Jak możemy pomóc ratować cenne kakaowce? Ile jest sposobów prażenia ziarna kakao? Czego nie może zabraknąć w pracowni chocolatiera? Wejdź w sezon czekoladowy z nowym wydaniem specjalnym!
SPIS TREŚCI
Rozmowa Mistrza Branży
Zapamiętuję chwile poprzez smaki – rozmowa z Kamilem Szulcem
Szukając prawdy smaku i prostoty składu – rozmowa z Krzysztofem Polakiem
Czekoladowe laboratorium – rozmowa z Pawłem Cieszko
Mistrz produkcji
Prażenie ziaren kakaowca
Czekolada tworzona w zgodzie z własnymi wartościami
Postaw na czekoladę
Sprawdź lepkość swojej czekolady
Co nowego w czekoladzie
Lody czekoladowe
W pracowni chocolatiera
Przegląd produktów rynkowych
Czekoladowe rarytasy – receptury
Monoporcje mango i czekolada
Ciasto 5 kolorów
Tort czekoladowy z zielona herbata
Financier karotkowy
Czekoladki z pralina z orzecha laskowego
Pralina cytrusowo-karmelowa
Ptys owoce lesne, borowik, owady
Tort z truskawkami i biala czekolada
Turron czekoladowy
Lody czekolada truskawka
Mistrz zarzadzania
Ekskluzywnie i zmyslowo – sposób na sukces
Ratujemy kakaowce
Flash news
ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY