...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Ciasto Snickers

autor: Zuzanna Sztajer, klasa 1 D, ZSZ Izby Rzemieślniczej w Rybniku

Składniki:

Biszkopt: 
7 jajek,
szczypta soli,
niepełna szklanka cukru,
5 łyżek mąki,
2 łyżki kakao,
2 łyżeczki proszku do pieczenia.
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

Warstwa bezowa:
5 białek,
szczypta soli, 
niepełna szklanka cukru,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
1 łyżka mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia.
250 g orzechów włoskich uprażonych na patelni

Masa budyniowa:
5 żółtek (z poprzedniego ciasta)
pół litra mleka,
pół szklanki cukru,
łyżka cukru waniliowego,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
2 łyżki mąki pszennej,
kostka masła,
2 łyżki kakao.
 
Wykonanie:
Z białek ubijamy pianę ze szczyptą soli, następnie cukier oraz żółtka mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, mieszamy łyżką. Biszkopt wylewamy do blaszki prostokątnej i pieczemy 40 minut - 180°C. Puszkę mleka skondensowanego gotujemy 2 godziny (pilnując by puszkę przykrywała woda).

Z białek ubijamy pianę, dodajemy szczyptę soli oraz cukier i ubijamy. Dodajemy obie mąki wymieszane ze sobą i proszkiem do pieczenia oraz posiekane orzechy. Masę wylewany na blachę, pieczemy 40 minut w 180°C. 

Do 3/4 szklanki mleka dodajemy żółtka, mąki pozostałe mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym, gdy mleko zawrze wlewamy mleko z żółtkami, mieszamy i gotujemy aż masa zgęstnieje. Następnie zdejmujemy z ognia i studzimy.
Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce masy budyniowej i ucieramy - do wyczerpania. Na sam koniec dodajemy kakao i mieszamy. Biszkopt rozkrajamy na pół.

Ułożenie ciasta:
połowa biszkoptu, 2/3 masy, ciasto bezowe, kajmak, druga połowa biszkoptu oraz pozostała masa budyniowa. 

Dekoracja:
Ciasto dekorujemy orzechami włoskimi.

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe