...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mistrz Branży luty 2020

    Mistrz Branży luty 2020

    Rzemieślniczy chleb, wegańskie lody, niebieskie koktajle, paprotki w tortach, mąka z bananów...  a wszystko to pod wspólnym szyldem - pasji i spójności. Te dwa słowa doskonale przystają też do prac Jowity Woszczyńskiej, która - jako światowa mistrzyni - również dyktuje trendy na ten rok.

    Trendy wyznaczają zarówno konsumenci, którzy zmieniają nawyki żywieniowe, diety, łakną nowości. Ale też sami producenci, rzemieślnicy, artyści, których wyobraźnia i ambicje popychają do tworzenia wciąż nowych kreacji. Tacy jak Jowita Woszczyńska, której styl i praca inspirują nie tylko polskich, ale i zagranicznych cukierników. Świat zachwycił się jej baśniowym stylem, ponieważ jest niepowtarzalny i odzwierciedla wszystko, co ważne dla samej cukierniczki. Nam zwyciężczyni Cake Designers World Championship opowiedziała o tym czego musiała się nauczyć by sięgnąć po złoto w Mediolanie. A także o otwarciu się na szkolenie innych oraz publikacji, w której już jest trakcie tworzenia.

     

    Spójny koncept, wyjątkowy charakter, swojski klimat - tych wartości szukają też inspektorzy przyznający, tzw. czapki, które pozwalają lokalowi znaleźć się w Żółtym Przewodniku. W rozmowie Mistrza Branży, redaktor naczelna polskiej edycji, Justyna Adamczyk, mówi o tym jak ważna jest dbałość o tzw. customer experience, począwszy od obsługi, wystroju, a kończąc na tym, co jestclue programu: jakości produktu. Tak zadbany lokal może znaleźć się Żółtym Pezewodniku. A znaleźć się tam z pewnością warto! Od tego roku przewodnik funkcjonuje również jako aplikacja mobilna, której konsumenci swobodnie użyją by wyszukać najmodniejsze i najlepsze miejsca na coś wytrawnego  i słodkiego. 

     

    Dla nas jak i całego Torunia takim szczególnym miejscem już jest lokal Igi Sarzyńskiej Wzrusza Toruń. Nowy i większy właśnie został otwarty przy ulicy Szerokiej. Efekt "wow!" właścicielka osiągnęła dokładając wszelkich starań do wystroju (w stylu vintage) i ekspozycji produktów, na które składają się oczywiście jej autorskie pierniki, praliny i czekolady. Jakość, przejrzystość, pomysłowość, niepowtarzalny styl - wszystkie te trendy znajdują odzwierciedlenie w butiku zdolnej cukierniczki.

     

    Niewątpliwym trendem roku 2020 jest rzemiosło, które szczególnego znaczenia nabrało w odniesieniu do chleba. O ile jeszcze kilka lat temu wieszczono rychły koniec branży piekarskiej, o tyle dziś jesteśmy świadkami całkiem prężnego wzrostu liczby niewielkich piekarni, które z miejsca stają się kultowymi! Potwierdzeniem tego jak bardzo konsumenci pokochali pieczywo oparte na starych recepturach jest gigantyczny wręcz sukces rodzinnej piekarni Machela z Kłodzka, której właściciel został też utytułowany Piekarzem Roku podczas ostatnich obchodów Święta Chleba w Jaworze. 

     

    Tradycyjne receptury i dobrze przechowywany zakwas to podstawy, którymi należy kierować się we współczesnej piekarni. Ale trendów piekarskich na ten rok jest znacznie więcej! Poznaliśmy je z czterech różnych perspektyw za sprawą specjalistów: dr Henryka Piesiewicza, Piotra Połomskiego, Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek oraz Karola Przybylaka. Długa fermentacja, nie utleniony tłuszcz, alternatywne źródła mąki, takie jak banany lub... owady, to tylko niektóre z nich! 

     

    Podobnymi ścieżkami rozwoju podąża też zupełnie inny od chleba produkt, jakim jest czekolada. Mianowicie - rzemiosło, dbałość o dobro planety i ludzkie zdrowie. Alina Śmiłowska, która od lat śledzi czekoladowy rynek stworzyła dla nas przegląd trendów dla tego słodkiego segmentu, w którym unaoczniła także trend "jedzenia dla duszy". Innymi słowy - dbałość o produkt w całości, czyli od surowca po opakowanie. 

     

    Jeśli już mowa o dbałości o wygląd to nie ma piękniejszej postaci czekolady, niż praliny! Pomysłowy cukiernik może mnożyć ich rodzaje w zależności od wybranej formy i nadzienia, Piotr Ławrowski przyjrzał się w tym wydaniu najnowszemu pralinowemu trendowi jakim są praliny typu cup, czyli czekoladowe kubeczeki. Choć to dość proste technologicznie zadanie, nadające się do wykonania zarówno w niewielkiej pracowni jak i masowej produkcji, trzeba wziąć pod uwagę możliwości takiego kubeczka. Kiedy sprawdza się metoda foremkowa a kiedy lepiej zastosować metodę zimnego stempla? Te i wiele innych porad poznacie po lekturze artykułu.

     

    W naszym przeglądzie nie mogło też zabraknąć i trendów lodziarskich. I tu również producenci będą podążać ścieżkami wytyczonymi przez konsumentów od jakiegoś czasu - lody wegańskie, ekologiczne, z lokalnymi składnikami, a nawet bez cukru! Tylko czy takie lody da się wyprodukować? Jak znaleźć balans między oczekiwaniami klientów a rzeczywistymi możliwościami producenta? Swoimi radami i przemyśleniami podzielili się z nami: Jacopo Chelli, Tomasz Szypuła, Mirosława Zielińska, Jarosław Zbaliszyn, Szymon Wolański oraz Piotr Gładysiak.

     

    Oprócz tego z dalszego przeglądy słodkich trendów dowiecie się jak uzyskać w pożywieniu modny w 2020 kolor classic blue oraz dlaczego warto laminować kwiaty i zapolować na paprotki do tortu. Piszemy też o słodkim pieczywie, słodyczach dedykowanych wyłącznie kobetom i produkcji czekolady bean-to-bar. 

     

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    To będzie rok Jowity Woszczyńskiej – rozmowa z aktualną mistrzynią świata w dekorowaniu tortów
    Rzemiosło znaczy sukces – rozmowa z Maciejem Machelą, Piekarzem Roku 2019
    Żółtym szlakiem – rozmowa z Justyną Adamczyk, redaktor naczelną Żółtego Przewodnika Gault&Millau

    Barometr trendów
    Piekarnie w ciągłej przemianie
    Słodka lista przebojów
    Identyfikacja trendów w czekoladzie
    Kanon lodów 2020
    Modne torty, naturalnie!
    Akademia Mistrza 2020
    Trendy na gotowo – przegląd rynku

    Trendy miejsca
    Przyjrzyj się rzemieślniczej piekarni przyszłości
    Iga Sarzyńska podbija Toruń
    Projektowanie to ich pasja

    Mistrz produkcji
    Słodycze dla Pań
    Słodkie pieczywo – jeden z filarów rzemieślniczej piekarni
    Chleby świata: Made in Słowenia
    Czekoladowe pralinki typu cup
    Czekolada bean to bar w twojej pracowni
    Celny strzał
    Batony pełne białka
    Polowanie na dane z maszyn
    Chleb wypiekany z pasją!

    Receptury
    Tarta czekoladowa z czarną porzeczką
    Ptysie z kremem jogurtowym i musem truskawkowym
    Deser jogurtowy

    Mistrz zarządzania
    Od 1 stycznia 2020 r. rzemieślnicy mogą zakładać spółki
    BDO – Baza danych o produktach i opakowaniach oraz gospodarce odpadami 

    Flash News


    NOWE PEŁNE WYDANIE DOSTĘPNE prenumeracie >>

     

    Zobacz online Katalog reklam (okienko poniżej) 
    lub pobierz AKTUALNY PDF

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Back-Paste Uniferm

    Back-Paste Uniferm

    Pasta do produkcji ciast drożdżowych w tym pączków.

    UNIFERM Back-Paste to produkt w formie pasty do wyrobu pączków o tradycyjnym smaku i wyglądzie. Uznana w całej Polsce marka o wszechstronnym zastosowaniu poza pączkiem, m.in. do: drożdżówek, chałek, ciast drożdżowych z blachy. Wyjątkowa świeżość i smak pieczywa.

    Dozowanie: 15 % na mąkę

    PDF >>

     

    Promocja na Tłusty czwartek
    3 x Pasta do pączków UNIFERM* = karton 10 kg drożdży gratis**

    *dotyczy 3 wiader (54 kg) produktów Back-Paste lub Exquisit
    **realizowany w formule zakupu 0,01 PLN/kg
    Więcej szczegółów u doradców UNIFERM, regulamin dostępny na stronie www.uniferm.pl

     

     

     

    Więcej
  • Pączek na Medal 20%

    Pączek na Medal 20%

    Ekonomiczna i łatwa w użycia 20% mieszanka do wyrobu pączków

    Nowa formuła stabilizuje rozrost końcowy, ułatwia uzyskanie wysokiej jakości wyrobów o dużej objętości i korzystnych cechach miękiszu. Nowa mieszanka do pączków gwarantuje niską nasiąkliwość tłuszczem, idealną obwódkę wokół pączka oraz delikatną i gładką skórkę. Dodatkowym atutem mieszanki Pączek na Medal jest najwyższa powtarzalność produkcji oraz prostota wytwarzania. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki o apetycznym wyglądzie i wydłużonym czasie przechowywania.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Cukier strzelający

    Cukier strzelający

    Dodaj chrupkości, koloru, tekstury i kształtu swoim wyrobom – mini bezy, beza w czekoladzie oraz strzelający cukier w czekoladzie mlecznej i ciemnej – stworzone by cieszy oko, dodadzą smaku i charakteru.  

    Nowy, ekscytujący i w czekoladzie! Mona Lisa prezentuje cukier strzelający w mlecznej czekoladzie - na początku poczujesz wyśmienitą słodycz czekolady, a następnie... wow! Dodaj zaskakującą dekorację do ciast, deserów i lodów...

     

    Więcej
  • Mistrz Branży styczeń 2020

    Mistrz Branży styczeń 2020

    W nowy rok wchodzimy w znakomitym towarzystwie – Maciej Rosiński, Michał Iwaniuk i Maciej Wiśniewski podkręcą Wasze ambicje na rozwój i kreacje. My zaostrzymy apetyt na branżowe szkolenia, a także na rzemieślnicze pączki i donuty. Sprawdzimy też jak się robi anielskie ruchańce, rozetki i in. tradycyjne wypieki tłustoczwartkowe.

    Na początku nowego roku zachęcamy Was do zuchwałego stawiania sobie poprzeczki wysoko! Wielkie ambicje i ciężka praca zawsze owocują, czego przykładem są aktualni bohaterowie styczniowego Mistrza Branży. Michał IwaniukMaciej Rosiński i Maciej Wiśniewski to nie tylko topowi cukiernicy, znani szkoleniowcy polskiej branży cukierniczej, zdobywcy licznych nagród, ale też autorzy pierwszej polskiej publikacji dla pastry chefów – “Kreacje” (jej premiera w lutym 2020 r.). Nam opowiedzieli o kondycji polskiego cukiernictwa, męskiej przyjaźni i pokorze w zdobywaniu kolejnych szczebli kariery. 

    Okładkowe trio udowadnia, że posiadanie celów, nawet bardzo górnolotnych, jest dobrym sposobem na samorozwój. Dlatego my również zachęcamy Was do wybierania ambitnych postanowień na ten rok. Jakich nowych  technik chcecie się nauczyć? A jakie umiejętności doszlifować? Wszystko jest możliwe, a nawet staje się łatwe, gdy szkolimi się pod okiem właściwej osoby. Jak dopasować szkolenie do swoich potrzeb i poziomu? Temu zagadnieniu poświęciliśmy sporo miejsca w tym numerze. Znajdziecie tu również obszerny przegląd wszystkich miejsc szkoleniowych w kraju. 

    Z początkiem roku i karnawałowego szaleństwa czujemy też zapach smażonych pączków! Jakich pułpalek uniknąć, by nie popsuć efektu? Jak usprawnić smażenie w pracowni? I jak wyglądają pączki w różnych regionach świata? Tego wszystkiego dowiecie się z artykułu “Król tłustego czwartku”. Nie zapomnieliśmy też o faworkach i najróżniejszych karnawałowych słodkościach. W końcu w karnawale musi być kolorowo, a – jak się okazuje – pączek nie zawsze musi wyglądać jak... pączek, o czym przekonacie się w tekście "Pączek nie musi być nudny". 

    Z tłustoczwartkowym przepychem szybko kojarzą się donuty. Jak wyglądają i smakują te z najwyższej półki? Budzące skojarzenia z pączkami naszych babć, ale inspirowane nowojorskimi rzemieślniczymi cukierniami i do tego jeszcze z elementami zaczerpniętymi z francuskich receptur… Oto przepis na słodkości przygotowywane przez Kamilę Mroczkowską i Patrycję Jaskólską w warszawskim MOD donuts. Właścicielki tego wyjątkowego miejsca zdradzają swoje sekrety, wśród których szczególne miejsce zajmuje masło. Bardzo duża ilość masła. Bo z nim wszystko smakuje lepiej, jak mawiała Julia Child.

    [img]18146[/img]

    A my namawiamy was do rozpoczęcia 2020 z Mistrzem Branży w ręku. Bo z nami wszystko jest lepsze i smaczniejsze!
     

     SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Po prostu kreacje – rozmowa z Maciejem Rosińskim, Michałem Iwaniukiem i Maciejem Wiśniewskim 
    Z miłości do dobrej jakości – rozmowa z Darią Marszałek, właścicielką Cocoart’s 
    Czy rolnicy piekący chleb zagrażają małym piekarniom? 
    30. jubileusz firmy Geth 

    Mistrz zarządzania
    Sukces osiągnięty małymi kroczkami 
    Umowa rozdzielności majątkowej między małżonkami 
    Z energią na plusie? 

    TO I OWO TŁUSTOCZWARTKOWO
    Amerykańskie donuty w polsko-francuskiej interpretacji – rozmowa z Kamilą Mroczkowską i Patrycją Jaskólską z MOD Donuts 
    Nie tylko pączki i faworki, karnawałowe słodkości na świecie 
    Dekalog głębokiego smażenia 
    Król tłustego czwartku 
    Pączek nie musi być nudny 

    Receptury na tłusty czwartek
    Anielskie ruchańce 
    Oponki kardamonowe 
    Rozetki 
    Węzły miłosne 
    Faworki po śląsku 

    Receptury firm
    Minipączki w czekoladzie 
    Pączki z KOMPLET Świeżynka 20 
    Pączki na medal 20% 
    Pączek Excellence wyborna kompozycja smaku 
    Minipączki z nadzieniem malinowym Extra 

    Chleb chrupki – Pełny Kłos Free 

    Przegląd produktów 

    Mistrz szkolenia
    Apetyt na naukę 
    Gdzie się szkolić? Przegląd firm szkolących dla cukierników, piekarzy, lodziarzy i dekoratorów – edycja 2020 

    Flash News 

    NOWE WYDANIE DOSTĘPNE prenumeracie >>

     

    Zobacz online Katalog reklam (okienko poniżej) 
    lub pobierz AKTUALNY PDF

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Nietopliwy puder UNIFERM ZauberSchnee

    Nietopliwy puder UNIFERM ZauberSchnee

    Słodki i lśniąco biały cukier dekoracyjny do doskonałe wykończenie pieczywa cukierniczego. Dzięki niemu pieczywo uzyska dłuższą świeżość i perfekcyjny wygląd.

    UNIFERM ZauberSchnee służy do dekorowania wszelkiego rodzaju pieczywa. Wystarczy wysypać produkt na sito i zwyczajnie dekorować pieczywo. W ten prosty sposób otrzymujemy odznaczające się wyjątkową estetyką pieczywo o dopełnionym smaku.

    Osłodźcie Państwo swoje pieczywo pudrem dekoracyjnym UNIFERM.

     

     

    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe