Frytura o odpowiedniych walorach funkcjonalnych i żywieniowych, przygotowana bazie oleju rzepakowego. Produkt o szerokim zastosowaniu w gastronomii i cukiernictwie.
- Wysoką stabilność frytura zawdzięcza odpowiedniej mieszance tłuszczów roślinnych wzbogaconej substancjami spowalniającymi niekorzystne przemiany zachodzące w trakcie obróbki cieplnej
- Neutralny smak i zapach rafinowanych tłuszczów podkreśla aromat smażonych potraw i eliminuje przechodzenie zapachu na inne produkty
- Wysoki punkt dymienia, powyżej 220°C wydłuża czas użytkowania frytury i ogranicza uciążliwe dymienie zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy
- Półpłynna forma ułatwia dozowanie, zapewnia oszczędność czasu i wygodę filtrowania w niskich temperaturach
- Wysoki poziom jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (MUFA), przy jednocześnie niskiej zawartości kwasów tłuszczowych nasyconych (SAFA) odpowiada za wysokie wartości odżywcze frytury
- Frytura Qualito Plus nie zawiera niepożądanych tłuszczów uwodornionych i izomerów trans oraz alergenów, konserwantów i substancji genetycznie modyfikowanych
Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco i na zimno, takich jak.: ryby, owoce morza, mięsa, drób, pączki, faworki, frytki i produkty skrobiowe, panierowane warzyw.
OPAKOWANIE |
PALETA EURO |
OKRES PRZYDATNOŚCI |
ŹRÓDŁO SUROWCA |
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU |
10 l (wiadro) |
550 l |
12 miesięcy |
rzepak, palma |
100% |