25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Indeks firm Barbara Luijckx Barry Callebaut Polska CAKE FESTIVAL POLAND Katowice FoodColours Foremkowanie Fabryka Cukiernika/ Global Hokus Kruszwica Master Martini Polska Nestor Niezłe Ciacho PAN Centrum Słodkiej Dekoracji Plus Polmarkus Savpol Sempre Sweet Decor Sweet Targi Spotkanie dla Kobiet Branży Szablony kulinarne Torcik
WYDARZENIA BRANŻOWE Targi Cake Festival Poland Katowice 22-23 października, Katowice Bake & Play - III Edycja konkursu szczegóły na stronie www.akademiamistrza.pl SweetTARGI 25-27 marca 2017, Katowice Eliminacje Cake Designers World Championship FIPCG 2017 26-27 lutego 2017, Warszawa Odkryj w sobie pokłady kobiecej kreatywności 26 września, Poznań, Polagra-Tech
Zobacz na ISSUU katalog reklam numeru #02lub ściągnij plik PDF
Indeks reklam AKO Chleb na mleku kozim Bakels Polska Chleb GoSport Carotex Carosmak - Aromaty dla Mistrzów Credin Polska Rodeo - mieszanka ciasta kruchego o szerokim zastosowaniu CSB-System Modułowe Smart Factory. Zapraszamy na Polagra-Tech Csm AMERICAN Sweets - tradycyjne amerykańskie specjały Csm Pradawne zborza ebaker.pl Kakao naturalne i alkalizowane. Tureckie orzechy laskowe. Zapraszamy na Polagra-Tech. Erg System Skrzynki i opakowania transportowe Fritsch Polska Pasja. Najważniejszy element naszych urządzeń. Geth Jakośc i uniwersalnośc myjki Guggenberber potwierdzają liczne montaże w Polsce Hert/Metalbud Nowicki Nowoczesne systemy myjące Ibis Piece cukierniczoi piekarnicze. Ubijaczki planetarne. Zapraszamy na Polagra-Tech. Jabex Pokoloruj z nami swok cukiernictwo. Receptura na jabex.com.pl Jabex Nemox. Prestiżowy smak gelato w Twoim zasięgu Jagr Twarogi na serniki i drożdżówki Kandy Lauretta - smaczne nadzienia termostabilne, owocowe i kremowe Kruszwica Podwieczorki z Akademią Mistrza. Znakowanie wyrobów. Lebo Blachy i wózki do wszystkich rodzajów pieców Lesaffre Polska Tradycyjny - delektuj sięsmakiem pieczywa tradycyjnego każdego dnia Magorex Perforowane blachy wypiekowe; Zapraszamy na Polagra-Tech Magorex Kupuj kiedy chcesz i jak chcesz Modecor Zobacz nowy katalog jesień-zima 2016 Młyny Szczepanki Mąki i mieszanki wypiekowe. Zapraszamy do współpracy NetPOS Rozwiązania IT dla piekarni i cukierni Pek Polska Pojemniki do pieczywa Pfahnl Polska Rozwiązania na miarę dzisiejszych czasów Polmarkus XVI Dni Otwarte 11-12 października Prospona Masa makowa z białego maku Sarana Płyty Glasbord na ściany i sufity Sempre Surowce do lodów w cukiernictwie. Pernigotti. Teldream Automatyka przemysłowa tworzona z pasją TwojEkspertOdMarketingu.pl Rabat 30% dla Czytelników Mistrza Branży Uldo Polska Ale Bochen! - pieczywo mieszane; Zapraszamy na Polagra-Tech UNIFERM Polska Innowacje z tradycją do sukcesu; Zapraszamy na Plagra-Tech Unifet Jakość, prozdrowotność, ekologia. Margaryny do cukiernictwa i piekanictwa. Wiesheu Polska Dibas, pierwszy piec sklepowy z chowanymi drzwiami Winkler Wachtel Polska Jakośc w Twoim zakładzie Zeelandia Sprint - chleb dla aktywnych
Katalog reklam PDF to zbiór treści reklamowych z wydania drukowanego “Mistrza Branży”
Do zobaczenia na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub ściągnięcia w formie PDF>>
Współczesny chleb powinien być nie tylko smaczny, ale dostosowany do potrzeb i wieku konsumenta. Jak stworzyć pieczywo, które zapobiega a nawet leczy choroby cywilizacyjne?, Przepisy na zdrowe i smaczne przekąski w Twojej piekarni– to wszystko znajdziecie w najnowszej publikacji Mistrza Branży.
Choć gluten to wciąż gorący temat, chleb to nie koniecznie już tak gorący towar jak jeszcze dekadę temu. Świadomy swoich potrzeb, a przez to wymagający klient chce jeść takie pieczywo, które mu nie zaszkodzi, a raczej poprawi stan zdrowia. I do tego będzie smaczne.
Spełnienie takich wymagań to nie lada wyzwanie. Pomocą w jego podjęciu z pewnością będzie najnowsza publikacja Mistrza Branży - Chleb współczesny - chleb dla każdego.
Książka jest praktycznym poradnikiem, w którym znajdziemy mnóstwo konkretnych informacji oraz przepisów. Dowiecie się co to pieczywo funkcjonalne, hybrydowe oraz fortyfikowane. Autorka, Marzena Zacharska, wskazuje, że pieczywo odpowiednio skomponowane, spożywane codziennie może stać się żywnością funkcjonalną, a więc zapobiegać, a nawet leczyć choroby cywilizacyjne. W tym celu warto wzbogacać je w składniki takie jak: orzechy, nasiona czy zioła, by stało się bardziej wartościowe dla naszego organizmu.
Obszernie został potraktowany również temat łączenia pieczywa z różnymi dodatkami, poprzez te tradycyjne - jak wędliny i sery, jak też różnego rodzaju warzywa, bakalie, a także superfoods, np. zarodki zbóż. Jakiego rodzaju dodatki powinny spożywać dzieci, a które osoby starsze lub kobiety w ciąży? Odpowiedzi znajdziecie w naszej publikacji! W końcowej części poradnika zamieszczono zbiór ciekawych przepisów na różnego typu posiłki z pieczywem w roli głównej. Zostały one wzbogacone w tabele określające wartość kaloryczną i zawartość poszczególnych składników (węglowodanów, białek i tłuszczów). Znajdziemy tu recepturę na chleb pszenno-żytni z orzechami brazylijskimi lub kanapki z hummusem oraz ananasem! Ciekawej i smacznej lektury!
Wywiad z autorką w najnowszym numerze Mistrza Branży oraz już niebawem w portalu!
SPIS TREŚCI
1. Chleb współczesny 1.1. Moda na zdrowe odżywianie 1.2. Modne diety a pieczywo 1.3. Powrót do tradycji 1.4. Pieczywo z odroczonego wypieku 1.5. Żywność wygodna 1.6. Asortyment dostosowany do potrzeb klienta 1.7. Rola pieczywa na świecie 1.8. Kanapki, przekąski minipiramidą żywienia
2. Pieczywo funkcjonalne 2.1. Podział żywności funkcjonalnej 2.2. Klasyfikacja pieczywa specjalnego (funkcjonalnego) 2.3. Wartość odżywcza pieczywa
3. Naturalne dodatki do pieczywa 3.1. Mleko i jego przetwory 3.2. Nasiona zbóż niechlebowych 3.3. Nasiona pseudozbóż 3.4. Dodatek pestek i nasion 3.5. Zarodki pszenne 3.6. Dodatek bakalii 3.7. Dodatek warzyw i ich pochodnych 3.8. Dodatek pro- i prebiotyków 3.9. Inne dodatki do pieczywa 3.10. Podsumowanie
4. Wybrane substancje dodatkowe w pieczywie 4.1. Definicja substancji dodatkowych 4.2. Barwniki 4.3. Substancje słodzące 4.4.Inne substancje dodatkowe 4.5. Regulatory kwasowości i stabilizatory 4.6. Substancje zagęszczające, żelujące oraz emulgatory 4.7. Substancje wzmacniające smak i zapach 4.8. Tran w chlebie
5. Pieczywo fortyfikowane (wzbogacane w składniki odżywcze lub witaminy) 5.1. Chleb wzbogacony w kwas foliowy 5.2. Pieczywo fortyfikowane drożdżami 5.3. Witamina D zalecana dla ogółu populacji
6. Pieczywo z dodatkiem ziół 6.1. Zastosowanie ziół w piekarstwie 6.2. Łączenie ziół 6.3. Popularne mieszanki przypraw do chleba
7. Pieczywo na miarę potrzeb 7.1. Chleb dla kobiet w ciąży 7.2. Chleb dla dzieci 7.3. Pieczywo dla seniorów 7.4. Pieczywo dla sportowców
8. Pieczywo do zadań specjalnych 8.1. Pieczywo w nadwadze i otyłości 8.2. Pieczywo dla diabetyków 8.3. Pieczywo dla chorych na celiakię 8.4. Pieczywo w alergii na gluten 8.5. Pieczywo w nadwrażliwości na gluten 8.6. Pieczywo w profilaktyce schorzeń sercowo-naczyniowych 8.7. Pieczywo w schorzeniach tarczycy 8.8. Pieczywo w chorobach nowotworowych
9. Znakowanie pieczywa
10. Hybrid food Przepisy Kanapki i pasty Przekąski na ciepło i zimno
Liczba stron: 208
ZAMÓW
Cena 49 zł brutto plus koszty wysyłki (kurier 13 zł, list polecony 8,50 zł) Tel 881 610 660, prenumerata@MistrzBranzy.pl
Redakcja „Mistrza Brany” dziękuje za wsparcie Partnerom:
Mieszanka do produkcji pszennego pieczywa typu rustykalnego.
Mieszanka ta pozwala na przygotowanie produktów opartych na ludowych recepturach i wedle starodawanych metod o oryginalnym, niepowtarzalnym zapachu i smaku. Długie prowadzenie ciasta pozwala uzyskać lepszą porowatą strukturę pieczywa, wymyślne rustykalne spękania, a finalnie jest gwarancją długotrwałej świeżości.
Naturalny skład mieszanki - czysta etykieta
Dozowanie 10 % w stosunku do mąki, czyli 10 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem)