Cechy:
• nadaje wyrobom cukierniczym elegancki wygląd i wysublimowany smak
• szerokie spektrum zastosowania
• miękka, idealna do oblewania i przekładania ciast
Zalety:
• idealna jako powłoka i wypełnienie
• elastyczna struktura i czyste cięcie
• łatwa w użyciu, upłynnić poprzez podgrzanie w mikrofali lub kąpieli wodnej do 45°C
• po ubiciu doskonale nadaje się do szprycowania rozetek na wyrobach cukierniczych, jako dekoracja
• bardzo dobrze łączy się z tłuszczami (masłem lub margaryną) w proporcji 70/30, ubijana na wysokich obrotach daje krem tłuszczowy, który może być wzmocniony alkoholami lub aromatami do przekładania ciast
Zastosowanie:
• do dekoracji tortów, ciast, drożdżówek, tart i tartaletek, ptysi, eklerów, monoporcji, deserów
• do oblewania owoców
Linia polew miękkich premium Sacher oferuje różnorodne smaki:
• Sacher Bianca
• Sacher Carmel
• Sacher Milk
• Sacher Suprem, zawartość kakao: 17,5%
Axon Food
+48 605 945 700