25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
8 Ziaren to wysokoprocentowy mix do produkcji pieczywa wzbogacony dużą ilością ziaren
Produkt jest w 100% naturalny. Zastosowanie odpowiednio dobranych, wysokiej jakości składników sprosta oczekiwaniom i zaspokoi głód nawet najbardziej wymagających zwolenników zdrowej żywności.
Z uwagi na bogaty skład i mnogość zalet pieczywo 8 Ziaren znajdzie swoje miejsce w segmencie żywności funkcjonalnej. Pieczywo 8 Ziaren jest bowiem doskonałym źródłem magnezu, cynku, żelaza i białka.
Charakteryzuje się też wysoką zawartością fosforu i błonnika pokarmowego. Pieczywo 8 Ziaren ma pełen drogocennych nasion miękisz. Produkt finalny długo zachowuje wilgotność i świeżość.
W listopadowym Mistrzu Branży piekarz i pasjonatka rzemieślniczego chleba opowiadają o swojej pasji, własnym rozwoju i konkursie Master Baker Bakepol 2019. Sięgamy drzew i oswajamy nowe smaki z Małgorzatą Kalembą-Drożdż. Zastępujemy cukier błonnikiem pokarmowym, pokazujemy supermoc minikiwi i wciąż odkrywamy piękno w chlebie.
Jesień 2019 upływa nam pod znakiem emocji konkursowych w Polsce i za granicą. W nowym wydaniu piszemy o spektakularnym występie Jowity Woszczyńskiej, która w pięknym stylu zdobyła 1. miejsce w Cake Designers World Championship w Mediolanie. W tym wydaniu świętujemy także sukces Mariusza Góreckiego, który jako jedyny Polak zakwalifikował się do prestiżowego finału C3 w Singapurze, organizowanego przez Valrhona. Ale to nie wszystko!
W Polsce konkursową jesień zainaugurowały nowe mistrzostwa Master Baker Bakepol 2019, które 12-13 września w Krakowie odkryły wiele piekarskich perełek! I to zarówno po stronie profesjonalistów, jak i pasjonatów rzemieślniczego pieczywa. W nowym wydaniu MB odkrywamy przed Wami pierwszych Master Bakerów – Matyldę Kustrę i Krzysztofa Bryjkę, pokazując, jak dwie różne drogi mogą prowadzić do doskonałego chleba. Rozmawiamy z nimi o tym, jak narodzili się dla piekarstwa, czym się kierują w pracy. Master Bakerzy opowiedzieli nam również, jak podeszli do konkursowych przygotowań i co tak naprawdę dał im udział w konkursie.
O tym, że konkursy to nie tylko świetna okazja do wymiany doświadczeń, ale przede wszystkim nośna reklama dla firmy, przekonuje także mistrz lodziarstwa Tomasz Szypuła. We wrześniu jego Lodziarnia pod Orzechem w Baborowie po raz drugi z rzędu zwyciężyła w konkursie konsumenckim na Najlepsze lody borówkowe (któremu patronuje nasza redakcja). Co złożyło się na ponowny sukces lodziarni? Czy zmieniła się receptura lodowa, dostawca borówek? Zdecydowanie NIE, a król lodów borówkowych ciekawie opowiada, co wpłynęło na tak dużą aktywność konsumentów w mediach społecznościowych i w efekcie na zwycięstwo.
Jak przystało na mistrza, Tomasz Szypuła nie spoczął na laurach, a jesienią w lodziarni skupił się na eksperymentach z nowymi produktami sezonowymi, tj. marchewką, dynią, burakiem… czy borowikami. Tymczasem my proponujemy naszym Czytelnikom sięgnąć wyżej, a więcej jesiennych, zaskakujących połączeń poszukać w drzewach. Za przewodniczkę po drzewnych smakach wybraliśmy Małgorzatę Kalembę-Drożdż, autorkę książki "Smakowite drzewa". Nie krzywdząc drzew, pozyskuje ona z nich to, co najlepsze, by tworzyć zdrowe wypieki, rozgrzewające nalewki, intrygujące konfitury i proste przekąski. Ekspertkę od kwiatów, chwastów i drzew zapytaliśmy, od czego zacząć przygodę z drzewami, by OSWOIĆ nowe smaki. I jak przygotować do nich swoich klientów!
Ostatnie informacje o podatku od cukru może skutecznie nakłonić producentów żywności do poszukiwania zdrowszych zamienników tradycyjnego nośnika smaku. Takim zamiennikiem jest błonnik pokarmowy. Szereg korzyści zdrowotnych płynących z konsumpcji błonnika świadczy o pozytywnym działaniu włókna pokarmowego w naszym organizmie. Obecnie naukowcy pochylają się nad błonnikiem wysokoprzetworzonym i jego wpływem na człowieka, tymczasem nasz autor mgr Piotr Ławrowski przyjrzał się najpopularniejszym zamiennikom cukru, jak inulina, oligofruktoza oraz skrobia oporna.
Zawartość cukru niewątpliwie obniży naturalny dodatek owoców! Wśród nich na uwagę zasługuje minikiwi, które wyróżnia się supermocą. O jej wartościach i potencjale dla branży cukierniczej i lodziarskiej pisze dr hab. Piotr Latocha, który sam wyhodował kilka własnych odmian minikiwi, w tym odmianę 'Bingo’ (zarejestrowaną w Centralnym Ośrodku Badania Odmian Roślin Uprawnych). Dzisiaj – obok plantantorów – zachęca polskich cukierników i lodziarzy do sięgnięcia po mały, niepozorny owoc, który ma jednak bardzo wiele do zaoferowania.
Sięganie po proste, jak najmniej przetworzone surowce to jeden z mocnych trendów konsumenckich, które potwierdza zespół ekspertów ds. badań rynkowych i analiz firmy Dawn Foods. W oparciu o badania i analizę specjaliści wyodrębnili 8 globalnych nowych trendów, a ich znajomość pomoże Wam skutecznie reagować na zmieniające się potrzeby konsumentów.
[img]2939/img]
Do tych trendów nasza redakcja dopisuje swój punkt 9 – potrzebę piękna. Zwłaszcza w chlebie! W cyklu Więcej piękna w chlebie przedstawiamy pomysły Katarzyny Marciniak na nieszablonowe, nieskomplikowane dekoracje. Tym razem pasjonatka domowych wypieków pokazała, że pieczywo może oddać urok jesieni przy użyciu przypraw, nożyka, własnych szablonów i przy odrobinie wyobraźni.
Najnowsze wydanie zaczęliśmy od zwycięzców konkursu Master Baker, który odbył się na targach Bakepol. Kończymy również targami Bakepol, a dokładnie relacją ze Strefy Mistrza Branży, która przez 3 dni (12-14 września) tętniła pomysłami i energią niesamowitych ludzi – mistrzów w swoim fachu, pasjonatów, prawdziwych zwolenników rzemiosła. To dzięki nim mogliśmy się przekonać, jak dużo potencjału tkwi w rzemieślniczych piekarniach i cukierniach, by rozwijały się z korzyścią dla siebie, swoich rodzin, a przede wszystkim dla konsumentów.
Poczuj z Mistrzem Branży nieodparty urok i moc rzemiosła. Sięgnij po najnowsze wydanie i daj się zainspirować.
SPIS TREŚCI
Rozmowa Mistrza Branży Piekarz i pasjonatka – dwie drogi do doskonałego chleba – rozmowa z Matylda Kustrą i Krzysztofem Bryjką, laureatami I edycji Master Baker Baborówka, czyli najlepsze lody borówkowe po raz drugi! Jak oswoić drzewne smaki – rozmowa z Małgorzatą Kalembą-Drożdż Czekoladowa Chatka – rozmowa z Angeliką Rozmus-Dworzecką
Mistrz zarządzania Uwierz w następną generację Czy można uchronić się przed dalszymi podwyżkami cen energii? Pracownicze Plany Kapitałowe w pytaniach i odpowiedziach
Mistrz produkcji Food to go Nowe koncepty w piekarni i w cukierni Ach te muffiny NOWOŚĆChleby świata: Świętość Maroka Jak wprowadzić powtarzalność produkcji w piekarni w 2 minuty? Czy błonnik to efektywny zamiennik cukru? Minikiwi – nowy, polski superowoc o wielu zastosowaniach Jak uniknąć błędów w magazynowaniu i ekspedycji pieczywa? Rozwiązania cyfrowe oszczędzają koszty i wzmacniają wydajność Więcej piękna w chlebie: Jesienne inspiracje Katarzyny Marciniak
Mistrz sprzedaży 8 trendów konsumenckich, które powinien znać każdy cukiernik Zarabiaj zamiast wyrzucać Biorewolucja
Flash News m.in.: Cake Designers World Championship Master Baker 2019 Strefa Mistrza Branży Bakepol 2019
MOZZARELLA - BLOK: Ser podpuszczkowy, niedojrzewający o łagodnym smaku i charakterystycznej ciągliwości, niezastąpiony w oryginalnych daniach kuchni włoskiej: lasagne, canelloni czy risotto. Mozzarella dodana do zup czy sosów poprawia ich konsystencję oraz podnosi walory smakowe. Ze względu na wysoką topliwość i elastyczność szczególnie polecana jest jako składnik pizzy, zapiekanek lub panini.
Przechowywanie: +2°C - +8°C Opakowanie jednostkowe: blok 1,5kg Opakowanie zbiorcze: karton 12kg Termin przydatności do spożycia: 40 dni
FORMA OBFITOŚCI to 87 przepisów na pyszne i nieskomplikowane dania, które da się przygotować w jednym naczyniu w piekarniku. W tej książce znajdziesz połączenia wszystkich pięciu (a nawet sześciu) smaków, zainspirowane kuchniami świata, ale wykonane w znacznej mierze z łatwo dostępnych polskich składników. Dzięki sezonowym warzywom i owocom stworzysz posiłki bez wyrzeczeń, pełne smaku i aromatu. Od słodkich i wytrawnych propozycji śniadaniowych, przez wypieki i zapiekanki, aż do gulaszy i blach w duchu zero waste.
Rozpocznij podróż w 87 dań dookoła roku ze swoją FORMĄ OBFITOŚCI!
LAURA OSĘKA - gotująca psycholożka i psychodietetyczka. Od lat kolekcjonuje książki kucharskie, kocha zwierzęta, a czworonożni przyjaciele znaleźli pod jej dachem swój dom. Gdy nie gotuje, wykłada, pracuje z pacjentami, prowadzi warsztaty albo jeździ swoim starym fordem taunusem.
„To książka dla tych, którzy nie mają czasu gotować (…)” Basia Starecka
„Znów jestem głodny – to wszystko przez Laurę, której miłość do kuchni jest niesłychanie zaraźliwa (…)” Paweł Loroch
„Ta książka to mistrzowski kurs pieczenia w jednej formie” Joanna Jakubiuk
10% dochodu Autorki ze sprzedaży książki zostanie przeznaczone na rzecz domu tymczasowego Kocia Łapka.