25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W rytmie karnawału z perłami maślankowymi na bazie mieszanki UNIFERM Quarkperlen, która zapewnia: - Delikatną, „soczystą” strukturę miękiszu - Subtelną kompozycję smaku przy innowacyjnej recepturze z maślanką - Przyjemny, delikatniejszy zgryz oraz zachęcającą estetykę.
Indeks reklam BakerLink Idealne urządzenia do produkcji naturalnych kwasów: pszennych, żytnich, razowych. Csm Produkty na Tłusty czwartek objęte promocją... Geth Jakość i uniwersalność myjki Guggenberger potwierdzają liczne montaże w Polsce. Jabex Nie przynudzaj, nadzienie to nie tylko marmolada. Komplet Polska KOMPLET na Karnawał i Tłusty Czwartek - mieszanki Bellkule, faworki, świeżynka 20... Kruszwica Maestro Sol - najbardziej zaawansowana frytura na rynku. Magorex Smażalniki i nadziewarki do pączków Modecor Nowy katalog Modecor 2017. Odkrywaj piekno dekoracji, każdego dnia. Pfahnl Polska koncentraty/ciasta, polepszacze do ciast i pieczywa, chlebowe mixy, produkty BIO Plus Najlepsze wyrobi mąk z Zespołu Młynów Jelonki. Uniferm Polska Pyszna perłowa pokusa. Mieszanki UNIFERM Quarkperlen. Unifet Vita FRYT niezbędna frytura na Tłusty Czwartek
Pozostałe Flash News Hurtownie Partnerskie Idealny gadżet reklamowy Instalacje termoolejowe – montaż powierz profesjonalistom Będzie łatwiej prowadzić firmę? Jakie zmiany czekają nas w 2017 r.
Wydarzenia Targi Expo Sweet Targi Sweet Targi Targi Mazury HoreCa Targi Food Expo Targi WorldFood Targi Bakepol Targi Food to Go
Ambasador Bakels Barbara Luijckx Barry Callebaut Polska FoodColours Gastrowypożyczalnia PAN Centrum Słodkiej Dekoracji PapilArt Plus Sempre Targi Sweet Targi Torcik.net
Zobacz na ISSUU katalog reklam numeru #03lub ściągnij plik PDF (29MB)
Inspirujesz się skandynawskim stylem życia i smakiem? Cenisz celebrację posiłków, w których chleb jest równie ważny jak kieliszek dobrego wina? W listopadzie pojawiła się książka „Wszystkie smaki Skandynawii” autorstwa słynnego restauratora i właściciela kilkunastu piekarni rzemieślniczych – Clausa Meyera.
Książka, choć na wskroś kulinarna, zawiera wiele przepisów na skandynawskie słodkie wypieki i chleb. Sam autor podkreśla, że w Skandynawii potrawy to nie wszystko, potrzebne jest również pieczywo, które powinno się jeść praktycznie do każdego posiłku. Tego zwyczaju nauczył się za młodu, kiedy mieszkał we Francji. Tam większość dań, jakie jadał, to zupy i dania duszone, do których chleb pasował idealnie. Meyer podkreśla również dobroczynne działanie pieczywa na układ pokarmowy człowieka, zwłaszcza dobrze przygotowanego chleba razowego, które daje uczucie sytości dzięki dużej zawartości błonnika.
Duński restaurator oparł swoją książkę na czterech zasadach: jedz chleb, dobrze doprawiaj, korzystaj z produktów lokalnych i sezonowych, nie żałuj czasu na gotowanie i jedzenie. Postawił na naturalność, świeżość i sezonowość, co widać w układzie publikacji podzielonej na 4 rozdziały: wiosna, lato, jesień i zima.
Co znajdziemy w książce? Przede wszystkim smaki charakterystyczne dla danej pory roku. Claus Meyer w swojej najnowszej książce po prostu podaje pory roku na talerzu. Wiosną możemy spróbować aromatycznego pieczywa, m.in. ciemnego chleba żytniego, szwedzkiego chleba z syropem czy chleba jęczmiennego. Latem pachnące słodkości: tort rabarbarowy, lody z maślanki z cytryną i wanilią, tarta migdałowo-czekoladowa z truskawkami i lekko ubitą śmietanką, a także muffiny ze śliwkami i deser agrestowy. Jesienią oczaruje nas szarlotka z orzechami laskowymi i wanilią, zawijańce cynamonowe i sorbet gruszkowy, a zimą rozgrzeją bułeczki z rodzynkami albo w wersji z tartą marchewką i pestkami słonecznika, duńskie pączki z pomarańczą i kardamonem, a na koniec pudding z chleba z jabłkami i sułtankami. Choć wiele z tych nazw brzmi iście polsko, to kryje się w nich nordycki smak. Ta książka w niezwykły sposób opisuje trudną kulinarną historię Skandynawii, a także oddaje to, jak bogate i różnorodne są te kraje.
***
Claus Meyer jest współzałożycielem i współwłaścicielem kopenhaskich restauracji Noma, Radio, Studio i Almanak. Należy do niego również kilkanaście rzemieślniczych piekarni i delikatesów, sad, mikrofabryka octu, palarnia kawy oraz agencja pośrednictwa pracy, obsługująca najlepsze restauracje świata, reprezentująca ponad dwudziestu szefów kuchni. Ponadto Meyer szefuje akademii kulinarnej, założył fundację Melting Pot i prowadzi wykłady z zakresu odpowiedzialności społecznej wielkich korporacji. Opublikował czternaście książek kucharskich. Był gospodarzem duńskiej wersji międzynarodowego programu telewizyjnego „Nowe skandynawskie gotowanie”, pokazywanego w ponad pięćdziesięciu krajach.
Tytuł: Wszystkie smaki Skandynawii Autor: Claus Meyer Premiera: 23 listopada 2016 r. Oprawa: twarda Wydawnictwo: Buchmann