Wałkowarka model EUROMATIC jest urządzeniem ze sterowaniem półautomatycznym, komputerowym idealnym do średnich zakładów piekarniczych i cukierniczych. Wałkowarka model EUROMATIC jest wykonana ze stali czarnej malowanej proszkowo z najwyższą dbałością o szczegóły. Można z nią pracować w trybie manualnym lub automatycznym.
Taśmy transportowe w maszynie, wykonane są ze specjalnego, łatwego do wyczyszczenia tworzywa. Taśmy mają zróżnicowane prędkości po lewej i po prawej stronie tak, aby na lewym ramieniu można było zamontować stację wycinającą.
Urządzenie przy każdym uruchomieniu automatycznie dokonuje pozycjonowania i kalibracji walców – co umożliwia precyzyjne ustawienie grubości laminowania sięgającej nawet do 0,10 mm.
FUNKCJE STEROWANIA
- Początkowa kalibracja
- Zmienna prędkość taśm ustawiana płynnie na panelu sterowniczym
- Zróżnicowana prędkość taśmy przy przesuwie w lewo i w prawo
- Ręczny posypywacz mąki / Automatyczny posypywacz mąki
- Sterowanie manualne (pracą urządzenia steruje człowiek)
- Sterowanie automatyczne po załączeniu programu laminowania (pracą urządzenia steruje fotokomórka)
- 50 programów laminacji z możliwością ustawienia funkcji:
- Ustawienie do 30 faz laminacji na każdym z programów
- Max i Min grubości ciasta na początku i końcu laminowania
- % schodzenie z grubości ciasta w kolejnym kroku pracy urządzenia (% liczony jest od poprzedniego kroku)
- Funkcja pauzy podczas laminacji w dowolnym momencie
- Skończenie laminacji na lewym lub prawym ramieniu wałkowarki
- Stacja wycinająca do ciasta. W standardzie wałek tnący pasy oraz wałek do croissant. Na zamówienie możliwość wykonania każdego wzoru.
- Automatyczna stacja nawijająca gotowe ciasto do dalszej obróbki na wałek aluminiowy.