...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Katalog reklam Mistrza Dekoracji #02

    Katalog reklam Mistrza Dekoracji #02

    Indeks firm
    Barbara Luijckx
    Barry Callebaut Polska
    CAKE FESTIVAL POLAND Katowice
    FoodColours
    Foremkowanie
    Fabryka Cukiernika/ Global
    Hokus
    Kruszwica
    Master Martini Polska
    Nestor
    Niezłe Ciacho
    PAN Centrum Słodkiej Dekoracji
    Plus
    Polmarkus
    Savpol
    Sempre
    Sweet Decor
    Sweet Targi
    Spotkanie dla Kobiet Branży
    Szablony kulinarne
    Torcik

    WYDARZENIA BRANŻOWE
    Targi Cake Festival Poland Katowice     22-23 października, Katowice
    Bake & Play - III Edycja konkursu    szczegóły na stronie www.akademiamistrza.pl
    SweetTARGI    25-27 marca 2017, Katowice
    Eliminacje Cake Designers World Championship FIPCG 2017    26-27 lutego 2017, Warszawa
    Odkryj w sobie pokłady kobiecej kreatywności    26 września, Poznań, Polagra-Tech

    Zobacz na ISSUU katalog reklam numeru #02 lub ściągnij plik PDF

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Dekoracji
  • Katalog reklam - Mistrz Branży wrzesień-październik 2016

    Katalog reklam - Mistrz Branży wrzesień-październik 2016

    Indeks reklam
    AKO Chleb na mleku kozim
    Bakels Polska Chleb GoSport
    Carotex Carosmak - Aromaty dla Mistrzów
    Credin Polska Rodeo - mieszanka ciasta kruchego o szerokim zastosowaniu
    CSB-System Modułowe Smart Factory. Zapraszamy na Polagra-Tech
    Csm AMERICAN Sweets - tradycyjne amerykańskie specjały
    Csm Pradawne zborza
    ebaker.pl Kakao naturalne i alkalizowane. Tureckie orzechy laskowe. Zapraszamy na Polagra-Tech.
    Erg System Skrzynki i opakowania transportowe
    Fritsch Polska Pasja. Najważniejszy element naszych urządzeń.
    Geth Jakośc i uniwersalnośc myjki Guggenberber potwierdzają liczne montaże w Polsce
    Hert/Metalbud Nowicki Nowoczesne systemy myjące
    Ibis Piece cukierniczoi piekarnicze. Ubijaczki planetarne. Zapraszamy na Polagra-Tech.
    Jabex Pokoloruj z nami swok cukiernictwo. Receptura na jabex.com.pl
    Jabex Nemox. Prestiżowy smak gelato w Twoim zasięgu
    Jagr Twarogi na serniki i drożdżówki
    Kandy Lauretta - smaczne nadzienia termostabilne, owocowe i kremowe
    Kruszwica Podwieczorki z Akademią Mistrza. Znakowanie wyrobów.
    Lebo Blachy i wózki do wszystkich rodzajów pieców
    Lesaffre Polska Tradycyjny - delektuj sięsmakiem pieczywa tradycyjnego każdego dnia
    Magorex Perforowane blachy wypiekowe; Zapraszamy na Polagra-Tech
    Magorex Kupuj kiedy chcesz i jak chcesz
    Modecor Zobacz nowy katalog jesień-zima 2016
    Młyny Szczepanki Mąki i mieszanki wypiekowe. Zapraszamy do współpracy
    NetPOS Rozwiązania IT dla piekarni i cukierni
    Pek Polska Pojemniki do pieczywa
    Pfahnl Polska Rozwiązania na miarę dzisiejszych czasów
    Polmarkus XVI Dni Otwarte 11-12 października
    Prospona Masa makowa z białego maku
    Sarana Płyty Glasbord na ściany i sufity
    Sempre Surowce do lodów w cukiernictwie. Pernigotti.
    Teldream Automatyka przemysłowa tworzona z pasją
    TwojEkspertOdMarketingu.pl Rabat 30% dla Czytelników Mistrza Branży
    Uldo Polska Ale Bochen! - pieczywo mieszane; Zapraszamy na Polagra-Tech
    UNIFERM Polska Innowacje z tradycją do sukcesu; Zapraszamy na Plagra-Tech
    Unifet Jakość, prozdrowotność, ekologia. Margaryny do cukiernictwa i piekanictwa.
    Wiesheu Polska Dibas, pierwszy piec sklepowy z chowanymi drzwiami
    Winkler Wachtel Polska Jakośc w Twoim zakładzie
    Zeelandia Sprint - chleb dla aktywnych

     

    Katalog reklam PDF to zbiór treści reklamowych z wydania drukowanego “Mistrza Branży”

    Do zobaczenia na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub ściągnięcia w formie PDF>>

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Chleb współczesny - chleb dla każdego. Rola pieczywa we współczesnym świecie

    Chleb współczesny - chleb dla każdego. Rola pieczywa we współczesnym świecie

    Współczesny chleb powinien być nie tylko smaczny, ale dostosowany do potrzeb i wieku konsumenta. Jak stworzyć pieczywo, które zapobiega a nawet leczy choroby cywilizacyjne?, Przepisy na zdrowe i smaczne przekąski w Twojej piekarni– to wszystko znajdziecie w najnowszej publikacji Mistrza Branży.

    Choć gluten to wciąż gorący temat, chleb to nie koniecznie już tak gorący towar jak jeszcze dekadę temu. Świadomy swoich potrzeb, a przez to wymagający klient chce jeść takie pieczywo, które mu nie zaszkodzi, a raczej poprawi stan zdrowia. I do tego będzie smaczne.

    Spełnienie takich wymagań to nie lada wyzwanie. Pomocą w jego podjęciu z pewnością będzie najnowsza publikacja Mistrza Branży - Chleb współczesny - chleb dla każdego.

    Książka jest praktycznym poradnikiem, w którym znajdziemy mnóstwo konkretnych informacji oraz przepisów. Dowiecie się co to pieczywo funkcjonalne, hybrydowe oraz fortyfikowane.  Autorka, Marzena Zacharska,  wskazuje, że pieczywo odpowiednio skomponowane, spożywane codziennie może stać się  żywnością funkcjonalną, a więc zapobiegać, a nawet leczyć choroby cywilizacyjne. W tym celu warto wzbogacać  je w składniki takie jak: orzechy, nasiona czy zioła, by stało się bardziej wartościowe dla naszego organizmu.

     

     

    Obszernie został potraktowany również temat łączenia pieczywa z różnymi dodatkami, poprzez te tradycyjne - jak wędliny i sery, jak też różnego rodzaju warzywa, bakalie, a także superfoods, np. zarodki zbóż. Jakiego rodzaju dodatki powinny spożywać dzieci, a które osoby starsze lub kobiety w ciąży? Odpowiedzi znajdziecie w naszej publikacji!
    W końcowej części poradnika zamieszczono zbiór ciekawych przepisów na różnego typu posiłki z pieczywem w roli głównej. Zostały one wzbogacone w tabele określające wartość kaloryczną i zawartość poszczególnych składników (węglowodanów, białek i tłuszczów). Znajdziemy tu recepturę na chleb pszenno-żytni z orzechami brazylijskimi lub kanapki z hummusem oraz ananasem! Ciekawej i smacznej lektury!

    Wywiad z autorką w najnowszym numerze Mistrza Branży oraz już niebawem w portalu!

     


    SPIS TREŚCI

    1. Chleb współczesny
    1.1. Moda na zdrowe odżywianie
    1.2. Modne diety a pieczywo
    1.3. Powrót do tradycji
    1.4. Pieczywo z odroczonego wypieku
    1.5. Żywność wygodna
    1.6. Asortyment dostosowany do potrzeb klienta
    1.7. Rola pieczywa na świecie
    1.8. Kanapki, przekąski minipiramidą żywienia

    2. Pieczywo funkcjonalne
    2.1. Podział żywności funkcjonalnej
    2.2. Klasyfikacja pieczywa specjalnego (funkcjonalnego)
    2.3. Wartość odżywcza pieczywa

    3. Naturalne dodatki do pieczywa
    3.1. Mleko i jego przetwory
    3.2. Nasiona zbóż niechlebowych
    3.3. Nasiona pseudozbóż
    3.4. Dodatek pestek i nasion
    3.5. Zarodki pszenne
    3.6. Dodatek bakalii
    3.7. Dodatek warzyw i ich pochodnych
    3.8. Dodatek pro- i prebiotyków
    3.9. Inne dodatki do pieczywa
    3.10. Podsumowanie

    4. Wybrane substancje dodatkowe w pieczywie
    4.1. Definicja substancji dodatkowych
    4.2. Barwniki
    4.3. Substancje słodzące
    4.4.Inne substancje dodatkowe
    4.5. Regulatory kwasowości i stabilizatory
    4.6. Substancje zagęszczające, żelujące oraz emulgatory
    4.7. Substancje wzmacniające smak i zapach
    4.8. Tran w chlebie

    5. Pieczywo fortyfikowane (wzbogacane w składniki odżywcze lub witaminy)
    5.1. Chleb wzbogacony w kwas foliowy
    5.2. Pieczywo fortyfikowane drożdżami
    5.3. Witamina D zalecana dla ogółu populacji

    6. Pieczywo z dodatkiem ziół
    6.1. Zastosowanie ziół w piekarstwie
    6.2. Łączenie ziół
    6.3. Popularne mieszanki przypraw do chleba

    7. Pieczywo na miarę potrzeb
    7.1. Chleb dla kobiet w ciąży
    7.2. Chleb dla dzieci
    7.3. Pieczywo dla seniorów
    7.4. Pieczywo dla sportowców

    8. Pieczywo do zadań specjalnych
    8.1. Pieczywo w nadwadze i otyłości
    8.2. Pieczywo dla diabetyków
    8.3. Pieczywo dla chorych na celiakię
    8.4. Pieczywo w alergii na gluten
    8.5. Pieczywo w nadwrażliwości na gluten
    8.6. Pieczywo w profilaktyce schorzeń sercowo-naczyniowych
    8.7. Pieczywo w schorzeniach tarczycy
    8.8. Pieczywo w chorobach nowotworowych

    9. Znakowanie pieczywa

    10. Hybrid food
    Przepisy
    Kanapki i pasty
    Przekąski na ciepło i zimno

     Liczba stron: 208

     

       
     

    ZAMÓW

    Cena 49 zł brutto plus koszty wysyłki
    (kurier 13 zł, list polecony 8,50 zł)
    Tel 881 610 660, prenumerata@MistrzBranzy.pl

     

     

     Redakcja „Mistrza Brany” dziękuje za wsparcie Partnerom:

     

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69, Marzena Zacharska
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 49,00 zł

  • Tradycyjny

    Tradycyjny

    Mieszanka do produkcji pszennego pieczywa typu rustykalnego.

    Mieszanka ta pozwala na przygotowanie produktów opartych na ludowych recepturach i wedle starodawanych metod o oryginalnym, niepowtarzalnym zapachu i smaku. Długie prowadzenie ciasta pozwala uzyskać lepszą porowatą strukturę pieczywa, wymyślne rustykalne spękania, a finalnie jest gwarancją długotrwałej świeżości.

    Naturalny skład mieszanki - czysta etykieta

    Dozowanie
    10 % w stosunku do mąki, czyli 10 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem)

    Dostępne opakowania
    worek 10 kg

     

     

    Zobacz ulotkę PDF >>

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe