...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Oswoić alergie. Skąd się biorą uciążliwe dolegliwości i jak sobie z nimi radzić

Książka popularnonaukowa, poradnik, autobiografia i powieść medyczna w jednym. Nie tylko dla alergików

Co to za pozycja? Popularnonaukowa? Tak. Poradnik? Chyba też. Ktoś zwrócił mi uwagę, że moja książka przypomina również trochę powieść medyczną, której głównymi bohaterami są moi pacjenci ze mną w tle. Poniekąd to zarazem swoista autobiografia. – ze wstępu do książki „Oswoić alergie” dr n. med. Danuta Myłek.

19 września nakładem Wydawnictwa Burda Książki ukazała się publikacja „Oswoić alergie”. Książka, która odpowie na Wasze pytania, skąd biorą się uciążliwe dolegliwości związane z alergią i jak sobie z nimi poradzić.

Dr n. med. Danuta Myłek wprowadza nas w tajniki fascynującego świata alergii. Wyjaśnia mechanizmy powstawania uczuleń i zdradza, jak rozpoznawać i leczyć choroby z nimi związane. Ta wiedza ma nam dać świadomość, bez której trudno wyzdrowieć. Tylko pacjent umiejący sobie uzmysłowić procesy zachodzące w jego organizmie, zrozumie, jak ważne jest wprowadzenie zmian w codziennym życiu i wsparcie wysiłków lekarza. Zdrowy styl życia to klucz do sukcesu. 

Dane wydawnicze:
tytuł: „Oswoić alergie. Skąd się biorą uciążliwe dolegliwości i jak sobie z nimi radzić”
autor: dr n. med. Danuta Myłek
premiera: 19.09.2018
cena: 44,90
wyd. Burda Książki.

Co zawiera ta książka?

  • osobiste wyznania Autorki, która sama cierpiała niegdyś na trudną do rozpoznania alergię
  • szczegółowe opisy przyczyn powstawania różnych rodzajów alergii
  • zalecenia dotyczące stylu życia, a także sposobu odżywiania się
  • interesujące studia przypadków
  • zaskakujące wyjaśnienia źródeł chorób powszechnie uważanych za niezbadane
  • kolejne kroki w diagnozowaniu alergii
  • podpowiedzi, jak pomóc swojemu lekarzowi i o czym go poinformować

Danuta Myłek, dr n. med. specjalista alergolog i dermatolog - jeden z najlepszych polskich alergologów - w swojej pięćdziesięcioletniej praktyce łączy rzetelną wiedzę lekarza z wiedzą znaną od tysięcy lat oraz najnowszymi wynikami badań naukowych. Za pracę doktorską o  diecie w atopowym zapaleniu skóry otrzymała prestiżowy dyplom honorowy im. Prof. Tadeusza Obtułowicza za zasługi dla rozwoju polskiej alergologii (1988). Stypendystka  Uniwersytetu Medycznego w Helsinkach (1987) i Miami (1993).  

W 1995 r. została uznana przez zarząd profesorski członkiem naukowym American College of Allergy, Asthma and Immunology za wkład w rozwój alergologii światowej. Jako członek założyciel Polskiego Komitetu Upowszechniania Karmienia Piersią brała czynny udział  w przywróceniu karmienia piersią i popularyzacji korzyści wynikających z karmienia piersią. Przez 50 lat pracowała w Stalowej Woli w utworzonej przez nią przychodni alergologicznej. Przez 10 lat była konsultantem wojewódzkim ds. alergologii w Województwie Podkarpackim. W czasie swoich dwóch kadencji przeprowadzała systematyczne szkolenia nie tylko alergologów, ale także specjalistów dziedzin pokrewnych (okulistów, laryngologów, pediatrów, pulmonologów, dermatologów).  Od września 2018 r. działalność alergologiczną kontynuuje w Prywatnym Gabinecie  Alergologicznym PROGRES w dzielnicy Wilanów (Warszawa). Autorka kilku książek o alergii i wydanej cztery lata temu książki medyczno-kucharskiej „Od lekarza  do kucharza”.

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe