...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Mistrz Branży styczeń 2020

W nowy rok wchodzimy w znakomitym towarzystwie – Maciej Rosiński, Michał Iwaniuk i Maciej Wiśniewski podkręcą Wasze ambicje na rozwój i kreacje. My zaostrzymy apetyt na branżowe szkolenia, a także na rzemieślnicze pączki i donuty. Sprawdzimy też jak się robi anielskie ruchańce, rozetki i in. tradycyjne wypieki tłustoczwartkowe.

Na początku nowego roku zachęcamy Was do zuchwałego stawiania sobie poprzeczki wysoko! Wielkie ambicje i ciężka praca zawsze owocują, czego przykładem są aktualni bohaterowie styczniowego Mistrza Branży. Michał IwaniukMaciej Rosiński i Maciej Wiśniewski to nie tylko topowi cukiernicy, znani szkoleniowcy polskiej branży cukierniczej, zdobywcy licznych nagród, ale też autorzy pierwszej polskiej publikacji dla pastry chefów – “Kreacje” (jej premiera w lutym 2020 r.). Nam opowiedzieli o kondycji polskiego cukiernictwa, męskiej przyjaźni i pokorze w zdobywaniu kolejnych szczebli kariery. 

Okładkowe trio udowadnia, że posiadanie celów, nawet bardzo górnolotnych, jest dobrym sposobem na samorozwój. Dlatego my również zachęcamy Was do wybierania ambitnych postanowień na ten rok. Jakich nowych  technik chcecie się nauczyć? A jakie umiejętności doszlifować? Wszystko jest możliwe, a nawet staje się łatwe, gdy szkolimi się pod okiem właściwej osoby. Jak dopasować szkolenie do swoich potrzeb i poziomu? Temu zagadnieniu poświęciliśmy sporo miejsca w tym numerze. Znajdziecie tu również obszerny przegląd wszystkich miejsc szkoleniowych w kraju. 

Z początkiem roku i karnawałowego szaleństwa czujemy też zapach smażonych pączków! Jakich pułpalek uniknąć, by nie popsuć efektu? Jak usprawnić smażenie w pracowni? I jak wyglądają pączki w różnych regionach świata? Tego wszystkiego dowiecie się z artykułu “Król tłustego czwartku”. Nie zapomnieliśmy też o faworkach i najróżniejszych karnawałowych słodkościach. W końcu w karnawale musi być kolorowo, a – jak się okazuje – pączek nie zawsze musi wyglądać jak... pączek, o czym przekonacie się w tekście "Pączek nie musi być nudny". 

Z tłustoczwartkowym przepychem szybko kojarzą się donuty. Jak wyglądają i smakują te z najwyższej półki? Budzące skojarzenia z pączkami naszych babć, ale inspirowane nowojorskimi rzemieślniczymi cukierniami i do tego jeszcze z elementami zaczerpniętymi z francuskich receptur… Oto przepis na słodkości przygotowywane przez Kamilę Mroczkowską i Patrycję Jaskólską w warszawskim MOD donuts. Właścicielki tego wyjątkowego miejsca zdradzają swoje sekrety, wśród których szczególne miejsce zajmuje masło. Bardzo duża ilość masła. Bo z nim wszystko smakuje lepiej, jak mawiała Julia Child.

[img]18146[/img]

A my namawiamy was do rozpoczęcia 2020 z Mistrzem Branży w ręku. Bo z nami wszystko jest lepsze i smaczniejsze!
 

 SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży
Po prostu kreacje – rozmowa z Maciejem Rosińskim, Michałem Iwaniukiem i Maciejem Wiśniewskim 
Z miłości do dobrej jakości – rozmowa z Darią Marszałek, właścicielką Cocoart’s 
Czy rolnicy piekący chleb zagrażają małym piekarniom? 
30. jubileusz firmy Geth 

Mistrz zarządzania
Sukces osiągnięty małymi kroczkami 
Umowa rozdzielności majątkowej między małżonkami 
Z energią na plusie? 

TO I OWO TŁUSTOCZWARTKOWO
Amerykańskie donuty w polsko-francuskiej interpretacji – rozmowa z Kamilą Mroczkowską i Patrycją Jaskólską z MOD Donuts 
Nie tylko pączki i faworki, karnawałowe słodkości na świecie 
Dekalog głębokiego smażenia 
Król tłustego czwartku 
Pączek nie musi być nudny 

Receptury na tłusty czwartek
Anielskie ruchańce 
Oponki kardamonowe 
Rozetki 
Węzły miłosne 
Faworki po śląsku 

Receptury firm
Minipączki w czekoladzie 
Pączki z KOMPLET Świeżynka 20 
Pączki na medal 20% 
Pączek Excellence wyborna kompozycja smaku 
Minipączki z nadzieniem malinowym Extra 

Chleb chrupki – Pełny Kłos Free 

Przegląd produktów 

Mistrz szkolenia
Apetyt na naukę 
Gdzie się szkolić? Przegląd firm szkolących dla cukierników, piekarzy, lodziarzy i dekoratorów – edycja 2020 

Flash News 

NOWE WYDANIE DOSTĘPNE prenumeracie >>

 

Zobacz online Katalog reklam (okienko poniżej) 
lub pobierz AKTUALNY PDF

oferta
inne
producent
Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
sprzedawca
Mistrz Branży

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe