Skład:
Ciasto piernikowe:
1500 g SUPER PIERNIK
450 g Jaja
300 g Olej
300 g Woda
300 g Marmolada
100 g Miód
50 g Kawa Inka
Podgrzać wodę (temp. ok. 50°C ), połączyć z marmoladą, miodem i resztą składników, a następnie mieszać przez około 3 min. na średnich obrotach (nie ubijać). Przełożyć ciasto na blachę i piec przez ok. 40-45 min. w temp. 180°C.
Nadzienie wiśniowe:
1000 g Wiśnie
1000 g Woda lub sok
200 g Cukier
110 g SUPER KLAR
Masa bakaliowa:
150 g Orzech Włoski
200 g Migdały
20 g Skórka pomarańczowa
300 g Rodzynki
100 g SUPER VANILA
800 g PROVENDA DARK EXTRA
300 g Śmietana
300 g Mleko
Śmietanę i mleko zagotować, dodać czekoladę i krem SUPER VANILA, a następnie dodać bakalie i przemieszać.
Sposób przygotowania:
Wypieczony piernik przecinamy wzdłuż na dwie połowy. Dolną smarujemy nadzieniem wiśniowym, przykrywamy drugą warstwą piernika i na wierzch wylewamy masę bakaliową. Całość zamrażamy. Po zamrożeniu napylamy czekoladą tak, aby uzyskać efekt zamszu. Boki tortu dekorujemy ozdobnym paskiem czekoladowym, a z wierzchu zdobimy torcik elementami z marcepana i suszonymi pomarańczami.
Smacznego.