...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mistrz Branży luty 2022

    Mistrz Branży luty 2022

    Jak odżywiają się fleksitarianie? Co znaczy "comfort food" w branży lodziarskiej? Czy prowadzenie piekarni w dobie kryzysu cenowego ma sens? A na naszej okładce mama, żona i businesswoman - Ewa Wajs z odpowiedzią na pytanie - jak z sukcesem prowadzić pracownię cukierniczą, nie rezygnując z życia rodzinnego i spełniania marzeń.

    Przeglądając portale gastronomiczne, wsłuchując się w głos ekspertów i buszując po mediach społecznościowych, można zauważyć wiele ciekawych trendów żywieniowych na ten rok. Tort przewrócony na bok, grzyby medyczne, mleko z ziemniaka, opakowania z konopi. W gąszczu nietuzinkowych pomysłów gastronomicznych jak mantra powtarza się też  jedno niepozorne hasło - “comfort food”. Innymi słowy, modne jest jedzenie domowe, proste, ale zarazem kojące, przywołujące miłe wspomnienia z dzieciństwa. Dlaczego ten niepozorny trend stał się tym najważniejszym? Odpowiedź przychodzi, gdy tylko zadamy sobie pytanie - co jest największą potrzebą konsumenta XXI wieku? Bezpieczeństwo. Ludzie na całym świecie poszukują tego poczucia stabilności i zaopiekowania właśnie w jedzeniu - ma ono nakarmić nie tylko żołądek, ale też duszę. Co te wszystkie trendy oznaczają w praktyce? Jakie produkty powinny znaleźć się w lodziarni, piekarni i cukierni. Przeczytacie na str. 24.

    Nowy numer możecie czytać za darmo online. A w wersji drukowanej zamówić w prenumeracie lub jako pojedynczy egzemplarz. Zapraszamy do lektury oraz na spotkanie z naszą redakcją podczas Targów Expo Sweet!


    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Jak ona to robi? – rozmowa z Ewą Wajs
    Miłość do ludzi, miłość do gelato – rozmowa z Lucą Dalla Costą
    Kawiarniany eksperyment pod okiem Skłodowskiej-Curie – rozmowa z Martą Salwirak

    Mistrz produkcji
    Trendy Inspiracje Lody
    Nakarmić duszę i umysł – trendy w piekarni i cukierni
    Dobrego nigdy za wiele – Fudge Filosophy
    Półprodukty do zastosowań w lodziarstwie – technologia i funkcjonalność
    Lody inaczej
    Lody dla opornych – metody produkcji
    Lody okiem Szymona
    Kefir i lody – połączenie dla smakoszy

    Mistrz produkcji Receptury
    Sernik z nadzieniem kokosowo-pomarańczowym
    Kostka malinowa
    Ciasto ChokoKokos

    Mistrz produkcji Technologie
    Jakość obroni się sama
    Speed-X – rewolucja w gastronomii
    Piekarnia w opałach
    Piece elektryczne modułowe

    Mistrz zarządzania
    Modnie w gastronomii
    Efektywność maszyn i linii produkcyjnych (OEE)
    Klinika Rozwoju – zrównoważony rozwój firmy

    Flash News


    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Pączek na medal 20%

    Pączek na medal 20%

    Mieszanka Pączek na medal to łatwa w przygotowaniu i ekonomiczna mieszanka do produkcji smakowitych pączków. Nowa formuła mieszanki ułatwia uzyskanie wysokiej jakości wyrobów o dużej objętości i korzystnych cechach miękiszu. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki o apetycznym wyglądzie i wydłużonym czasie przechowywania. Dodatkowym atutem mieszanki jest najwyższa powtarzalność produkcji oraz prostota wytwarzania.

    Promocja na tłusty czwartek 2022 >

    Zalety

    ułatwia produkcję i stabilizuje jakość produktu,
    nie absorbuje tłuszczu podczas smażenia,
    wydłuża świeżość i zwiększa objętość produktu.

    Sposób stosowania mieszanki
    20% w stosunku do mąki, czyli 20 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio przed miesieniem).

    Składniki: cukier, tłuszcz w proszku (olej palmowy, syrop glukozowy, białka mleka, substancja przeciwzbrylająca: E551), mąka pszenna, gluten pszenny, sól, glukoza, emulgatory: E472e, E471; substancja spulchniająca: E450i, aromat, barwnik: beta-karoten, środki do przetwarzania mąki: enzymy*, kwas askorbinowy.
    *Enzymy w procesie obróbki termicznej zostają dezaktywowane, dlatego nie pełnią żadnej funkcji technologicznej w gotowym, wypieczonym wyrobie. W związku z tym nie podlegają obowiązkowi dalszego znakowania.

    Alergeny
    Produkt może zawierać: jaja i pochodne, soję i pochodne, sezam.

     

    Wartość odżywcza w 100 g produktu

    Wartość energetyczna

    1910 kJ/456 kcal

    Tłuszcz

    21 g

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    12 g

    Węglowodany

    59 g

    w tym cukry

    41 g

    Błonnik

    0,7 g

    Białko

    8,1 g

    Sól

    6,6 g

     

    Masa netto: 25 kg

    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego (maksymalna temperatura 25°C).


     

    RECEPTURA

    Składniki
    Mąka pszenna 1000 g
    Mieszanka 200 g
    Drożdże 60 g
    Woda 380 g
    Jaja 150 g
    Margaryna 80% 80 g

    Miesienie w mieszałce spiralnej: 3 min + 5 min
    Temperatura ciasta: 27-28°C

    Wytwarzanie
    Wszystkie składniki ciasta wymiesić do uzyskania jednolitej konsystencji, odstawić do wstępnej fermentacji na około 15 min. Następnie odważyć pożądaną gramaturę i uformować kęsy, po czym fermentować w 33-35°C i wilgotności powietrza 70-80% przez kolejne 45-50 min. Smażyć na tłuszczu rozgrzanym do 180°C przez 3 min, przekręcić i smażyć kolejne 2 min.

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Berliner 10 Free

    Berliner 10 Free

    Mieszanka z czystą etykietą do przygotowania pączków i drożdżówek. Berliner 10 Free to pierwszy produkt w rodzinie Berlinerów z czystą etykietą. Oprócz tej zalety, pączki przygotowane na Berlinerze 10 Free nie odstają od pączków klasycznych, a wręcz przybliżają swoją strukturą do domowych wyrobów. Berliner 10 Free ma niskie dozowanie wynoszące 10%.

    Doskonale sprawdza się zarówno w małych rzemieślniczych piekarniach, jak i w dużych zakładach z automatycznymi liniami produkcyjnymi. Pączki i drożdżówki to tylko początek asortymentu, który może być przygotowany na bazie Berlinera 10 Free, a zaprezentowane poniżej receptury wpisują się w trend czystej etykiety.


    Zalety

    • Czysta etykieta
    • Niskie dozowanie
    • Delikatny, elastyczny miękisz o równej porowatości
    • Struktura miękiszu przypomina domowe pączki
    • Wszechstronne zastosowanie
    • Do pracy na linii jak i obróbki ręcznej
    • Odporność na mrożenie

     

     

     



    Więcej
  • Tegral Blondie

    Tegral Blondie

    Mieszanka cukiernicza do produkcji ciasta blondie. Podobnie jak brownie ciasto blondie ma amerykańskie korzenie. Po wypieku chrupiące z wierzchu, w środku głęboki delikatny smak z nutą białej czekolady, wilgotne i kremowe ciasto.

    Jego ciągnąca się tekstura idealnie pasuje do wielu deserów.

    Cechy:
    Nadaje do produkcji ciastek kruchych, tzw. batonów z bakaliami i polewą oraz jako podstawa do tortów, jako składnik deserów.
    Efekt: po wypieku chrupiące z wierzchu, wilgotne i kremowe, treściwe.
    Łatwość użycia.
    Krótki proces technologiczny.

     

     

    Więcej
  • Roślinne kremy dekoracyjne

    Roślinne kremy dekoracyjne

    Słodki roślinny krem dekoracyjny o lekko śmietankowym posmaku, na bazie tłuszczu roślinnego.

    • przeznaczona do wszystkich wyrobów cukierniczych
    • charakteryzuje się odpowiednią objętością i stabilnością
    • idealny do ganaży czekoladowych
    Więcej
  • Tegral Kruche - mieszanka do wyrobu tart, serników, jabłeczników

    Tegral Kruche - mieszanka do wyrobu tart, serników, jabłeczników

    Mieszanka cukiernicza do wyrobu tart, serników, jabłeczników i innych ciast. Idealna jako spód ciasta.

    Eliminuje niebezpieczeństwo “zaciągnięcia” masy.

    Efekt: wypiek zawsze kruchy i delikatny.

    Korzyści dla klienta

    • Powtarzalność produktu
    • Łatwość użycia (potrzebne tylko 3 składniki: Tegral Kruche, jaja, margaryna)
    • Krótki proces technologiczny (3-4 minut)
    • Różnorodność zastosowania: tarty, serniki, jabłeczniki, inne ciasta, jako spód ciasta
    • Eliminuje niebezpieczeństwo “zaciągnięcia” masy
    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe