Aromatyczne pieczywo o intensywnym smaku i aromacie gryki.
- Dzięki dużej zawartości mąki gryczanej, uzyskano pieczywo o charakterystycznym oraz wyrazistym smaku i aromacie gryki, tak cenionym przez konsumentów.
- Produkt posiada bardzo szerokie zastosowanie, umożliwia wykonanie różnorodnego asortymentu w postaci chlebów o różnym kształcie, bagietek, bułek, czy popularnych bajgli.
- Pieczywo charakteryzuje się wilgotnym i delikatnym miękiszem, zachowuje świeżość przez długi czas, a także doskonale komponuje się z różnymi dodatkami i posypkami.
Składniki
mąka (gryczana (34%), pszenna), siemię lniane, sól, gluten pszenny, słód jęczmienny, substancja zagęszczająca: E412, enzymy: amylaza, ksylanaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.
Wartość odżywcza | |||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||