...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mistrz Branży listopad 2025

    Mistrz Branży listopad 2025

    Kruche ciasteczka niosące pamięć minionej epoki. Igłą i galaretką tworzone serniki. Sycylijskie pomarańcze dodające słońca i charakteru wypiekom. Miód jako naturalny słodzik i konserwant świątecznych pierników. Lukrowane grzybki krok po kroku. I wiele innych jesiennych i zimowych pomysłów do Twojej piekarni, cukierni i kawiarni.

     

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Ocalić od zapomnienia – rozmowa z Joanną Gwizdałą i Izabelą Greń
    Rodzinna cukiernia, która stała się manufakturą czekolady – rozmowa z Szymonem Musialskim
    Kwiaty z galaretki, mistrzostwo wyrzeźbione precyzją i igłą – rozmowa z Anetą Sawczenko

    Mistrz produkcji
    Sycylijskie słońce w kawałku ciasta
    Cud miód
    Urok jesieni zaklęty w lukrze – tutorial
    Uszczelki dla przemysłu spożywczego
    Locoloro – smak Ameryki Łacińskiej nieco inaczej
    Kim jest „rzemieślnik” w Polsce i na świecie
    Artezen Calybra – inwestycja, która zwraca się w oszczędnościach i zadowoleniu klientów

    Mistrz zarządzania
    Nie trać czasu na zmywanie – postaw na technologię i skup się na wypiekach!
    Premium jako strategia, nie luksus.
    Nowe priorytety w branży piekarniczej i HoReCa
    Pasja i miłość do projektowania – przepis na sukces lokalu
    Wypieczone zasięgi
    Filozofia rzemiosła

    Flash news
    Kiedy wymiana poglądów staje się prawdziwym spotkaniem –
    MIWE EXPO 2025
    Igrzyska Cukiernicze 2025!
    Zentis Polska świętuje 30-lecie!
    Food Morning – Dni Otwarte Polmarkus
    Słodkie innowacje w Cukierni Sowa – nowe otwarcie w Bydgoszczy


    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

      

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 38,00 zł

  • Mistrz Branży październik 2025 - wydanie specjalne CZEKOLADA #5

    Mistrz Branży październik 2025 - wydanie specjalne CZEKOLADA #5

    Zmysłowe Vroclinki, polskie bean-to-bary na światowych konkursach, ciasto listkujące z czekoladą i kremy czekoladowe do chleba. A także praktyczny przewodnik po tym jak działa czekolada oraz jak ją smakować. Kolejne wydanie Tajników Czekolady mocno nadziane wiedzą i inspiracjami już jest!

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Emocje zaklęte we vroclinkach – rozmowa z Agnieszką Partyką
    Czekolada to nie fast food – rozmowa z Łukaszem Smolińskim
    Od ziarna do opowieści – rozmowa z Przemysławem i Mileną Stachurami

    Mistrz produkcji
    Ekskluzywna jakość z serca Belgii – poznaj Belcolade
    Jak działa czekolada
    Czekolada – towarzyszka codzienności
    Brownie – ideał ciasta czekoladowego
    Zrób własną czekoladę!

    Receptury
    Jesień sublime
    Baton
    Tort red velvet
    WZ back edition
    Pralina bergamotka/werbena/słonecznik
    Pralina ananas/CBD
    Pralina wegańska kawa/pomarańcza/cointreau
    Pralina Eliksir Mądrości Drzewa Życia

    Mistrz zarządzania
    Co zrobić, aby klienci wracali do twojej kawiarni na czekoladę?
    Ciasto listkujące i czekolada – duet na miarę współczesnej cukierni
    Viralowe tabliczki, czyli czego pragną łasuchy w tym sezonie
    Bez kompromisów w piekarniach bezglutenowych

    Flash news
    Barry Callebaut świętuje jubileusze

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

     

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

      

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 39,00 zł

  • Mistrz Branży wrzesień 2025

    Mistrz Branży wrzesień 2025

    Jaki był tegoroczny sezon w lodziarni? Do czego przydaje się skrobia? Czy każda kawiarnia ma swoje kosei? Jak otworzyć lokal przyjazny łasuchom i zwierzakom? I jak przedstawia się polska kultura kulinarna? Wgryźcie się w nowe wydanie MB!

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Lody to więcej niż pogoda – rozmowa z Krzysztofem Kobylańskim
    Japonia na słodko – rozmowa z Masahiro Hamamoto
    Jaka jest kultura jedzenia – rozmowa rozmowa z Łukaszem Modelskim

    Mistrz produkcji
    Marizotto – od rzymskiej tradycji po globalny trend cukierniczy
    Śliwka – królowa jesieni
    Perforowane ranty cukiernicze DRranty
    Zakręcone drożdżówki
    Bagietka z sezamem
    Skrobia w cukiernictwie – niewidzialny bohater struktury i konsystencji
    Maczanie chleba w oliwie – zdrowa tradycja
    Psia Kawiarnia

    Mistrz zarządzania
    Zero waste w praktyce
    Filozofia rzemiosła
    Twój lokal to ty – dlaczego warto być sobą,
    tworzyć własną niepowtarzalna markę
    Wypieczone zasięgi

    Flash news
    Dni Otwarte Polmarkus
    Konkurs Chlebem pachnący

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

      

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 38,00 zł

  • Mistrz Branży sierpień 2025 - wydanie specjalne PIECZYWO #4

    Mistrz Branży sierpień 2025 - wydanie specjalne PIECZYWO #4

    Chleb, który zmienia życie. Rzemiosło, które zmienia świat. Wgryź się w nasze kolejne wydanie specjalne w całości poświęcone pieczywu. Zaglądamy do wnętrza żytniego bochenka. Rozkładamy na czynniki pierwsze prefermenty. Przyglądamy się najróżniejszym bułkom Eksperymentujemy z mamałygą. Rozmawiamy z ekspertami i pasjonatami.

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    PSZEpyszne bochenki – rozmowa z Jakubem Machinko
    Mistrzyni kanapek – rozmowa z Agatą Błaszczyk
    Rzemiosło w skali makro – rozmowa z Marcinem Czubakiem

    Mistrz produkcji
    Chleb Index 50. Nowość w piekarniczej ofercie KOMPLET
    Ziarno wiedzy, pasja fermentacji – piekarnictwo według Puratos
    Złoty graal piekarstwa – chleb żytni
    O bułce
    Prefementy w piekarstwie rzemieślniczym – smak, aromat i struktura
    Chleb Index 50
    Chleb Ziemianin z wysoką zawartością błonnika
    Słoneczny chleb z fermentowaną mamałygą… i dynią pieczoną z rozmarynem
    Zatrzymać świeżość, zyskać czas. Jak technologia MIWE smartfresh zmienia realia w piekarniach

    Mistrz zarządzania
    Pieczywo – 4 składniki, a tak wiele problemów
    Chleb – nowe możliwości
    Filozofia Rzemiosła
    Gorący sezon – jak przetrwać lato w gastronomii bez stresu
    Smak i Dobro, które mają swój dalszy ciąg

    Flash news
    Nowość. KOMPLET Ciasto Śniadaniowe
    Wawrzyniec Pro – 4 oryginalne kompozycje smakowe
    Nowość Lesaffre – pieczywo Keto
    Zmywarka UF rozwiązanie uniwersalne
    Robot AMOS – ogniwo automatyzacji załadunków pieców wsadowych
    Profesjonalne piece konwekcyjne z przyspieszonym gotowaniem
    World Skills z udziałem Witolda Mondrego

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

     

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

      

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 39,00 zł

  • Mistrz Branży lipiec 2025

    Mistrz Branży lipiec 2025

    Od fermentacji i fizjologii, przez kamienne kajzerki i kardamonki, po mango, piecowe wybory i lukrowane truskawki – w najnowszym wydaniu Mistrza Branży nauka spotyka rzemiosło, sztuka łączy się z empatią, a smak idzie w parze z strategią! A na naszej okładce - absolutny ekspert od mąki, naukowiec i nauczyciel - Gianluca Padula!


    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Od molekuły do bochenka – rozmowa z Gianlucą Padulą
    Spostrzegawczość – najważniejsza cecha pracownika gastronomii – rozmowa z Dariuszem Krasem
    Uwypuklając rolę chleba można czynić „Dobro Powszednie” – rozmowa z Albertem Wrotnowskim, cz. 2

    Mistrz produkcji
    Mango – egzotyka, która zadomowiła się w polskim rzemiośle
    Mrożona Gała – jak prostota, chwytliwa nazwa i lokalizacja lodziarni wpływają na sukces
    Pozzetti kontra witryna otwarta – lodowa rewolucja, której nie widać
    Tutorial – lukrowanie lata
    Pofikać z kardamonką
    Co nowego w technologiach piekarskich opartych na naturalnych zakwasach?

    Przegląd 2025: maszyny, urządzenia, wyposażenie
    35 lat doświadczenia firmy Geth przekłada się na przyszłość piekarnictwa
    Nowoczesna cukiernia i piekarnia – jakie wyposażenie to konieczność? Q&A z Dawidem Makuratem
    Jak wybrać najlepszy piec obrotowy do piekarni i cukierni

    Mistrz zarządzania
    Ergonomia na pierwszym planie – rozwiązania, które robią różnicę
    Filozofia rzemiosła
    Wypieczone zasięgi
    Jak przejąć inicjatywę i poprowadzić klienta przez proces zakupowy

    Flash news
    Gwiazdki Michelin 2025
    Paweł Ignaciuk nowym szefem Akademii Czekolady
    Festiwal miast partnerskich w Katowicach – chleb, ocet i oliwa łączą kultury
    Rekord na najdłuższą kremówkę w kraju ustanowiony
    Relacja z seminarium firmy Geth

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

      

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 38,00 zł

  • Mistrz Branży czerwiec 2025

    Mistrz Branży czerwiec 2025

    Chleb z automatu, karmel we krwi, chałka z TikToka, tort jak mit, tarty z duszą, kawiarnia w Spodku i zakupy jednym kliknięciem. Czytajcie nowe wydanie Mistrza Branży w wersji online lub drukowanej.

     

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Kogut, automat i misja – rozmowa z Przemysławem Zagałą
    Pani Karmelarz – rozmowa z Ewa Bonomini-Ulfik
    Z lekcji biologii do piekarni – rozmowa z Liwią Wysłuchą

    Mistrz produkcji
    Mierzalna słodkość – o badaniach, które wpływają na ofertę Puratos Polska
    Coveris wytycza ścieżkę rozwoju produktów spożywanych w biegu
    Torty i mity
    Spodek Cafe – recepta na oryginalny biznes pod dachem legendy
    Sistarts
    FERMATIX® – innowacyjne peelboardy dla współczesnych piekarni

    Receptury
    Rolada Chiffon z truskawkami
    Waniliowe ciastko blondie z owocami

    Mistrz zarządzania
    Cukiernia i piekarnia w sieci – dlaczego warto kupować online?
    Twoja własna cukiernia? Zacznij od dobrych decyzji, nie od kosztownych błędów
    Wypieczone zasięgi
    Gdzie diabeł nie może, tam Rzemieślnika pośle
    Ergonomia i efektywność kluczem do sukcesu każdego lokalu

    Flash news
    Dawn Foods prezentuje – globalne trendy cukiernicze na targach IBA
    Panie Przodem!
    Targi IBA 2025
    BAKE & PLAY i żywioły – wyniki VII edycji konkursu

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

     

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

      

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 38,00 zł

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe