...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Sernik pod kokosową pierzynką - MAMZ

Dominika Skotarczak kl 3e

Składniki:    

KRUCHE CIASTO

1 i 1/2 szklanki mąki
12,5 dag masła (lub margaryny)
1/4 szklanki cukru pudru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 żółtko
1 łyżka kwaśnej śmietany
1 łyżeczka smalcu

MASA SEROWA

60 dag sera półtłustego
2 żółtka
1/2 szklanki cukru (dałam trochę mniej)
16 g cukru waniliowego
2 łyżki oleju
1 łyżka soku z cytryny
1 budyń waniliowy bez cukru (może być śmietankowy)
1 szklanka mleka
5 dag rodzynek
 

KOKOSOWA PIERZYNKA

3 białka
szczypta soli
2 łyżki cukru
8 dag wiórków kokosowych

Przepis na kruche ciasto

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojone w kostkę schłodzone masło i posiekać nożem. Dodać cukier, proszek do pieczenia i ponownie posiekać nożem. Następnie dodać żółtko, śmietanę i smalec, zagnieść ciasto. Kiedy ciasto będzie jednolite i lśniące uformować kulę, zawinąć w ściereczkę lub papier i włożyć do lodówki na 30 minut.

Przepis na masę serową

Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, olejem i sokiem z cytryny. Ser zmielić dwa razy przez maszynkę, dodać do masy. Proszek budyniowy rozmieszać z mlekiem i dodać do masy serowej. Wymieszać, przez chwilę zmiksować. Rodzynki sparzyć, odcisnąć wodę i dodać do sera, wymieszać. Masa serowa jest dość rzadka.

Przepis na kokosową pierzynkę

Białka ubić ze szczyptą soli na pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier i przez chwilę jeszcze ubijać. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.

Pieczenie sernika

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć kruche ciasto. Podpiec w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Gdy ciasto lekko się zarumieni wyjąć z piekarnika i przelać masę serową. Wstawić do piekarnika i piec przez 50 min w temperaturze 200 stopni C. Ponownie wyjąć z piekarnika (nie wyłączając go) i przełożyć kokosową pierzynkę. Zapiec jeszcze przez 10 minut. Sernik wystudzić i przechowywać w lodówce.

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe