„Od pomysłu do realizacji” - wydany dla profesjonalistów poradnik o stylu angielskim. Zaprezentowano tu nie tylko pomysły na dekoracje i aranżacje wyjątkowych tortów, ale także podstawowe sposoby modelowania i realizacji „krok po kroku” figurek i kwiatów z mas cukrowych.
W książce znajduje się zbiór artykułów poświęconych dekorowaniu tortów w stylu angielskim, które pojawiły się w czasopiśmie „Przegląd Piekarski i Cukierniczy” od 2006 r w ramach cyklu "Styl angielski z Małgorzatą Weber".
Autorka jest mistrzynią cukiernictwa i karmelarstwa, przewodniczy jury w wielu wiodących konkursach w Polsce i zagranicą. Zdobyła również tytuł branżowy "Osobowość Cukiernicza Roku". Jako pierwsza w Polsce napisała podręczniki cukierniczego dekorowania artystycznego, stworzyła również wiele artykułów i instruktaży w branży cukierniczej. Na co dzień prowadzi profesjonalne szkolenia cukiernicze z zakresu nowoczesnych technik zdobnictwa cukierniczego i karmelarstwa.