Prowadzący: Tadeusz Branecki
Przekrojowe szkolenie obejmujące szereg różnych metod wykonywania cukrowych kwiatów: każdy z płatków na osobnym druciku, metoda "sombrero"...
Przekrojowe szkolenie obejmujące szereg różnych metod wykonywania cukrowych kwiatów: każdy z płatków na osobnym druciku, metoda "sombrero", wielopłatkowe kwiatki z płaskim środkiem (zamocowane na druciku lub położone bezpośrednio na torcie). Podczas szkolenia uczestnicy pod okiem Tadeusza Braneckiego własnoręcznie wykonają mak, chaber i stokrotkę oraz listek maku na druciku, a następnie połączą wykonane kwiaty w bukiecik, który stanie się ich własnością. Stosując poznane podczas zajęć metody (w tym niewykorzystywane podczas dotychczasowych szkoleń Akademii tortownia.pl) można wykonać inne kwiaty, są to m.in. magnolia, goździk, anemon, róża ogrodowa, słonecznik, gerbera, chryzantemy, mimoza, prymula, lilia wodna, kwiaty wiśni, jabłoni i wiele innych.
Szkolenie trwa około siedmiu godzin zegarowych (plus przerwa).
Uczestnicy szkolenia poznają:
- rożne metody wykonania płatków kwiatów,
- różne metody wykonania środków kwiatowych,
- sposoby wykonywania liści na drucikach,
- metodę wykorzystywania drucików i taśm florystycznych do tworzenia naturalnie wyglądających łodyżek,
- techniki malowania kwiatów i liści,
- sposoby łączenia kwiatowych kompozycji i wykorzystania ich do dekoracji tortów.
Zapewniamy:
- stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia,
- wszystkie potrzebne materiały: lukier plastyczny, barwniki, dodatki, materiały opakowaniowe,
- dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia w Akademii tortownia.pl,
- możliwość zabrania wykonanych prac,
- miłą atmosferę i w przerwie drobny poczęstunek.
godz. 10.00
CZAS TRWANIA
1 dzień (7h zegarowych)
cena z VAT: 490 zł