BEAR-VARIMIXER, duński producent z prawie 100 letnim doświadczeniem w produkcji ubijaczek! Ponad 400 tys. mikserów pracujących w piekarniach i cukierniach Całego Świata. Jakość! Wytrzymałość! Bezpieczeństwo!
Miksery serii ERGO (ergonomik) polecane są jako główne ubijaczki do pracy w piekarniach i cukierniach oraz pizzeriach i kuchniach hotelowych i restauracyjnych.
Zalety modeli serii ERGO (60-100-140L):
- „ERGO” znaczy „ergonomik” i jest bezpośrednio związane z mocą silnika, z którego producentowi udało się wyciągnąć większą moc KM przy zachowaniu jego pierwotnej mocy w kW. Zatem maszyna zapewnia większą moc i może być bardziej obciążona produkcją.
- napęd regulowany falownikiem (zakres: 47-257 obr/min)
- korpus ubijaczek wykonany w wersji malowanej proszkowo lub ze stali nierdzewnej (140L tylko stal nierdzewna)
- elektroniczny panel sterujący VL-4 z funkcją zapamiętywania programów REMIX
- ubijaczki wykonane z przemysłowym zabezpieczeniem IP54 (można myć bieżącą wodą)
- zaciskowy system pozycjonowania dzieży w ubijaczce (gwarantujący zawsze poprawne umieszczenie dzieży w maszynie)
- bogate wyposażenie podstawowe: dzieża główna, dzieże połówkowe i pośrednie, hak, mieszadło, 4 rodzaje rózg, zgarniak, maszynki do mięsa / sera, szatkownica do warzyw itp.
Ubijaczki BEAR-VARIMIXER należą do najmocniejszych i najtrwalszych urządzeń tego typu na Świecie. Przykładowo w przypadku ciasta na chleb typu „ciabatta” w dzieży jednorazowo można przygotować ciasto o wadze: AE60 = 40kg, AE100 = 75gk, AE140 = 105kg. Żadna inna ubijaczka nie może pochwalić się takimi wynikami.
Dla uzyskania świetnych efektów w pracy z produktami, które wymagają zwiększenia ich objętości (śmietana, białka jaj, biszkopt etc.) został zaprojektowany specjalny system oddolnego napowietrzania dzieży zimnym sprężonym powietrzem. System AIR INJECTION aż o 15% podnosi objętość produktu, utrwalając go jednocześnie oraz o ponad 30% skraca czas potrzebny na jego przygotowanie w ubijaczce.