...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Produkty i Usługi

Torcik Piernikowy

Skład:

 

Ciasto piernikowe:

1500 g SUPER PIERNIK   
450 g Jaja   
300 g Olej   
300 g Woda   
300 g Marmolada   
100 g Miód   
50 g Kawa Inka   

Podgrzać wodę (temp. ok. 50°C ), połączyć z marmoladą, miodem i resztą składników, a następnie mieszać przez około 3 min. na średnich obrotach (nie ubijać). Przełożyć ciasto na blachę i piec przez ok. 40-45 min. w temp. 180°C.

Nadzienie wiśniowe:

1000 g Wiśnie   
1000 g Woda lub sok   
200 g Cukier   
110 g SUPER KLAR   

Masa bakaliowa:

150 g Orzech Włoski   
200 g Migdały   
20 g Skórka pomarańczowa   
300 g Rodzynki   
100 g SUPER VANILA   
800 g PROVENDA DARK EXTRA   
300 g Śmietana   
300 g Mleko   

Śmietanę i mleko zagotować, dodać czekoladę i krem SUPER VANILA, a następnie dodać bakalie i przemieszać.

Sposób przygotowania:

Wypieczony piernik przecinamy  wzdłuż na dwie połowy. Dolną smarujemy nadzieniem wiśniowym, przykrywamy drugą warstwą piernika i na wierzch wylewamy masę bakaliową. Całość zamrażamy. Po zamrożeniu napylamy czekoladą tak, aby uzyskać efekt zamszu. Boki tortu dekorujemy ozdobnym paskiem czekoladowym, a z wierzchu zdobimy torcik elementami z marcepana i suszonymi pomarańczami.

Smacznego.

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe