...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Drożdże Perfekta Platynowa

    Drożdże Perfekta Platynowa

    Uniwersalne drożdże o najwyższej jakości i sile pędnej. Szczególnie polecane do pieczywa mieszanego i pszennego. Perfektę platynową można stosować we wszystkich fermentacjach.

    Produkt doskonale sprawdza się w procesach rzemieślniczych, jak również w zastosowaniach przemysłowych na liniach produkcyjnych.

    Z uwagi na dbałość o wysokie standardy bezpieczeństwa produkt pakowany jest dodatkowo w celofan w niebieskich kolorze.

    Termin przydatności do spożycia: 35 dni

    Dostępne opakowania
    Kostka 500 g; Opakowanie zbiorcze 10 kg

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • „Jadalne kwiaty”

    „Jadalne kwiaty”

    Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, ale doskonale smakować! Przekonuje o tym Małgorzata Kalemba-Drożdż w swojej najnowszej książce „Jadalne kwiaty”. Ta książka to zaproszenie do fascynującej kulinarnej przygody :)

    Kto zna Małgorzatę Kalembę-Drożdż, doskonale wie, że ta autorka wprowadza kwiaty do swojej kuchni na każdym kroku - nie tylko jako ozdobę, ale i danie główne. Potrafi rozsmakować ludzi w złocistej tarcie z kwiatami cukinii, oczarować czekoladowym tortem fiołkowym i truflami w hibiskusowym pudrze (o czym przekonaliśmy się osobiście podczas Strefy Mistrza Branży w Katowicach 2015 r.). Poza tym doskonale zna wszystkie lecznicze właściwości kwiatów i podpowiada, jak przygotować syropy lub wyśmienite nalewki i do czego mogą nam one posłużyć.

    Najnowsza publikacja Jadalne kwiaty to kompendium wiedzy i niezwykła książka kucharska w jednym. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim jak przyrządzić z nich pyszne potrawy. 178 ciekawych i różnorodnych przepisów na dania i wypieki jak z bajki! Warto dodać, że na końcu książki znajduje się praktyczna tabela podpowiadająca, co można zrobić z każdego kwiatka.

    Kwiaty, dla większości z nas piękna i barwna ozdoba, tym razem lądują na… talerzu. Ta książka to zaproszenie do fascynującej kulinarnej przygody! Ewa Wachowicz

    Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy i pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia autorki... Natychmiast chcę to wszystko ugotować! Maryla Musidłowska

     

    Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka książek Pyszne chwasty i Słodki sposób na alergię. Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Małgorzata Kalemba-Drożdż
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Katalog reklam - Mistrz Branży marzec 2016

    Katalog reklam - Mistrz Branży marzec 2016

    Indeks reklam

    AKO   Nowość - Ciasto Szpinakowe. Wesołych Świąt!
    Anis Opakowania  Kreujemy kulturę konsumpcji
    Bielmar   Produkty dla profesjonalistów. Margaryny Puff Patry, Bielska i Palma
    CSB – System   Sukces jest kwestią systemu
    Erg System  Nowość - Kasta do odroczonego wypieku
    Food Colours  Zaufaj polskim produktom. Posypki perłowe, barwniki w sprayu
    Food Cal   Pierwszy kalkulator wartości odżywczych, energetycznych i RWS dla producentów żywności
    Fritsch Polska   Pasja - najważniejszy element naszych urządzeń
    Guz Technika Piekarnicza     HOBART - innowacja zmywania. Ekonomiczna, wydajna...
    Ibis   Piece kamienne, miesiarki do ciasta
    Jagr  Nowość! Twarogi na serniki i drożdżówki
    Kruszwica Poczuj różnicę. Olej Maestro Świeżość
    Lesaffre Polska Perfekta Platynowa - drożdże uniwersalne o najwyższej jakości i sile pędnej
    Lebo  Akcesoria piekarnicze i cukiernicze. Wesołych Świąt!
    Magorex   Blachy, formy i zestawy form AluSteel. Zapraszamy na SweetTARGi
    Magorex   sklep.magorex.pl - kupuj kiedy chcesz i jak chcesz
    Martin Braun/Grados     MY SWEETIES pyszne wypieki zawsze pod ręką. Receptury: Cytrynowa słodycz, Owocowa słodycz
    MarketingFanpage  Zapytaj o dofinansowane szkolenie obsługi klienta
    Master Martini Polska  Odkryj nową linię surogatów smakowych. Surogaty Centramedica.
    Młyny Szczepanki  Mąki i gotowe mieszanki wypiekowe. Zapraszamy do współpracy. Wesołych Świąt!
    Nestor  Partnerstwo i profesjonalizm. Wesołych Świąt!
    Pfahnl Polska  Koncentraty / Ciasta, Polepszacze, Chlebowe Mixy, budynie... Wesołych Świąt!
    Sempre Gotowy na sezon lodowy?
    Uldo Polska   Ciasto Piaskowe 10%. Wesołych Świąt!
    Ulma Packaging Polska  Rozwiązania poparte wieloletnim doświadczeniem w branży piekarniczej i cukierniczej
    UNIFERM Polska  Muffiny Wielkanocne z dynią oraz posypkami
    Wiesheu Polska  Jesteśmy piecami do wszystkiego, dla wszystkich, do każdego rodzaju ciasta
    Zeelandia Prezentujemy nową ofertę gamy produktów E Limited. Zapraszamy na SweetTARGi
    Zentis Polska   Frużelada - owoce w żelu. Puree 90% owoców. Bez konserwantów.


    PONADTO
    - Flash News
    - Historia w służbie marki - Akamedia Mistrza
    - Małe wypiekanie i kawa - Debag
    - Wielkanoc na bogato - receptury wielkanocne
    - Hurtownie Partnerskie - Adresy hurtowni branżowych z całej Polski
    - Biblioteka Mistrza Branży: Album „Wykwintne desery polskie”

    Do zobaczenia na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub ściągnięcia (AKTUALNY PDF>> )

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Młynki do bułki tartej

    Młynki do bułki tartej

    Maszyna wolnostojąca, przeznaczona do rozdrabniania wysuszonego pieczywa na bułkę tartą.

    Młynek wyposażony jest w 3 sita o średnicy otworów 5,4,3 mm co pozwala dopasować odpowiednią granulację.

    Specjalny chwytak do zaczepienia worka.

    Cechą charakterystyczną urządzenia jest wysoka wydajność i prosta obsługa.

    Wydajność 500 kg na 1/h

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    IBIS
    sprzedawca
    IBIS
  • Tradycyjne barwniki w żelu

    Tradycyjne barwniki w żelu

    Barwniki w żelu, tradycyjne
    Łatwe w aplikacji barwniki spożywcze w żelu, dzięki dużej mocy barwnej, pozwalają uzyskać intensywne i żywe kolory nawet w małych aplikacjach. Żel równomiernie wrabia się w masę, nie wprowadzając dodatkowo wody. Dlatego nadaje się do wszystkich zastosowań, również barwienia lukrów, polew i marcepanu.

    Opakowanie:
    Jedno opakowanie zawiera 35 gram barwnika

    Zastosowanie:
    Główne przeznaczenie: Marcepan, Masy Cukrowe i Solne, Śmietana (w tym kremy niskotłuszczowe), Karmelki. Lukry, Styl Angielski.
    Ponadto: aplikacje wodnorozpuszczalne - ciasta, dżemy, galaretki, lody, napoje i alkohole.

    Zalety barwników w Żelu (WS-G):

    1. Łatwość wrabiania w masy cukiernicze dzięki niskiej zawartości wody,
    2. Postać pasty ułatwia dozowanie i zmniejsza możliwość rozlania czy rozsypania barwnika,
    3. Duża wydajność z 20 gramowego słoiczka dzięki podwyższonej koncentracji barwników,
    4. Uniwersalne i łatwe stosowane, doskonałe dla pojedynczych tortów i dekoracji, oraz klientów prywatnych, pracujących dodatkowo w domu,
    5. Bogata oferta 22 kolorów podstawowych, plus możliwość dowolnego ich łączenia.

    Dozowanie:
    Zaczynać dozowanie od jak najmniejszej ilości barwnika. Powoli zwiększając dozy do uzyskania pożądanego koloru, a warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.
    Przyjmujemy dozowanie barwników tradycyjnych w Żelu (WS-G) na poziomie 1-3 grama na 1 kilogram masy. Dla uzyskania delikatnych odcieni wystarczą mniejsze dozy (nawet od 0,1g/kg), dla silniejszych wybarwień można dodać więcej barwnika (do 20 g/kg). W przypadku przedozowania, barwnik może migrować oraz upłynnić marcepan i masę cukrową.

    Informacje techniczne:
    Barwniki w żelu, można z sobą mieszać.
    Barwniki oparte są na syropie glukozowo cukrowym, zawierając minimalna ilość wody (od 2% do 10% zależnie od koloru), co w ograniczonym stopniu, umożliwia po emulgacji barwienie tłuszczy.

    Indeks grupy: WSG-0XX

    Pakowanie: Na kartonowe paletki po 20 sztuk dowolnego koloru.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Food Colours
    sprzedawca
    Food Colours
  • Katalog reklam - Mistrz Branży luty 2016

    Katalog reklam - Mistrz Branży luty 2016

    Indeks reklam

    AKO     Pączek 10%. Zapraszamy na Expo Sweet, stoisko 40
    Bakels     Chleb Magnat. Proso, słonecznik, dynia, siemię lniane
    Barbara Luijckx     Wielkanocne kreacje
    Bielmar     Produkty dla profesjonalistów. Margaryny Puff Patry, Bielska i Palma
    Comprital     Najwyższej jakości włoskie komponenty lodów. Zapraszamy na Expo Sweet (st. 24) i SweetTARGi (st. 44)
    CSB – System     Biznesowe rozwiązania IT dla całego przedsiębiorstwa. Zapraszamy na Expo Sweet, hala A, stoisko 91
    Debag     Piece i urządzenia piekarnicze. Zapraszamy na Expo Sweet, hala A, stoisko 102
    Emix     Zapraszamy do degustacji jogurtu mrożonego Granita na Expo Sweet, hala B, stoisko 43
    Erg System     Kupuj atestowane skrzynki
    FoodColours     Zapraszamy na pokazy na Expo Sweet i SweetTARGi
    Forbake     Emulgatory - profesjonalne, krótka etykieta
    Geth         Najczęściej wybierane piece do sklepów, gastronomii i hoteli - MIWE.
    Guz Technika Piekarnicza     Depozytory do ciasta MONO OMEGA i MONO EPSILON
    Guz Technika Piekarnicza Agregat garowniczy Lillnord PG100, Dozowniki - mieszacze wody i schładzacze Delta
     Ibis     Piece kamienne, miesiarki do ciasta
    Jagr     Nowiść! Twarogi na serniki i drożdżówki.
    Kruszwica     Wielkanocne nagrody od Maestry!
    Kruszwica     Mistrzowska recenzja. Wypróbuj fryturę Maestro Sol i wygraj aparat
    Lebo     Blachy i wózki do wszystkich rodzajów pieców
    Magorex      Tace wystawowe. Zapraszamy na Expo Sweet, hala B, stoisko 50
    Magorex      magorex.sklep.pl - kupuj wygodnie online
    Master Martini Polska     Pasta diZucchero. Zapraszamy na Expo Sweet, stoisko 85
    Modecor     Uwolnij swoją inwencję twórczą! Zapraszamy na Expo Sweet, hala A, stoisko 90
    Pfahnl Polska     Rozwiązania na miarę dzisiejszych czasów. Zapraszamy na Expo Sweet, stoisko 8
    Polmarkus  GELATO SHOW 2016. Łódź, Pyskowice, Wrocław, Kraków
    Sempre Marzysz o otwarciu odziarni? Warsztaty lodowe.
    Szarłat     Producent i dystrybutor wyrobów piekarniczych i gotowych produktów z amarantusa, dyni oleistej, gryki
    Tealdream     Automatyka przemysłowa tworzona z pasją
    Uldo Polska     Zapraszamy na Expo Sweet, stoisko 67
    UNIFERM Polska     Nowy wymiar pączka - pączki "Panda"
    Wiesheu Polska     Wiesheu dla wszystkich, do każdego rodzaju ciasta. Zapraszamy na Expo Sweet, hala A, stoisko 92


    PONADTO
    - Flash News
    - CSB-System – sprawdzone rozwiązanie dla przemysłu piekarskiego i cukierniczego
    - Content is the king – dlaczego królem jest treść?
    - Wszystko z jednej ręki – projekt piekarni w systemie „pod klucz”.
    - Expo Sweet 2016 - przegląd młodych talentów
    - Szkolenie z obsługi klienta - dofinansowanie na poziomie 100%
    - Hurtownie Partnerskie - Adresy hurtowni branżowych z całej Polski

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe