Dodatki Mona Lisa Poznaj wyjątkowe, wyśmienite dodatki do ciast, lodów, deserów Mona Lisa.
Chrupiące bezy (klasyczne i truskawkowe) oraz cukier strzelający w mlecznej i ciemnej czekoladzie.
Zadbaj o smak, kolor oraz teksturę i zachwycaj klientów!
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Dodatki Mona Lisa Poznaj wyjątkowe, wyśmienite dodatki do ciast, lodów, deserów Mona Lisa.
Chrupiące bezy (klasyczne i truskawkowe) oraz cukier strzelający w mlecznej i ciemnej czekoladzie.
Zadbaj o smak, kolor oraz teksturę i zachwycaj klientów!
Wydajny środek wypiekowy z grupy Clean Label, przedłużający świeżość każdego pieczywa.
Produkt znacząco przedłuża świeżość pieczywa, które przy odpowiednim zabezpieczeniu, nie traci swojej miękkości i walorów smakowych przez min.14 dni. Szczególnie dedykowany do pieczywa mieszanego, choć wyraźnie poprawia świeżość także pieczywa pszennego i żytniego.
Produkt dodatkowo pozwala uzyskać dużą objętość oraz wyjątkowo delikatny miękisz o równomiernej porowatości. Doskonale sprawdza się zarówno w obróbce ręcznej, jak i w produkcji na liniach przemysłowych.
Został przygotowany z odpowiednio dobranych preparatów enzymatycznych, bez zastosowania emulgatorów, dzięki czemu spełnia wymogi „czystej etykiety”.
Składniki: mąka pszenna, enzymy: ksylanaza, amylaza; środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; drożdże suszone.
Pierwsza w Polsce „taka” książka cukiernicza. Jej autorami jest trójka utalentowanych artystów świata cukierniczego: Michał Iwaniuk, Maciej Rosiński oraz Maciej Wiśniewski. Książka to podręcznik dla profesjonalnych cukierników i zawiera 36 sprawdzonych autorskich receptur deserów w formie monoporcji. Praca z ich w 100% odtwarzalnymi przepisami zawartymi w publikacji wniesie jakość Twojej oferty na wyższy wymiar smaku i formy deseru artystycznego.
Adepci sztuki cukierniczej pracując z książką „Kreacje - Iwaniuk Rosiński Wiśniewski” rozwiną swoją wiedzę na temat: dostępnych technologii, najlepszej jakości produktów, kompozycji smaków i wykończeń oraz metodyki pracy, co pozwoli im wznieść swoje umiejętności na poziom mistrzowski.
Cena: 320 zł
Ilość stron 272
Oprawa - twarda
To było wyjątkowe pracowite lato! Po miesiącach zastoju, właściciele lodziarni, cukierni, kawiarni i hoteli starali się nadrobić “covidowe” straty. Prawda jest jednak taka, że bez względu na okoliczności i zewnętrze trudności, ciężka praca zawsze była i jest stałym elementem prowadzenia działalności wszystkich tych, którzy mają ambicję na więcej. Jak w żadnej innej branży, w gastronomii to więcej oznacza poświęcenie w dzień, w nocy, w święta... Dlatego tak łatwo o to, by zanim nadejdzie sukces, przyszło wypalenie. Jak się przed nim ustrzec? W pracy trzeba szukać... frajdy! To tylko jeden z elementów filozofii sukcesuTomasza Dekera, który może się poszczycić tytułem Prix Au Chef Pâtissier 2020...
SPIS TREŚCI
Rozmowa Mistrza Branży
Filozofia sukcesu Tomasza Dekera
Słodkości ze szczawiem, winem i gwiazdką
Mistrz produkcji
Niezwykłe studio projektowe
Niebieskie jedzenie, czyli niezdrowe?
Branża na ostrzu noża – felieton Macieja Rosińskiego
Kreatywny sugarcrafting z Angeliką Chwyć – barwniki
Kolejne nowości w ofercie firmy Dorosiowe Ranty
Beza – lekkość piórka na wagę złota
Receptury
Lodziarskie ABC
Anio – tabliczki doprawione wyobraźnią
Sarah Hardy – mistrzyni czekoladowej anatomii i makabry
Kromka z kolorem
Modernizując, nie możesz pominąć aspektów energetycznych
Kompendium wypieków: ciasto drożdżowe
Jakość pamięta się o wiele dłużej niż cenę
Tłuszcz w formie
Bułki prostokątne
Mistrz sprzedaży
4 sposoby na wyższą rentowność każdej piekarni
Idzie jesień, a wraz z nią zmiany
17 pomysłów na atrakcyjne posty w social mediach
Jedzenie w obiektywie, cz. I. Jak robić i... jak nie robić zdjęć słodkościom
Flash News
ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY
Kup bieżacy numer Mistrza Branży >
Linia do bułek ze zintegrowaną dzielarką FORMPROFI ECO WP Bakery Technologies
5 rzędowe urzadzęnie do produkcji bułek kajzerek, gładkich okrągłych i podwójnych.
Najważniejsze cechy urządzenia:
Foremki neutralne zapachowo i smakowo. Kwadratowe foremki papierowe silikonowane do pieczenia o antyadhezyjnych właściwościach.