Zestawy form piekarniczych kwasoodpornych „do sztaplowa” produkowane są zawsze wg indywidualnych potrzeb Klientów. Formy te posiadają specjalne wcięcia i wzmocnienia co ułatwia sztaplowanie. Zajmują dużo mniej miejsca niż zestawy „proste”. Zespoły wyposażone są w rączki w profilu zamkniętego przez co nie ma miejsc, w których zbierają się resztki ciasta. Całość jest starannie spawana (nie są zgrzewane!) i czyszczona (nie ma przebarwień po spawaniu!)
Biorąc pod uwagę to, że:
● formy zespolone ze stali nierdzewnej są niedopuszczone do kontaktu z żywnością
● zespoły piekarnicze aluminiowe nie mogą być stosowane do pieczywa które ma pH<4,5
● zestawy form wypiekowych z AluSteel tak samo jak aluminiowe są niedopuszczone do kontaktu z żywnością o pH<4,5
● powłoki nieprzywieralne w bardzo łatwy sposób mogą ulec uszkodzeniom
Najlepszym wyborem są formy wypiekowe ze stali kwasoodpornej, ponieważ:
● w formach ze stali kwasoodpornej można wypiekać każdy rodzaj pieczywa
● stal kwasoodporna nie wchodzi w reakcje chemiczną z produktami o pH<4,5
● formy ze stali kwasoodpornej gwarantują długotrwałą niezawodną jakość bez korozji
Piekarzu używając form ze stali kwasoodpornej możesz spokojnie powiedzieć swoim Klientom, że nie narażasz Ich na utratę zdrowia!