...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • O-tentic

    O-tentic

    O-TENTIC to innowacyjny komponent piekarniczy - początek każdego Twojego pieczywa.

    Unikalna kompozycja produktu pozwala konsumentom delektować się smakiem pieczywa wyrabianego na zakwasach poddanych długotrwałej fermentacji. O-tentic zawiera zakwas, dzięki czemu bez trudu stworzysz smaczne i chrupiące pieczywo o wyjątkowym aromacie. Gwarantuje, że wypieki będą miały idealny, szklisty miękisz oraz przyjemnie pachnącą i chrupiącą skórkę.

    Z O-tentic stworzysz dowolny rodzaj pieczywa: od aromatycznego knypla, po bagietkę i chleb mieszany, aż po chleb żytni. Jeden produkt, nieskończone możliwości.

    O-tentic to pierwsze na rynku tak innowacyjne rozwiązanie. Dzięki niemu już od 15 lat konsumenci mogą cieszyć się doskonałym pieczywem na jego bazie.

    więcej >

    Więcej
  • Intens Puraslim CL

    Intens Puraslim CL

    Opatentowana innowacyjna technologia służąca do redukcji kosztu receptur ciast drożdżowych nawet o 12%* poprzez obniżenie dozowania lub całkowitą eliminację tłuszczu z receptury.

    Intens Puraslim CL umożliwia wypiekanie smacznych babek i placków drożdżowych, drożdżówek oraz tworzenie pączków o zredukowanej zawartości tłuszczu przy jednoczesnym zachowaniu najwyższej jakości. Ponadto zapewnia długotrwałą świeżość produktów, co również pomaga ograniczyć marnowanie żywności.

    Dla piekarzy Intens Puraslim CL oznacza przede wszystkim oszczędność kosztów, dzięki reducji ryzyka związanego z wahaniami cen tłuszczu i zmniejszeniu całkowitego kosztu receptury poprzez dodanie większej ilości wody i zmniejszeniem dozowania drożdży.

    Z Intens Puraslim CL oszczędzisz zachowując wysoką jakość, czyli wygląd smak i świeżość swoich wyrobów.

    * wartość ostatecznej oszczędności jest zależna od finalnie zastosowanej receptury i składników użytych przez klienta.

    Korzyści dla klienta:
    - niższy koszt receptury nawet o 12% redukcji kosztu receptury w zależności od ilości i rodzaju redukowanego tłuszczu w recepturach ciast drożdżowych
    - dodatkowa oszczędność, dzięki zwiększeniu dozowania wody i obniżeniu dozowania drożdży
    - alternatywa dla ograniczonej dostępności tłuszczu
    - bez kompromisu dla jakości produktu – brak wpływu na smak i długotrwałą świeżość wypieków
    - wygodne przechowywanie w worku 15 kg w temperaturze pokojowej
    - czysta etykieta


    Obniż koszt receptur ciast drożdżowych nawet o 12%* oraz ciast biszkoptowo-tłuszczowych o 8%*, dzięki naszym rozwiązaniom z czystą etykietą.
    - Intens Puraslim CL zmniejszysz dozowanie tłuszczu w wyrobach drożdżowych lub całkowicie go wyeliminujesz*,
    - Intens Egg Replacement CL zastępisz jaja w drożdżówkach i pączkach i zaoszczęcisz nawet do 12%* na koszcie receptury,
    - Intens Gluten Replacement CL zastąpisz gluten, poprawisz jakość mąki i ustabilizujesz proces produkcji,
    - Acti Egg Reduction CL zastąpisz 10% jaj w ciastach,
    - Acti Duo Reduction CL obniżysz zawartość jaj i tłuszczu w ciastach.

    Więcej
  • Żytni premium

    Żytni premium

    Premium wyróżnia się rustykalną, przyjemnie chrupiącą skórką. W smaku wyrazisty, zachowujący długotrwałą świeżość, o doskonale krajalnym miękiszu. Uwielbiany przez konsumentów, którzy sięgają po niego nieprzerwanie od ponad 15 lat! Wypróbuj sprawdzone rozwiązanie i zaproponuj swoim klientom nasz bestsellerowy wypiek.


    Żytni Premium - Składniki kg

    • Mąka żytnia typ 720 50,00
    • Mąka pszenna typ 750 10,00
    • Kwas żytni naturalny TA 165 66,00
    • O-tentic Origin 4,00
    • Sól 2,00
    • Woda – około 51,00
    • Razem 183,00
    Więcej
  • Tegral Blondie

    Tegral Blondie

    Mieszanka cukiernicza do produkcji ciasta blondie. Podobnie jak brownie ciasto blondie ma amerykańskie korzenie. Po wypieku chrupiące z wierzchu, w środku głęboki delikatny smak z nutą białej czekolady, wilgotne i kremowe ciasto.

    Jego ciągnąca się tekstura idealnie pasuje do wielu deserów.

    Cechy:
    Nadaje do produkcji ciastek kruchych, tzw. batonów z bakaliami i polewą oraz jako podstawa do tortów, jako składnik deserów.
    Efekt: po wypieku chrupiące z wierzchu, wilgotne i kremowe, treściwe.
    Łatwość użycia.
    Krótki proces technologiczny.

     

     

    Więcej
  • Roślinne kremy dekoracyjne

    Roślinne kremy dekoracyjne

    Słodki roślinny krem dekoracyjny o lekko śmietankowym posmaku, na bazie tłuszczu roślinnego.

    • przeznaczona do wszystkich wyrobów cukierniczych
    • charakteryzuje się odpowiednią objętością i stabilnością
    • idealny do ganaży czekoladowych
    Więcej
  • Tegral Kruche - mieszanka do wyrobu tart, serników, jabłeczników

    Tegral Kruche - mieszanka do wyrobu tart, serników, jabłeczników

    Mieszanka cukiernicza do wyrobu tart, serników, jabłeczników i innych ciast. Idealna jako spód ciasta.

    Eliminuje niebezpieczeństwo “zaciągnięcia” masy.

    Efekt: wypiek zawsze kruchy i delikatny.

    Korzyści dla klienta

    • Powtarzalność produktu
    • Łatwość użycia (potrzebne tylko 3 składniki: Tegral Kruche, jaja, margaryna)
    • Krótki proces technologiczny (3-4 minut)
    • Różnorodność zastosowania: tarty, serniki, jabłeczniki, inne ciasta, jako spód ciasta
    • Eliminuje niebezpieczeństwo “zaciągnięcia” masy
    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe