...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Dibas 64 blue S / M / L

    Dibas 64 blue S / M / L

    Dibas – DOSKONAŁE PIECZENIE ROZPOCZYNA SIĘ OD WIELU DOBRYCH POMYSŁÓW

    Nowy piec Dibas to sztandarowy element naszego systemu pieców piekarniczych. Jest on wynikiem ponad 37 lat rozwoju technologicznego i inicjatywy innowacyjnej. Wyznacza on całkowicie nowe standardy w zakresie wyników pieczenia, obsługi, wzornictwa, wydajności energetycznej i oszczędności jak również możliwości łączenia z innymi sklepowymi piecami piekarniczymi firmy Wiesheu. Standardy, które są tak wysokie, że nowy piec Dibas nawet za dziesięć lat będzie jednym z najlepszych, najwydajniejszych i najnowocześniejszych sklepowych pieców piekarniczych na świecie.
    Nowy piec Dibas wymaga mniej cennego miejsca

    Przy otwieraniu, drzwi po prostu znikają z boku w obudowie i tym samym nie blokują przejścia. Niezależnie od tego czy chodzi o optymalizację dróg, pracę w przejściu lub projektowanie przestrzeni sklepowej: Nowy piec zapewnia większą swobodę kształtowania przestrzeni i ruchu podczas codziennej pracy.
    Nowy piec Dibas jest komfortowy i bezpieczny

    Na życzenie drzwi otwierają się całkowicie automatycznie za naciśnięciem przycisku. Drzwi w piecu Dibas nigdy nie zagradzają przejścia. Dzięki temu zmniejsza się niebezpieczeństwo odniesienia obrażeń w strefie przy kontuarze i w pomieszczeniu obsługi klientów. Zamontowany przy drzwiach specjalny zamek bezpieczeństwa zapewnia bezpieczne użytkowanie również w strefie obsługi klientów.


    Nowy piec Dibas z wyjątkową higieniczną komorą pieczenia, która pozbawiona jest narożników, krawędzi i spoin, jest wyjątkowo łatwy do czyszczenia: ręcznego lub całkowicie automatycznego dzięki naszym systemom czyszczącym o wysokiej sprawności. Obsługa nowego pieca Dibas jest dziecinnie prosta

    Zapewniają to trzy nowe, wyznaczające trendy, warianty sterowania: sterowanie Exclusive za pomocą ekranu dotykowego, sterowanie Comfort lub sterowanie Classic dla użytkownika doświadczonego.
    Nowy piec Dibas można dowolnie łączyć

    Jako system Vario nowy piec Dibas można indywidualnie, całkowicie według potrzeb klienta, łączyć ze wszystkimi piecami konwekcyjnymi WIESHEU Dibas i piecami modułowymi WIESHEU Ebo.

     PDF >>

    Więcej
  • Katalog reklam - Mistrz Branży grudzień 2016

    Katalog reklam - Mistrz Branży grudzień 2016

    Indeks reklam
    AKO    Chleb na mleku kozim
    Anis Opakowania     Wyjątkowa oprawa świątecznych słodkości
    Bakels Polska     Babka cięta z metra. Wesołych Świąt!
    BakerLink     Idealne urządzenia do produkcji kwasów pszennych, żytnich i razowych
    Bielmar    Produkty dla profesjonalistów. Bielska, Palma, Puff Pastry
    CSB-System     Biznesowe rozwiązanie IT dla całego przedsiębiorstwa
    Csm    Prawdziwe zboża. Pieczywo pełnoziarniste orkiszowe, Pradawne ziarna.
    Erg System    Erg radzi (skrzynki)
    Goplana     Smak gorzkiej czekolady
    GETH    Piece wsadowe, obrotowe, komory chłodnicze. Wesołych Świąt!
    Jabex     Promocja świąteczna! Seromix, masa makowa, ciasto korzenno-piernikowe...
    Kruszwica    Maestro - najbardziej zaawansowana frytura na rynku
    Kruszwica    Zamień zwykły olej na Maestro świeżość i poczuj różnicę.
    Lebo     Producent blach, wózków i akcesoriów. Wesołych Świąt!
    Lesaffre Polska     Lesaffre Prestige Group, II edycja.
    Magorex    Nie tylko Mikołaj spełnia życzenia Wesołych Świąt! Producent Blach.
    Magorex    Kupuj kiedy chcesz i jak chcesz
    Master Martini     Surogaty czekoladowe: Centramerica, Caravella, Caribe, Bolero'
    Modecor     Uwolnij inwencję twórczą.
    Młyny Szczepanki    Mąki pszene, żytnie, specjalistyczne, paczkowane, gotowe mieszanki wypiekowe
    Pfahnl Polska     Koncentraty/Ciasta, polepszacze do ciast i pieczywa, chlebowe mixy...
    Polmarkus    Tylki do kwiatów. Wyjątkowe dekoracje kwiatowe.
    Prospona     Producent: Masy makowej, Owoców kandyzowanych, Nadzień cukierniczych... Wesołych Świąt!
    TwojEkspertOdMarketingu.pl     Skorzystaj z potężnej dawki wiedzy i zamów książkę...
    Uldo Polska     Zawsze udane wypieki. Wesołych Świąt!
    Uldo Polska     Firma Uldo szuka pracowników - ogłoszenie
    UNIFERM Polska    Chleb na świąteczny stół. Wielozarnisty z pestkami i sokiem z dyni
    Unifet     Jakość, Prozdrowotność, Ekologia. Produkty o najwyższych standardach żywności.
    Wiesheu Polska     Dibas, pierszy piec sklepowy z chowanymi drzwiami
    Winkler Wachtel Polska     Jakość w Twoim zakładzie. Wesołych Świąt!

    Wydarzenia:
    Targi ISM     29 stycznia - 1 lutego 2017 r., Kolonia, Niemcy
    Targi Bakepol     9-12 września 2017 r., Lublin
    Targi Expo Sweet     26 lutego-1 marca 2017 r., Warszawa
    Targi Food to Go    8-9 lutego 2017 r., Gdańsk
    Targi Sweet Targi    25-27 marca 2017 r., Katowice

    Ponadto:
    Cloud - software i serwis "z chmury"
    Flash News
    Elastyczny, oszczędny i samowystarczalny - termoolejowy MIWE TS integro
    Jak znakować żywnośći nie straszyć zbyt długą listą składników
    Kiedy zamawiamy skrzynki?
    Newsletter który sprzedaje
    Orkisz z banku genów
    Piernikowe cudeńka
    Biblioteka Mistrza Branży

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Chleb Ziarno gryki

    Chleb Ziarno gryki

    Przedstawiamy Państwu wyjątkowy pomysł na pieczywo na bazie UNIFERM FermFresh-Buchweizen -  świeżej past z gryką oraz zakwasem żytnim.

    Wartościowa gryka w postaci całych ziaren zapewni niecodzienną atrakcyjność w diecie oraz indywidualne wrażenia smakowe.
     
    Ziarno Gryki - rustykalny chleb pszenny z ziarnami gryki w posypce kaszy manny.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Uniferm
    sprzedawca
    UNIFERM Polska

    Cena do negocjacji

  • Uldo Bułki Żytnie 100%

    Uldo Bułki Żytnie 100%

    Bułki Żytnie 100% przygotowane wyłącznie z mąki żytniej:

    •     Produkt występuje w różnych wariantach zastosowania m.in.: receptura rzemieślnicza, receptura bułek do wałkowania, receptura na linie przemysłowe np. kajzerki.
    •     Po upieczeniu bułki są smaczne i aromatyczne, posiadają naturalny kolor bez dodatku słodów, zachowują świeżość przez długi czas.
    •     Możliwość przygotowania produktu gotowego w oparciu o dowolne proporcje różnych typów mąki żytniej, produkt Clean Label.


    Bułki Żytnie 100% to doskonałe połączenie walorów smakowych oraz cennych składników odżywczych, m.in. stanowią bogate źródło białka. Dzięki posiadanej wartości odżywczej, Bułki Żytnie 100% mogą stanowić cenne uzupełnienie zbilansowanej diety.

    Bułki Żytnie 100% to połączenie delikatnego miękiszu oraz apetycznej skórki, które tworzą wyjątkowo smaczną kompozycję. Pieczywo żytnie charakteryzuje się wyrazistym smakiem i aromatem, dzięki czemu posiłek staje się prawdziwą przyjemnością.

    Bułki Żytnie 100% mogą stanowić doskonałą alternatywę dla jasnego pieczywa pszennego. Charakteryzują się wyśmienitym smakiem, cenionym przez konsumentów. Pieczywo jest delikatne i aromatyczne, a dodatkowo dostarcza korzystnych dla organizmu składników odżywczych.

    Składniki
    gluten pszenny, sól, mąka żytnia, kwas żytni w proszku, cukier, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; enzymy: amylaza, lipaza, ksylanaza.

    Wartość odżywcza

     
    wartość odżywcza  wartość odżywcza w 100 g mieszanki
    wartość energetyczna [kJ/kcal]: 1404/332
    tłuszcz [g]: 4,2
    - w tym kwasy nasycone [g]: 1,0
    węglowodany[g]:  15,2
    - w tym cukry [g]: 2,5
    błonnik[g]: 5,8
    białko[g]: 55,5
    sól [g]: 11,2
     

     

    Uldo Bułki Żytnie 100% - bułki - obróbka maszynowa - receptura

    Uldo Bułki Żytnie 100% - bułki zawijane, obróbka ręczna - receptura
    Uldo Bułki Żytnie 100% - bułki wałkowane - receptura

    Uldo Bułki Żytnie 100% - odroczony rozrost - receptura

    Uldo Bułki Żytnie 100% - chleb - receptura

    Uldo Bułki Żytnie 100% - na naturalnym kwasie, obróbka maszynowa - receptura
    Uldo Bułki Żytnie 100% - bułki zawijane na naturalnym kwasie, obróbka ręczna receptura
    Uldo Bułki Żytnie 100% - bułki wałkowane, na naturalnym kwasie - receptura
    Uldo Bułki Żytnie 100% - chleb na naturalnym kwasie - receptura

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Uldo Polska
    sprzedawca
    ULDO Polska
  • Katalog reklam - Mistrz Branży listopad 2016

    Katalog reklam - Mistrz Branży listopad 2016

    Indeks reklam
    AKO    Chleb na mleku kozim
    CSB-System    Biznesowe rozwiązanie IT dla całego przedsiębiorstwa
    Csm    AMERICAN Sweets - tradycyjne amerykańskie specjały
    Lebo    Akcesoria piekarnicze i cukiernicze
    Lesaffre Polska    Finał Lesaffre Prestige Group, 26 listopada, wręczenie "Jaskółek odpowiedzialności"
    Magorex    Perforowane blachy wypiekowe
    Magorex    Kupuj kiedy chcesz i jak chcesz
    Pfahnl Polska    Rozwiązania na miarę dzisiejszych czasów
    Sempre    Komponenty do lodów w cukiernictwie
    Uldo Polska     Poszukujemy osób na stanowiska: Kierownik ds. kluczowch klientów, Technolog, Piekarz
    UNIFERM Polska    Chleb Ziarno gryki
    Unifet    Jakość, prozdrowotność, ekologia. Margaryny bez olejów i tłuszczów pochodzenia palmowego


    Wydarzenia:
    CAVALIADA Poznań, Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP    Piekania Młodego Jeźdzcy
    Targi Bakepol     9-12 września, Lublin
    Targi Expo Sweet 26 lutego-1 marca, Warszawa
    Targi Food to Go    8-9 lutego, Gdańsk
    Targi Sweet Targi    25-27 marca, Katowice
    Uldo Polska     Bułki Żytnie 100%

    Ponadto:
    FlashNews
    Niemcy też stawiają na prastare ziarna
    Rozwiązanie CSB-System systemem ERP roku!
    Uwaga, uwaga! Jaka siła drzemie w ulotce?

    Katalog reklam PDF to zbiór treści reklamowych z wydania drukowanego “Mistrza Branży”

    Do zobaczenia na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub do ściągnięcia (tylko aktualny) w formie PDF>>


    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Drobne wypieki. Technologia w cukierni

    Drobne wypieki. Technologia w cukierni

    10 listopada 2016 r. swoją premierę będzie miała nowa publikacja dla cukierników pt. „Drobne wypieki”. Najnowszy tytuł uzupełnia serię książek dla piekarzy i cukierników, która ukazała się nakładem Wydawnictwa PWN.

    Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Najnowasza książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.

    W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
    - podziału wyrobów cukierniczych,
    - składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych,
    - zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu,
    - procesu produkcji wyrobów cukierniczych,
    - pakowania i przechowywania,
    - analizy sensorycznej,
    - określania wartości odżywczych,
    - analityki wyrobów cukierniczych.

    Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.

    Książka jest kontynuacją serii, w ramach której ukazały się:

    • „Odroczony rozrost. Technologia w piekarni” – redakcja naukowa Hans Huber
    • „Chłodnictwo. Technologia w piekarni” – redakcja naukowa Klaus Losche
    • „Zakwas. Technologia w piekarni” – redakcja naukowa Markus Brandt, Michael Ganzle

     

    Wydanie: 1
    Autor/Redaktor: Wilfried Seibel
    Format: B5
    Objętość (liczba stron): 286
    ISBN: 978-83-01-18470-4
    Cena katalogowa: 99 zł
    Data wydania: 2016-11-10
    Rodzaj oprawy: miękka
    Kategoria i podkategoria: Nauki matematyczno-przyrodnicze- Technika- Przemysł spożywczy

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Wilfried Seibel
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    Cena do negocjacji

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe