompletny – rozmowa z Tomaszem Szypułą
    Ciastka tworzone w dobrej atmosferze – rozmowa z Barbarą Migdał-Bobrowską
    Tłusty czwartek przez cały miesiąc
    Wegańskie pączki od Starowiczów

    Mistrz produkcji Receptury
    Pączek Premium
    Faworki
    Oponki/Bellkule Choco
    Kruche ciastka z nadzieniem morelowym
    Pączki w polewie
    Pączek na medal
    Donuty
    Quarkini Buttermilk/Donuty

    Mistrz produkcji
    Ciasteczko na dobry sen, czyli o kuchni konopnej
    Pieczywo, które wywołuje emocje
    Lody okiem Szymona
    Robota dla Ribota – cz. 1

    Mistrz zarządzania
    Ulga na robotyzację
    Rok 2022 będzie fioletowy
    Kurs na sukces, czyli jak sprzedawać ciastka
    Szkolenia – zainwestuj w siebie
    Gdzie się szkolić w Polsce? Edycja 2022

    Flash News


    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Dzielarki ssące Glimek

    Dzielarki ssące Glimek

    Modele SD-180, SD-300 i SD-600

    Najprostrzy model SD-180 to cicha, automatyczna dzielarka ssąca przeznaczona do podziału wszystkich rodzajów ciast. Wzmocniona konstrukcja ramy, absolutna dokładność dzielenia kęsów ciasta jak i łatwa obsługa i konserwacja maszyny to cechy, które czynią dzielarkę SD-180 przydatną w każdej piekarni.

    Tłok ssący współpracujący z opatentowanym dwudrożnym systemem sprężynowym, półokrągłe komory i tłoki zapewniają optymalną i delikatną obróbkę, zapobiegając nadmiernemu „męczeniu” ciasta.

    Nóż dzielący wykonany ze stali kwasoodpornej bezpośrednio przylega do leja załadowczego, co pozwala na całkowite opróżnianie leja podczas pracy.

    Zakres gramatur: 35 – 2300 gram. Wydajność: 750 – 1800 szt./godzinę. Bardzo cicha praca maszyny: 72 dB(A). Zasilanie 1,1 kW

     

    Więcej
  • Mistrz Branży grudzień 2021

    Mistrz Branży grudzień 2021

    To wydanie mocno pachnie piernikiem. Nic dziwnego, na okładce osoba, która przywróciła piernikowi właściwe miejsce w hierarchii - Iga Sarzyńska-Komorowska. A w tym wydaniu - świątecznie nacięte i noworoczne bochenki, witryna do schrupania, trendy żywieniowe 2022 i wiele innych inspiracji!

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Piernikowa królowa – rozmowa z Igą Sarzyńską-Komorowską
    Włoska robota – rozmowa z Krzysztofem Kobylańskim
    Zapach dobrego chleba – rozmowa z Karolem Żuberem

    Mistrz produkcji Trendy Inspiracje
    Nie odkładajmy inwestycji na później
    Trendy 2022 vs. (post)pandemiczna rzeczywistość
    Piernikowa sztuka Anny Piórkowskiej
    Świąteczne nacięte bochenki
    Dlaczego warto jeść pieczywo na dzień i w świąteczny czas
    Chlebowe powitanie nowego roku
    Świąteczny talerz obfitości – Bunter Teller i nie tylko
    Tłuszcze w produkcji cukierniczo-piekarskiej
    Lody okiem Szymona
    Wzrost popularności pieczywa pakowanego w MAP

    Receptury na święta
    Smakołyki Mikołaja
    Chleb żytni z jabłkiem
    Zimowa drożdżówka
    Bakaliowiec

    Mistrz zarządzania
    W tym roku święta będą białe
    Witryna do schrupania

    Flash News

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Velvet spray - zamsz w sprayu - nowy kolor Baby Blue

    Velvet spray - zamsz w sprayu - nowy kolor Baby Blue

    Zamsz w sprayu Velvet Spray polskiej firmy Food Colours jest profesjonalnym produktem dzięki któremu można uzyskać na dekorowanych powierzchniach efekt zamszu. To perfekcyjne wykończenie, kropka nad "i".
    Velvet Spray może być stosowany do ozdabiania: mas cukrowych, marcepanu, czekolady, kremu maślanego, śmietany.

    Sposób użycia: Barwnik nanosić na MOCNO schłodzone powierzchnie. Wstrząsnąć przed użyciem. Rozpylić równomiernie na dekorowanej powierzchni z odległości 15-20 cm.

    Velvet spray professional Baby Blue – nowy kolor
    Nowość w ofercie – nowa formuła i nowy kolor barwnika o strukturze pięknego zamszu. Dobre krycie przy jednoczesnym delikatnym, pastelowym kolorze. Stworzony na bazie barwników pochodzenia naturalnego. W sezonie chrzcin, komunii i wesel nada charakteru kreacjom cukierniczym.

     

     

     

    Więcej
  • Pasty orzechowe i pralinowe

    Pasty orzechowe i pralinowe

    W ofercie produktów orzechowych Barima Artisanal znajdują się pasty orzechowe, pasty pralinowe, krokanty z migdałów, orzechów ziemnych i orzechów laskowych oraz prażona pistacja.

    PASTY ORZECHOWEProdukty naturalne, zawierające 100% orzecha. Orzechy użyte do produkcji past pochodzą z rejonów, w których panują optymalne warunki klimatyczne dla ich uprawy. Są to kraje Półwyspu Arabskiego oraz Sycylia. Wysoki stopień selekcji surowców orzechowych, doskonały klimat dla ich uprawy, a przede wszystkim odpowiedni sposób uprażenia stworzyły produkt o doskonałej konsystencji, intensywnym kolorze, aromatycznym zapachu i zrównoważonym smaku.

    PASTY PRALINOWENaturalne, gotowe do użycia pasty pralinowe. Wytwarzane metodą rzemieślniczą według tradycyjnych receptur europejskich mistrzów cukiernictwa. Wykonane z wyselekcjonowanych, różnorodnych orzechów dają możliwość tworzenia bogatych kompozycji smakowych. Wysoka zawartość surowców orzechowych oraz różne wielkości opakowań pozwalają osiągnąć skuteczne, ekonomiczne rozwiązanie w produkcji.

    WSKAZÓWKI:

    • zastosuj jako gotowe nadzienie do pralin oraz jako dodatek do ganaszy, kremów i musów czekoladowych
    • idealne jako dodatek do deserów
    • pasty doskonale komponują się z czekoladą Barima Artisanal
    • pyszne w połączeniu z Prażynkami Royal
    Więcej
  • Czekolada temperowana Bellaria

    Czekolada temperowana Bellaria

    Biała 33%, mleczna 34,5%, deserowa 56,5%.
    Czekolada gorzka 60, 70 i 77% kakao.

    Do oblewania wyrobów ciastkarskich, piekarskich i galanterii cukierniczej, do formowania skorupek pralin, jako składnik musów czekoladowych, ganaszy oraz czekoladowych mas kremowych do przekładania tortów i rolad.

    Zależnie od kompozycji i parametrów reologii, czekolady Bellaria, oferowane w postaci temperowanych kostek (4 i 10kg), stosowane mogą być do:

    • oblewania wyrobów piekarskich, ciastkarskich (typu biszkopt z galaretką, herbatniki, pierniki)
    • oblewania korpusów cukierniczych o różnym kształcie: galaretek, pianek, bloków z miazgi orzechowej, krajanek
    • do oblewania suszonych owoców typu śliwka kalifornijska, morela
    • do drażowania bakalii oraz drobnych korpusów cukierniczych
    • do formowania tabliczek, batonów, skorupek pralin
    • do ręcznego przygotowania dekoracji czekoladowych
    • jako dodatek do musów czekoladowych, ganaszy, mas kremowych do ciast i tortów
    • postać kostki jest również atrakcyjna jako monoporcyjna przekąska do kawy
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita / Bellaria
    sprzedawca
    Terravita

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe