...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Maestro GOLD frytura płynna

    Maestro GOLD frytura płynna

    WYSOCE WYDAJNA I EFEKTYWNA KOSZTOWO
    wszechstronna w zastosowaniu, gwarantuje 2x dłuższy czas smażenia w porównaniu do frytur palmowych i 4x dłuższy w porównaniu do smażenia na oleju rzepakowym

    ZAPEWNIA NAJWYŻSZY KOMFORT PRACY
    płynna forma, wytrzymała na wysokie temperatury z punktem dymienia >230oC, bezwonna

    STWORZONA ZE SZCZEGÓLNĄ DBAŁOŚCIĄ O WALORY ŻYWIENIOWE
    wyjątkowa kompozycja oleju z rzepaku i słonecznika  wysokooleinowego, bez tłuszczów uwodornionych i GMO, bogata w kwasy omega

    ZASTOSOWANIE:
    Do głębokiego smażenia: mięs, drobiu, ryb, owoców morza, frytek, panierowanych warzyw, pączków, faworków.

    EFEKT:
    Efektywna kosztowo, odpowiedzialna i nowoczesna kuchnia, która sprosta oczekiwaniom wymagających Klientów i zapewni komfort, bezpieczeństwo i wydajność pracy.

    • Minimum 2x dłuższy czas smażenia względem frytur palmowych i 4x dłuższy czas smażenia względem oleju rzepakowego.
    • Powyżej 70% korzystnych dla zdrowia i odpornych na wysokie temperatury jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, bez tłuszczy uwodornionych i GMO.
    • Wysoki punkt dymienia – powyżej 230°C.
    • Obojętny smak i zapach frytury wydobywa naturalne bogactwo smaku i aromatu smażonych potraw.
    • Płynna forma obniża koszty użytkowania przyspieszając gotowość do pracy produktu, jednocześnie ułatwia bezpieczne filtrowanie tłuszczu.
    • Niska absorpcja tłuszczu przez smażone potrawy.
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kruszwica
    sprzedawca
    Kruszwica
  • FavourMix gotowa mieszanka do produkcji faworków

    FavourMix gotowa mieszanka do produkcji faworków

    Gotowa mieszanka do produkcji faworków oraz ciast półkruchych. Doskonałe faworki o zbilansowanej strukturze, tradycyjnie chrupiące z subtelną dawką miękkości w środku.

    Dedykowana mieszanka UNIFERM FavourMix zapewnia łatwość i wygodę produkcji, a w połączeniu ze specjalnie opracowaną recepturą, daje tradycyjny smak i przyjemność spożywania typowych, wyśmienitych faworków.

    Faworki, po które sięgasz kolejny i kolejny raz.

    Więcej
  • Organiczne drożdże piekarskie I’hirondelle

    Organiczne drożdże piekarskie I’hirondelle

    Praktyczne, bezpieczne i wydajne rozwiązanie pozwalające na przygotowanie najwyższej jakości chleba organicznego
    Certyfikowana organiczność zgodnie z nowymi regulacjami Unii Europejskiej!

    Nasze drożdże powstają z surowców potwierdzonych certyfikatem bio, według metody uprawy nienaruszające równowagi ekologicznej oraz przyjaznych dla środowiska.

    Nasze procesy przemysłowe są bezpieczne i zabezpieczone, aby uniknąć ryzyka zanieczyszczenia krzyżowego oraz gwarantują absolutną identyfikację za pomocą zautomatyzowanych systemów kontroli, ulepszonych procedur czyszczenia oraz płukania, a także racjonalnego przechowywania.

    Nasze drożdże mają wysoką zdolność fermentacji, aby zagwarantować doskonale kontrolowany proces pieczenia.

    Niezawodność Nasze drożdże organiczne zostały przebadane i są popularne wśród piekarzy ze względu na jakość oraz niezawodność, niezależnie od zastosowania: słodkie, normalne lub kwaśne ciasto.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Mistrz Branży listopad 2020

    Mistrz Branży listopad 2020

    Sytuacja na świecie zmienia się z dnia na dzień, nie napawając optymizmem. My niezmiennie jesteśmy z Wami. I właśnie oddajemy  w Wasze ręce najnowszy numer, mocno pachnący świeżym chlebem rodem z San Francisco. Jest też o cieście parzonym, lodach w słoiku i tortach, które zbliżają do siebie ludzi.

    W lokalach, w których niedawno jeszcze było głośno jak w ulu, teraz jest cicho i pusto. Mimo wszystko, właściciele tyskiej piekarni HIVE, nadal uwijają się jak pracowite pszczoły, bo ich pieczywo w ciągu kilku lat zyskało miano wręcz kultowego w tej części kraju. Zainspirowani klimatem i jakością piekarni rodem z Nowego Jorku, Berlina i San Francisco, kilka lat temu postanowili obok kawiarni i cukierni, rozpocząć prowadzenie rzemieślniczej piekarni. Z powodzeniem, ale i z trudnymi początkami. Poznajcie Magdalenę i Mariusza Bandrowskich, gości naszej okładki i Rozmowy Mistrza Branży. 

    Chlebowi poświęcamy w tym numerze naprawdę sporo miejsca. Zdaje się, że druga fala pandemii oznacza bowiem też czas pieczywa. Zwłaszcza - jak pokazują liczne statystyki - tego zdrowego. Jeszcze do niedawna oznaczałoby to bezglutenowego. Po kilku latach nagonki na gluten, okazuje się, że nie jest on tak szkodliwy dla większości. Wystarczy poznać podstawy naukowe właściwości glutenu pszennego. Wyniki badań na ten temat przytacza w swoim tekście Adam Melkowski.

    Nie tylko gluten wraca do łask, ale i zniesławione w latach 90. "mieszanki". Te jak najbardziej również mogą być zdrowe! Coraz większa rzesza producentów dba o ich wysokiej jakości skład, ponieważ tego domaga się konsument. Konsument, który  coraz chętniej sam też chce, niczym szef kuchni, eksperymentować i wypiekać w swoim domu. O tym pisze w tym wydaniu Helena Chmielewska, która przytacza także inne trendy, którymi karmi się obecnie konsument.

    Nie samym chlebem żyje człowiek. "Nawet w czasie wojen kupowano słodycze" - mówi Marlena Doroś, która wraz z mężem jest gościem naszej kolejnej Rozmowy Mistrza Branży -  o tym jak w wieku 40 lat właścicielka "Bajkowych tortów" zmieniła swoje życie na lepsze i tortach, które zbliżają ludzi, a także, skąd wzięły się kultowe ranty, co będzie tortowym trendem 2021 i jak sobie radzić w czasie pandemicznego kryzysu.

    W numerze znajdziecie także kolejny odcinek Kreatywnego Sugarcraftingu, w którym Angelika Chwyć tym razem prezentuje różnorodne możliwości wałkownicy.

    Tylko jak sprawić, by w czasie mrozu, deszczu i wiatru klient chciał w ogóle odwiedzić cukiernię lub piekarnię? Katarzyna Paś przekonuje, że kluczem do sukcesu jest okno wystawowe. A właściwie to światło bijące przez to okno. Powinno być ciepłe i przyjemne. Jak to wyczarować? Czytajcie!  

    A oprócz tego, tajniki ciasta parzonego, wino i czekolada oraz receptury z alkoholem. Książki pachnące chlebem, które są najlepszymi branżowymi podręcznikami. Lody zamknięte w słoiku, czyli pomysł na prezent w czasie pandemii i sposób na wprowadzenie ich na trwałe do restauracji. Rozmowa z Oskarem Wiewiórskim, członkiem zwycięskiej drużyny konkursu Archimagirus. 

    Niech ten numer będzie słodką inspiracją, która pozwoli wykorzystać twórczo czas oczekiwania na lepsze. Mimo tego, że nasza rzeczywistość zmiania się z dnia na dzień, my wciąż jesteśmy z Wami i dla Was. 

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżacy numer Mistrza Branży >

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Piec obrotowy I-Seria

    Piec obrotowy I-Seria

    Piec obrotowy I-series został stworzony z myślą o ciężkim, przemysłowym wypieku pieczywa, 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

    Jego konstrukcja umożliwia wypiek trzech wózków jednocześnie. Pozwala to na znaczne zmniejszenie zużycia energii (relatywnie piec zużywa o 35% mniej energii niż piece jedno czy dwuwózkowe) oraz redukcję kosztów przy zakupie urządzenia i jego instalacji.

    Nowoczesne systemy i rozwiązania techniczne, bardzo efektywny wymiennik ciepła, doskonała izolacja termiczna, to cechy pozwalające zaspokoić wymagania każdego piekarza, którego celem jest wysoka jakość wypieku oraz niskie koszty energii i serwisu.

    Maj 2020. Instalacja 4. przemysłowych pieców I62 Sveba Dahlen w piekarni BREL Zabrze



    Opis produktu:
    • Ogrzewanie: elektryczne, gazowe, olejowe.
    • Doskonała izolacja termiczna wełną skompresowaną.
    • Wewnątrz i na zewnątrz wykonany ze stali kwasoodpornej.
    • Duża, podwójna szyba rewizyjna w drzwiach, wykonana ze szkła odbijającego ciepło, dobrze oświetlona.
    • Piec szybko się dogrzewa, gwarantuje duże oszczędności energetyczne.
    • Drzwi otwierane na prawą stronę.
    • Bardzo efektywny kulowy system zaparowania.
    • Maksymalna temperatura wypiekowa 350°C.
    • Podczas wypieku wózki znajdują się na platformie wypiekowej wykonanej ze stali nierdzewnej.
    • Slow start – sterowanie obrotem platformy za pomocą falownika.
    • Funkcja ekonomiczna – gdy piec nie jest używany przez okres powyżej 1 godziny, sam obniża temperaturę w komorze wypiekowej do 100°C.
    • Płynna regulacja prędkości pracy turbin nadmuchowych- funkcja szczególnie przydatna przy wypieku serników i delikatnych produktów

     

    Więcej
  • Drożdżówki z piekarni

    Drożdżówki z piekarni

    Koncept 5 rozmaitych drożdżówek na pysznym cieście drożdżowo-twarogowym z szerokim wachlarzem nadzień na każdy dzień tygodnia!

    • Meksykana- drożdżówka z egzotycznym nadzieniem meksykańskim, kukurydzą oraz ciągnącym się serem mozzarella
    • Karmella- drożdżówka z ujmującym połączeniem karmelu oraz soli będącym aktualnie jednym z najbardziej wyszukanych smaków
    • Raffaella- drożdżówka o oryginalnym smaku masy migdałowej w towarzystwie kokosa, otulona migdałami
    • Szarlotta- drożdżówka z wyjątkowym połączeniem nadzienia jabłkowego, aromatycznego cynamonu oraz chrupiących orzechów
    • Pieguska- drożdżówka z aksamitnym kremem budyniowym i kawałkami wybornej czekolady
     

    Zobacz PDF >

    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe