...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Katalog BarbaraDecor - Katalog dekoracji 2015/16

    Katalog BarbaraDecor - Katalog dekoracji 2015/16

    Drodzy Klienci, Szanowni Państwo!
    Już za parę miesięcy będziemy celebrować 25 rocznicę powstania firmy Barbara. Z tej okazji pragniemy zaprezentować Państwu nową markę dekoracji czekoladowych - Barbara Decor. Nawiązuje ona do obecnej nazwy naszej firmy - Barbara Luijckx, ponieważ to właśnie ona jest matką idei produkcji dekoracji dla rynku cukierniczego.

    ZAWARTOŚĆ KATALOGU
    Trendy
    Multicolor 3D
    Ażurki
    Top Art
    Drukowane
    Ołówki
    Kora
    Posypki
    Foremki
    Rolsy
    Róże
    Love Collection
    Twoje Logo
    Halloween
    Boże Narodzenie
    Perełki

    Więcej
  • Katalog reklam - Mistrz Branży grudzień 2015

    Katalog reklam - Mistrz Branży grudzień 2015

    indeks reklam

    AKO - Ciasto piernikowe. Zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia
    APC-BACK EUROP Polska - Pogodnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia
    BakerLink - Idealne urządzenia do produkcji naturalnych zakwasów. Wesołych Świąt!
    CSB System - Biznesowe rozwiązania IT dla całego przedsiębiorstwa
    Darpol - Niech radość i pokój Świąt i poczucie spełnienia towarzyszą w 2016 roku
    Dekor Pol - Wykrojniki, masy cukrowe, maty i proszek do cukrowych koronek, dekoracje z cukru...
    Erg System - Zrób prezent swojej firmie - zamów skrzynki a na nich bezpłatny nadruk
    Geth - MIWE athlet XXL ma teraz młodszego brata - MIWE athlet L
    Ibis - Piece piekarnicze i miesiarki
    Jagr - Nowość: twarogi na serniki i drożdżówki. Wesołych Świąt!
    Kruszwica - Olej Maestro nadaje charakter świątecznym wypiekom
    Lebo - Serdeczne życzenia wielu radosnych doznań z okazji Świąt Bożego Narodzenia
    Lesaffre Polska - Życzymy Świąt pełnych radości i ciepła
    Magorex - Takie rzeczy tylko w MAGOREX. Wesołych Świąt!
    Martin Braun/Grados - Cremotions - linia profesjonalnych kremów dla cukiernictwa
    Masz Gliwice - Sprawdź naszą ofertę i wymień starą maszynę na nową
    Modecor - DECOJET REVOLUTION - rewolucja zbiornikowa
    Nestor - Życzy Wesołych Świąt
    Pastry Creation - Puree owocowe, dekoracje czekoladowe, folie i barwniki do czekolady, cukry...
    Pfahnl Polska - Składamy serdeczne życzenia wszelkiej pomyślności i niepowtarzalnej atmosfery
    Prospona - Pełnych spokoju, ciepła i radości Świąt Bożego Narodzenia
    Stieler Studios - Fotografia profesjonalna. Muzyka filmowa. Studio nagrań.
    Sempre - Odkryj z nami magię Świąt. Asortyment dla cukierni, kawiarni i restauracji. Cukieteria.pl
    Uldo Polska - Spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia
    UNIFERM Polska - Najserdeczniejsze życzenia z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia
    Wiesheu Polska - Zdrowych i wesołych Świąt i udanego wejścia w 2016 rok!
    Winkler Wachtel Polska - Found in the best bakieres of the world. Wesołych Świąt!

    IMPREZY BRANŻOWE
    Targi Expo Sweet 21-24 lutego 2016, Warszawa
    Targi FOOD-to-GO 3-4 lutego 2016, Gdańsk
    Targi ISM 2016 31 stycznia - 3 lutego 2016, Kolonia, Niemcy
    Targi SweetTARGi 12-14 marca 2016, Katowice
    Targi WorldFood Warsaw 19 - 21 kwietnia 2016, Warszawa

    PONADTO
    - Flash News
    - Prenumerata drukowanego wydania Mistrza Branży
    - Skuteczna reklama w portalu Facebook
    - Hurtownie Partnerskie - Adresy hurtowni branżowych z całej Polski

    zobacz na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub ściągnij AKTUALNY PDF

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Katalog reklam - Mistrz Branży październik-listopad 2015

    Katalog reklam - Mistrz Branży październik-listopad 2015

    INDEKS REKLAM
    BakerLink -  Idealne urządzenia do produkcji naturalnych zakwasów
    FRITSCH Polska - Z miłości do ciasta. Oto wschodzi słońce!
    Hurtownie Partnerskie - Dane teleadresowe hurtowni na terenie całej Polski
    Kruszwica - Mistrzowskie NAGRODY, IV edycja. Kupuj produkty Kruszwicy, zbieraj punkty, wymieniaj je na nagrody.
    Magorex - Tace wystawowe
    MarketingFanpage -  Zaprojektujemy dla Ciebie nowoczesną, przejrzystą i skuteczną stronę www
    Pfahnl Polska - Gwarancja wypieków o najwyższej jakości, doskonałym smaku i bardzo szerokiej gamie asortymentowej
    UNIFERM Polska - FermFresh. Naturalnie do pieczywa...


    IMPREZY BRANŻOWE
    Kruszwica - .Spotkanie z Leonardo di Carlo - gwiazdą włoskiego cukiernictwa.
    Targi Expo Sweet - 21 - 24 lutego 2016, Warszawa.
    Targi SweetTARGi - 12-14 marca 2016, Katowice
    Targi WorldFood Warsaw - 19 - 21 kwietnia 2016, Warszawa.


    PONADTO
    - Flash News
    - Goplana i Solidarnosc w sklepach firmowych Colian
    - Mistrzowskie Nagrody, IV edycja
    - Prenumerata drukowanego wydania Mistrza Branży

    zobacz na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub ściągnij AKTUALNY PDF

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Album „Wykwintne desery polskie”

    Album „Wykwintne desery polskie”

    23 najlepszych polskich cukierników, 300 stron wyjątkowych przepisów ilustrowanych fotografiami. Po raz pierwszy rodzime desery doczekały się tego typu kulinarnego albumu. Premiera przygotowanej przez Wydawnictwo BOSZ ekskluzywnej publikacji będzie miała miejsce pod koniec listopada 2015 r.

    „Wykwintne desery polskie” bezpośrednio nawiązują do albumu „Wykwintna kuchnia polska”, uhonorowanego trzecią nagrodą w międzynarodowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards 2013. Jest to jedno z najważniejszych na świecie wyróżnień od wydawnictw kulinarnych.

    Album czerpie z najlepszych polskich tradycji cukierniczych, przedstawiając klasyczne wypieki i desery w sposób nowoczesny, zaskakując nowatorstwem zestawienia smaków oraz form. Przepisy w nim zaprezentowane stworzyli najwybitniejsi polscy cukiernicy, m.in. Paweł Małecki, Janusz Profus, Robert Główka, Małgorzata Weber i Joanna Klimas-Profus. Wyśmienite słodkości zostały artystycznie zaaranżowane, dzięki czemu przepisom towarzyszą piękne fotografie.

    Przeczytaj o kulisach powstania albumu >>

    Również tym razem, podobnie jak w przypadku wcześniejszego albumu kulinarnego, patronat nad dziełem objęła pierwsza dama RP, małżonka byłego prezydenta Anna Komorowska, która napisała słowo wstępne otwierające publikację. Pani Anna Komorowska jest także autorką niektórych prezentowanych przepisów. Napisania historycznego wstępu, pełnego inspirujących ciekawostek na temat polskich słodkich specjałów podjął się Jan Łoziński. Czytamy w nim m.in., że „polskie desery – niegdyś nazywane „wetami” i „cukrami” – swój zróżnicowany i bogaty smak zawdzięczają między innymi wielowiekowym kontaktom Rzeczypospolitej ze Wschodem i Zachodem Europy – wpływom kuchni orientalnej, włoskiej, francuskiej, niemieckiej litewskiej i ruskiej. Nasi cukiernicy i piekarze swoje inspiracje czerpali także z ludowych przepisów, ustnie przekazywanych z pokolenia na pokolenie we wszystkich regionach kraju …”.

    W tworzeniu przepisów i albumu udział wzięli cukiernicy: Tomasz Deker, Mateusz Dziwosz, Michał Doroszkiewicz, Adam Freus, Rafał Gajownik, Robert Główka, Wioletta Jaworek, Joanna Klimas-Profus, Konrad Korszla, Jerzy Łukasik, Paweł Małecki, Paweł Mieszała, Maciej Pięta, Paweł Pojawa, Janusz Profus, Iga Sarzyńska, Bożena Sikoń-Wojtal, Aleksandra Sowa, Sebastian Szmyd, Marta Truskolawska, Magorzata Weber, Małgorzata Wróblewska-Blikle oraz Marcin Zawadzki.

    „Wykwintne desery polskie”
    stron: 280
    format: 270 x 350 mm
    cena: 290 zł

       
     

    ZAMÓW JUŻ DZIŚ
    Od stycznia album „Wykwintne desery polskie” dostępny jest w redakcji „Mistrza Branży”w cenie: 290 zł brutto + koszt wysyłki: 13 zł

    Zamówienia: prenumerata@mistrzbranzy.pl,
    tel. 881 610 660, 32 729 96 80

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Wydawnictwo BOSZ
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 290,00 zł

  • Piece termoolejowe

    Piece termoolejowe

    Piece termoolejowe wsadowe przystosowane są do intensywnej eksploatacji. Technologia produkcji oraz najwyższej jakości materiały zapewniają długoletnią żywotność. Z myślą o piekarzach piece wsadowe skonstruowano tak, aby zapewniały bezpieczną pracę, a ich kształt był ergonomiczny i przyjazny w obsłudze.

    Piec zajmuje małą powierzchnię w piekarni w stosunku do jego powierzchni wypiekowej. Konstrukcja zapewnia równomierny rozkład temperatury na półce, ponieważ olej (nośnik ciepła) nieustannie jest tłoczony przez pompę. Piec wyposażony jest w nowoczesny system sterujący oparty na bazie komputera, który nieustannie nadzoruje prawidłową pracę urządzenia.  Powierzchnia grzejna kotła składa się z wytrzymałych na podwyższone temperatury rur, które są uporządkowane w dwie cylindryczne spirale. Wiązka rur jest tak ułożona, że przy minimalnym obciążeniu powierzchni grzejnej można osiągnąć optymalne warunki spalania.

    Każdy model posiada w standardzie dodatkową wytwornicę pary do komory garowniczej. Szafa sterownicza kotła umieszczona jest na kotle i w zależności od wymagań klienta (warunki zabudowy piekarni) może być umieszczona z jego różnych stron.

    Klient może decydować o umiejscowieniu przyłączy komina jak i rur łączących kocioł grzewczy z piecem. Panel sterowania kotła termoolejowego składa się z terminalu ze zintegrowanym sterowaniem w szafie elektrycznej kotła. Wszystkie stany pracy oraz temperatury mogą być odczytywane i zmienione na wyświetlaczu.

    zobacz katalog pdf >>

     

    Model   5.150 6.180 5.220 6.270 7.315 9.400
    Moc komory kW 3,3 3,3 4 4 4 6
    Komory szt. 5 6 5 6 7 9
    Zaparowniki szt. 6 7 6 7 8 9
    Powierzchnia wypiekowa m2 15 18 22 27 31,5 40

     

    Wymiary komory
    Szerokość mm 1230 1230 1860 1860 1860 1860
    Głębokość mm 2450 2450 2450 2450 2450 2450

     

    Wymiary pieca
    Szerokość mm 1630 1630 2300 2300 2300 2300
    Głębokość mm 3000 3000 3000 3000 3000 3000
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    IBIS
    sprzedawca
    IBIS

    Cena do negocjacji

  • Wózki transportowe

    Wózki transportowe

    Wózek - rama ABS  615x415x170 mm     nośność 180 kg
    Wózek - rama ABS wzmocniona  615x415x150 mm     nośność 250 kg
    Wózek SN (4 kołowy)  600x400x200 mm     nośność 180 kg
    Wózek SN (6 kołowy)  600x400x200 mm     nośność 180 kg

    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe