...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Pączek na medal 20%

    Pączek na medal 20%

    Mieszanka Pączek na medal to łatwa w przygotowaniu i ekonomiczna mieszanka do produkcji smakowitych pączków. Nowa formuła mieszanki ułatwia uzyskanie wysokiej jakości wyrobów o dużej objętości i korzystnych cechach miękiszu. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki o apetycznym wyglądzie i wydłużonym czasie przechowywania. Dodatkowym atutem mieszanki jest najwyższa powtarzalność produkcji oraz prostota wytwarzania.

    Promocja na tłusty czwartek 2022 >

    Zalety

    ułatwia produkcję i stabilizuje jakość produktu,
    nie absorbuje tłuszczu podczas smażenia,
    wydłuża świeżość i zwiększa objętość produktu.

    Sposób stosowania mieszanki
    20% w stosunku do mąki, czyli 20 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio przed miesieniem).

    Składniki: cukier, tłuszcz w proszku (olej palmowy, syrop glukozowy, białka mleka, substancja przeciwzbrylająca: E551), mąka pszenna, gluten pszenny, sól, glukoza, emulgatory: E472e, E471; substancja spulchniająca: E450i, aromat, barwnik: beta-karoten, środki do przetwarzania mąki: enzymy*, kwas askorbinowy.
    *Enzymy w procesie obróbki termicznej zostają dezaktywowane, dlatego nie pełnią żadnej funkcji technologicznej w gotowym, wypieczonym wyrobie. W związku z tym nie podlegają obowiązkowi dalszego znakowania.

    Alergeny
    Produkt może zawierać: jaja i pochodne, soję i pochodne, sezam.

     

    Wartość odżywcza w 100 g produktu

    Wartość energetyczna

    1910 kJ/456 kcal

    Tłuszcz

    21 g

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    12 g

    Węglowodany

    59 g

    w tym cukry

    41 g

    Błonnik

    0,7 g

    Białko

    8,1 g

    Sól

    6,6 g

     

    Masa netto: 25 kg

    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego (maksymalna temperatura 25°C).


     

    RECEPTURA

    Składniki
    Mąka pszenna 1000 g
    Mieszanka 200 g
    Drożdże 60 g
    Woda 380 g
    Jaja 150 g
    Margaryna 80% 80 g

    Miesienie w mieszałce spiralnej: 3 min + 5 min
    Temperatura ciasta: 27-28°C

    Wytwarzanie
    Wszystkie składniki ciasta wymiesić do uzyskania jednolitej konsystencji, odstawić do wstępnej fermentacji na około 15 min. Następnie odważyć pożądaną gramaturę i uformować kęsy, po czym fermentować w 33-35°C i wilgotności powietrza 70-80% przez kolejne 45-50 min. Smażyć na tłuszczu rozgrzanym do 180°C przez 3 min, przekręcić i smażyć kolejne 2 min.

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Bubble Bun - mieszanka do drożdżowych bułeczek o smaku gumy balonowej

    Bubble Bun - mieszanka do drożdżowych bułeczek o smaku gumy balonowej

    Bubble Bun to mieszanka cukiernicza do wypieku drożdżowych bułeczek o aromatycznym zapachu oraz ciekawym i oryginalnym smaku gumy balonowej. To idealna słodka przekąska, którą można wypiekać w wielu różnych kształtach oraz zdobić według własnego zapotrzebowania.

    Dla urozmaicenia walorów smakowych produkt można wykonać z dowolnym nadzieniem.

    Niewątpliwe zalety wypieku to elastyczny miękisz o bardzo delikatnej strukturze oraz powtarzalność produkcji. Istotnym atutem mieszanki jest też fakt, że wypieczone na jej bazie bułeczki mają złoto-brązową, delikatną skórkę oraz długo zachowują świeżość.

    To propozycja idealna dla dzieci, ale też dla rodziców do porannej kawy.

    Produkt może być spożywany przez wegetarian.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • 6 Warzyw - mieszanka piekarska

    6 Warzyw - mieszanka piekarska

    6 Warzyw to 30% mieszanka piekarska do produkcji pszennego i pszenno-żytniego pieczywa z dodatkiem warzyw
    To 30% mieszanka piekarska polecana głównie do wyrobu pieczywa drobnego takiego jak bułki czy półbagietki, ale również sprawdzi się w produkcji chleba. Zawartość warzyw w mieszance wynosi aż 47%, co daje 10% w wyrobie gotowym.

    Jest to idealna propozycja dla konsumentów poszukujących naturalnych walorów pieczywa. Dzięki odpowiednio dobranej formule, produkt charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i zapachem oraz cienką i chrupiącą skórką. Kompozycja 6 suszonych warzyw takich jak: marchew, burak, cebula, pietruszka, pasternak i pomidor, wzbogaca pieczywo, nadając mu świeży i oryginalny wygląd oraz ciekawą barwę miękiszu i skórki.

    Dodatkowym atutem pieczywa są właściwości prozdrowotne, które w korzystny sposób oddziałują na nasz organizm. Pieczywo 6 Warzyw to źródło: miedzi, manganu, potasu, błonnika pokarmowego oraz białka, wyróżnia go także wysoka zawartość witaminy A. Produkt może być spożywany przez wegetarian, ponieważ nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.

    Poza tym, jest źródłem tak ważnej dla tej grupy konsumentów witaminy B12, która między innymi przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i odpornościowego. Produkt jest opatrzony znakiem „Clean Label”.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Pieczywo ziarniste o niskim indeksie glikemicznym

    Pieczywo ziarniste o niskim indeksie glikemicznym

    To 50% mieszanka piekarska do produkcji pieczywa pszennego

    Niski indeks glikemiczny na poziomie 42,7%

    Pieczywo ziarniste o niskim indeksie glikemicznym jest idealną propozycją dla osób dbających o zdrowie lub wymagających stosowania specjalistycznych dietoterapii. Szczególnie polecany dla diabetyków oraz pacjentów z zaburzeniami glikemii poposiłkowej.

    Gotowy wyrób ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit, a także jest źródłem białka, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

    Wypieczony produkt daje długie uczucie sytości. Kompozycja ziaren m.in. słonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni tworzy idealną dawkę energii, pozwalając cieszyć się tradycyjnym smakiem i aromatem zdrowego pieczywa.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Organiczne drożdże piekarskie I’hirondelle

    Organiczne drożdże piekarskie I’hirondelle

    Praktyczne, bezpieczne i wydajne rozwiązanie pozwalające na przygotowanie najwyższej jakości chleba organicznego
    Certyfikowana organiczność zgodnie z nowymi regulacjami Unii Europejskiej!

    Nasze drożdże powstają z surowców potwierdzonych certyfikatem bio, według metody uprawy nienaruszające równowagi ekologicznej oraz przyjaznych dla środowiska.

    Nasze procesy przemysłowe są bezpieczne i zabezpieczone, aby uniknąć ryzyka zanieczyszczenia krzyżowego oraz gwarantują absolutną identyfikację za pomocą zautomatyzowanych systemów kontroli, ulepszonych procedur czyszczenia oraz płukania, a także racjonalnego przechowywania.

    Nasze drożdże mają wysoką zdolność fermentacji, aby zagwarantować doskonale kontrolowany proces pieczenia.

    Niezawodność Nasze drożdże organiczne zostały przebadane i są popularne wśród piekarzy ze względu na jakość oraz niezawodność, niezależnie od zastosowania: słodkie, normalne lub kwaśne ciasto.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Pączek na Medal 20%

    Pączek na Medal 20%

    Ekonomiczna i łatwa w użycia 20% mieszanka do wyrobu pączków

    Nowa formuła stabilizuje rozrost końcowy, ułatwia uzyskanie wysokiej jakości wyrobów o dużej objętości i korzystnych cechach miękiszu. Nowa mieszanka do pączków gwarantuje niską nasiąkliwość tłuszczem, idealną obwódkę wokół pączka oraz delikatną i gładką skórkę. Dodatkowym atutem mieszanki Pączek na Medal jest najwyższa powtarzalność produkcji oraz prostota wytwarzania. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki o apetycznym wyglądzie i wydłużonym czasie przechowywania.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe