Nowe połączenie słodkiego ze słonym - zestaw CzokoPrecel.
Specjał nawiązujący do słynnego bawarskiego festynu Octoberfest, podczas którego wypija się prawie 8 mln litrów piwa. Tej rzece złotego trunku nieodmiennie towarzyszy precel (niem. - pretzel), charakterystycznie zawinięty tradycyjny obwarzanek, obsypany kryształkami soli, często z różnymi dodatkami i czekoladą.
I właśnie ten precel stał się inspiracją dla receptury naszych nowych lodów. Intrygujący, słodko-słony smak uzyskaliśmy łącząc czekoladę BLOND, pastę fistaszkową i krem karmelowy ze słodem.
Dopełnienie całości chrupiącymi kawałkami pokruszonych precli było oczywiste...
PRZEPIS
Rozprowadzić zawartość 1 torebki Bazy CzokoPrecel (1,56 kg) z 2,5 l gorącej wody pół na pół z mlekiem.
Zamrozić mieszankę we frezerze i wyłożyć masę do kuwety.
Przełożyć i udekorować variegato CzokoPrecel.
W zestawie:
- baza CzokoPrecel - 4 x 1,56 kg
- variegato CzokoPrecel (kod 18691) - 1 x 2,5 kg
- szyldzik do lodów
- stojak reklamowy