...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Ciasto czekoladowo-kakaowe

    Ciasto czekoladowo-kakaowe

    Mieszanka do wypieku ciasta biszkoptowo-tłuszczowego.

    Wyrafinowany smak i zapach ciasta podkreśla zawartość czekolady i kakao. Wyroby gotowe charakteryzują się wilgotnym miękiszem i puszystą strukturą. Ciasto idealnie komponuje się z galaretkami, delikatnymi musami. Może być idealną baza do tortów i deserów.

    Więcej
  • Mix Owsiany

    Mix Owsiany

    Mieszanka 50% do produkcji pieczywa owsianego. Czysta etykieta.

    Mix Owsiany to mieszanka do produkcji pieczywa owsianego charakteryzującego się niezwykłymi walorami odżywczymi i zdrowotnymi. Główny składnik mixu - płatki owsiane są jednym z najbardziej zalecanych elementów codziennej diety ze względu na liczne właściwości lecznicze. Owies znany jest ze swojego dobroczynnego wpływu na serce i naczynia krwionośne. Jego regularne spożywanie w istotny sposób przyczynia się do obniżenia poziomu szkodliwego cholesterolu LDL we krwi, jak również wpływa korzystnie na przemianę materii. Dodatek płatków pozostałych zbóż (żyta, pszenicy, jęczmienia) a także ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego nadaje chlebom niezwykle bogaty, oryginalny smak i wygląd. Dzięki dodatkom uszlachetniającym gotowe pieczywo jest pięknie wyrośnięte i pulchne, odznacza się niezwykłym aromatem i dłużej zachowuje walory smakowe. Mieszanka jest bardzo prosta w użyciu. Wystarczy wymieszać ją w proporcji 1:1 z mąką, dodać drożdże i wodę. Dzięki jej użyciu każdy piekarz może w łatwy i niewymagający żadnych inwestycji sposób wprowadzić do swoich sklepów nowe, atrakcyjne gatunki pieczywa.

    Zalecenia technologiczne:
    - Mix Owsiany wsypać do dzieży, wymieszać z około 50% wody przeznaczonej do produkcji pieczywa (o temp. ok 35°C) i pozostawić na 30-60 minut
    - Po namoczeniu dodać do mixu mąkę oraz pozostałe składniki i rozpocząć miesienie
    - Czas miesienia: ok. 8-12 min., w zależności od rodzaju miesiarki
    - Temperatura ciasta: 24-26°C
    - Wstępny rozrost: 5-15 minut
    - Rozrost końcowy ok. 40-60 minut

     

    Więcej
  • Berliner 2500

    Berliner 2500

    Berliner 2500 to mieszanka do produkcji pączków i innych ciast drożdżowych

    Zalecenia technologiczne:
    - wszechstronne zastosowanie – sprawdza się doskonale do produkcji pączków jak i drożdżówek, pieczywa półcukierniczego i ciast drożdżowych
    - bogata receptura zawierająca jaja w proszku, cukier i dodatki smakowe decydujące o wygodzie produkcji
    - bezpieczeństwo mikrobiologiczne
    - poprzez wyeliminowanie odważania składników pozwala skrócić czas przygotowania ciasta i zwiększyć wydajność produkcji
    - zapewnia bezpieczną produkcję dając dobrą stabilność ciasta, szczególnie istotną podczas przekładnia kęsów ciasta do smażenia
    - pączek na bazie Berlinera 2500 jest kruchy, o drobnej strukturze i delikatnym miękiszu
    - skórka ładnie wybarwiona, gładka, nie jest pomarszczona
    - nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia, jego skórka jest pozostaje sucha
    - pączek ma bardzo dobrą objętość, utrzymuje wysoką obrączkę tuż po wysmażeniu i podczas przechowywania

    Zobacz ulotkę >>

    Więcej
  • Mr. Korn - mieszanka gotowanych ziaren do wypieku pieczywa ziarnistego

    Mr. Korn - mieszanka gotowanych ziaren do wypieku pieczywa ziarnistego

    Mr.Korn to propozycja dla tych, którzy cenią naturalny smak pieczywa połączony z dobroczynnymi ziarnami. Degustując pieczywo z dodatkiem Mr.Korna poczujesz bogactwo jęczmienia, owsa, grysu kukurydzianego oraz ziaren słonecznika. Sprawdza się bardzo dobrze zarówno podczas wypieku drobnego pieczywa pszennego, ciabatty, bagietek, jak i chleba we wszystkich znanych wariantach. Otrzymane produkty są aromatyczne, pełne smaku i bardzo długo zachowują świeżość. Nieocenioną zaletą tej ziarnistej mieszanki jest jej gotowość do użycia, bez konieczności wcześniejszego długiego namaczania. Co ważne, gotowanie nie narusza struktury ziaren, przez co są one w pełni widoczne w miękiszu i zachowują odpowiednią miękkość. Z dodatkiem Mr.Korna możesz przygotować swój unikatowy chleb. Wystarczy dodać ziarna do mąki lub połączyć je z jedną z naszych gotowych mieszanek piekarskich. Możesz modyfikować proporcje mąk, wzbogacić kompozycję o dodatkowe smaki, poeksperymentować z kształtem lub naważką. Jeśli wolisz sprawdzone rozwiązania, skorzystaj z naszych receptur.

    Zalety:
    - Mieszanka gotowa do użycia bez konieczności namaczania ziaren.
    - Szybszy proces produkcji pieczywa ziarnistego – oszczędność 2 godzin, które standardowo są potrzebne do namoczenia ziaren przed mieszaniem składników.
    - Całe ziarna widoczne w miękiszu - nie rozpadają się w procesie mieszania!
    - Dodanie mieszanki Mr.Korn wpływa na wydłużenie świeżości pieczywa.
    - Naturalny, autentyczny smak ziaren.
    - Elastyczne dozowanie
    - Możliwość łączenia bezpośrednio z mąką lub poprzez dodanie do masy gotowego ciasta.
    - Wygodne próżniowe opakowanie 5 kg.
    - Długi termin przydatności – 6 miesięcy dla zamkniętych opakowań, 14 dni po otwarciu (w warunkach chłodniczych)

    Zalecenia technologiczne:
    - Nie namaczać ziaren.
    - Dozować elastycznie: metodą bezpośrednią (w stosunku do masy mąki) lub pośrednią (w stosunku do masy gotowego ciasta).

    OPAKOWANIA:
    15 kg - karton

    Więcej
  • Szkolenia cukiernicze, piekarnicze

    Szkolenia cukiernicze, piekarnicze

    Nazwa firmy: Akademia Zeelandia (Zeelandia Sp. z o.o.)

    Dane kontaktowe: akademia@zeelandia.pl, tel. (61) 664 76 00

    Miejsce szkolenia: ul. Sowia 6c, 62-080 Tarnowo podgórne (siedziba firmy Zeelandia)

    Możliwość organizacji szkolenia w dowolnym miejscu przy organizacji większej grupy.

    Rok rozpoczęcia szkoleń: 2005

    Zakres szkoleń: cukiernicze, piekarskie

    Tematyka: Inspiracje ciastkarskie, czekoladowe inspiracje, letnie inspiracje – stylizacje wyrobów ciastkarskich, Sugarcrafting – techniki pracy z masa cukrową, jesienne inspiracje – stylizacje wyrobów ciastkarskich, świąteczne inspiracje cukiernicze, , wizerunek wyrobów ciastkarskich w segmencie HoReCa

    Grupa docelowa: cukiernicy i piekarze, pracownicy branży HoReCa, uczniowie (szkolenia dedykowane)

    Wielkość grup szkoleniowych: max. 12 osób

    Kadra szkoleniowców:
    Michał Doroszkiewicz - Mistrz Polski Uczniów w zawodzie Ciastkarz-Cukiernik, Mistrza Polski Młodych Cukierników
    Paweł Mieszała - wielokrotny zdobywca Pucharu Świata Cukierników w Lyonie, Mistrza Świata Cukierników w Kategorii Witryn i Designu
    Marcin Surdyk – laureat Mistrzostw Polski w Deserach, uczestnik wielu szkoleń m.in. we Francji, Włoszech, Finlandii czy Niemczech.

    Cena szkolenia:
    300 PLN – szkolenie bez noclegu,
    400 PLN – szkolenie z 1 noclegiem,
    500 PLN – szkolenie z 2 noclegami.

    Informacje dodatkowe:
    Szkolenia odbywają się w pracowniach wyposażonych w najwyższej klasy sprzęt i surowce. Każdy z uczestników otrzymuje pakiet materiałów szkoleniowych, w cenie szkolenia jest także lunch dla uczestników zarówno 1 jak i 2 dnia, oraz kolacja w restauracji specjalnie dobranej do tematu szkolenia.

    Dodatkowo, w ramach szkoleń uczestnicy mają okazję wziąć udział w wykładach dodatkowych dotyczących m.in. najnowszych trendów, dobrych zasad prowadzenia biznesu czy zarządzania zmianą  w firmie.

    Aktualny kalendarz szkoleń wraz z ich pełnym opisem dostępny jest na stronie www.zeelandia.pl w zakładce Akademia Zeelandia.

    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe