Świeży produkt fermentacyjny z całymi ziarnami orkiszu, zakwasem orkiszowym wzbogacony miodem. Bilans orkiszu wynosi ponad 50%, co czyni produkt FermFresh® Dinkel bardzo wartościowym. Jego wszechstronne zastosowanie (chleb, pieczywo drobne, przekąski) oraz łatwość użytkowania sprawia, że jest on chętnie stosowany w piekarniach.
Zachęcamy do skorzystania z kreatywnych koncepcji na pieczywo z orkiszem, które wyróżniają się indywidualnym smakiem:
- Chleb Miodowy Orkisz
- Chleb Obfitość Zbóż
Zalety:
- clean label - czysta etykieta, przyjazna deklaracja
- charakterystyczny aromat pieczywa- dzięki odpowiednio dobranej kombinacji świeżych składników: ziaren orkiszu, zakwasu orkiszowego i miodu
- z pełnymi ziarnami orkiszu– długo utrzymująca się świeżość pieczywa
- struktura pasty – proste zastosowanie przy maksymalnej świeżości, począwszy od chleba orkiszowego, poprzez pieczywo drobne, aż po przekąski