...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Skrobki do wygładzania mas i lukru (komplet 3 szt.)

    Skrobki do wygładzania mas i lukru (komplet 3 szt.)

    To idealne narzędzia do tworzenia perfekcyjnie gładkiej powierzchni tortu. Dla profesjonalistów i początkujących.

    Wysoka szpachla ze stali nierdzewnej z wygodnym uchwytem. Skrobka służy do idealnego wygładzenia powierzchni kremu i lukru. Szeroka i wysoka szpatuła ułatwia wygładzenie powierzchni i boków tortu. Zakończenie szpachli pozwala zachować kąt prosty pomiędzy podstawą, a bokami tortu.

    Sposób użycia: by wygładzić wierzch tortu - ułóż róg szpachli na środku tortu i przyłóż ostrze do powierzchni pod kątem 45 stopni. Obracając talerzem tortownicy trzymaj szpatułę nieruchomo, wykonaj 2-3 obroty, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły. By wygładzić boki tortu - ustaw szpatułę tak by zachować kąt prosty pomiędzy tortownicą a bokiem tortu. Trzymaj nieruchomo rękę ze szpatułą, chwyć obrotowy talerz tortownicy i obróć o 360 stopni, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły i powtórz 2-3 razy by uzyskać idealnie gładki bok. Wykończ wygładzanie szpatułą wygiętą.

    Można myć w zmywarce, osuszyć po umyciu.
    Każda szpachla, skrobka ma podziałkę.

    Przed pierwszym użyciem należy umyć skrobki płynem do naczyń w letniej wodzie.

    Skrobka numer: 1
    Wysokość: 13 cm
    Szerokość: 12 cm

    Skrobka numer: 2
    Wysokość: 15 cm
    Szerokość: 12 cm

    Skrobka numer: 3
    Wysokość: 25 cm
    Szerokość: 12 cm

     

    • Grubość stali: 1 mm
    • Materiał: stal nierdzewna
    • Produkt objęty 5- letnią gwarancją producenta.
    Więcej
  • Ranty do pieczenia ciast i tortów z podziałką, wysokie (średnica: 12 - 42 cm, 5 sz.) zestaw

    Ranty do pieczenia ciast i tortów z podziałką, wysokie (średnica: 12 - 42 cm, 5 sz.) zestaw

    Zestaw pięciu wysokich rantów (14 cm) do pieczenia ciast i tortów.

    Rant do ciast i tortów to doskonała alternatywa dla tradycyjnych blach do pieczenia. Nie ma dna, więc nie ogranicza nas do jednej średnicy (można ją regulować spinając boki specjalnymi, dołączonymi do zestawu spinkami), a ciasto wylewa się na dowolną powierzchnię wyłożoną pergaminem lub papierem do pieczenia.

    Ranty gwarantuje doskonale wypieczony okrągły biszkopt, o idealnie równych bokach. Pozwalają na upieczenie ciasta o maksymalnej wysokości 14 cm i średnicy od 12 do 42 cm.

    Rant wykonany jest z trwałej i odpornej na odkształcenia stali nierdzewnej. Jest łatwy do utrzymania w czystości, nie rdzewieje i można go myć w zmywarce.

    Rant należy myć w zmywarce. W przypadku mycia ręcznego należy używać miękkiej szmatki.

    Średnica:
    rant 1 - 12 x 15 cm
    rant 2 - 15 x 21 cm
    rant 3 - 21 x 26 cm
    rant 4 - 26 x 31 cm
    rant 5 - 31 x 42 cm
    Wysokość: 14 cm

     

    • Do zestawu dołączone jest 10 spinek, po 2 na każdy rant.
    • Materiał: stal nierdzewna
    • Produkt objęty 5- letnią gwarancją producenta.

     

    Więcej
  • Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 15 - 21 cm), wysoki

    Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 15 - 21 cm), wysoki

    Wysoki rant (14 cm) do pieczenia ciast.

    Rant do ciast i tortów to doskonała alternatywa dla tradycyjnych blach do pieczenia. Nie ma dna, więc nie ogranicza nas do jednej średnicy (można ją regulować spinając boki specjalnymi, dołączonymi do zestawu spinkami), a ciasto wylewa się na dowolną powierzchnię wyłożoną pergaminem lub papierem do pieczenia.

    Rant gwarantuje doskonale wypieczony okrągły biszkopt, o idealnie równych bokach. Pozwala na upieczenie ciasta o maksymalnej wysokości 14 cm i średnicy od 15 do 21 cm.

    Rant wykonany jest z trwałej i odpornej na odkształcenia stali nierdzewnej. Jest łatwy do utrzymania w czystości, nie rdzewieje i można go myć w zmywarce.

    Rant należy myć w zmywarce. W przypadku mycia ręcznego należy używać miękkiej szmatki.

     

    • Średnica: 15 - 21 cm
    • Wysokość: 14 cm
    • Materiał: stal nierdzewna
    • Produkt objęty 5- letnią gwarancją producenta.
    • Producent: Dorosiowe Ranty
    Więcej
  • Rant do pieczenia ciast i tortów (21 - 26 cm), wysoki

    Rant do pieczenia ciast i tortów (21 - 26 cm), wysoki

    Wysoki rant (14 cm) do pieczenia ciast.

    Rant do ciast i tortów to doskonała alternatywa dla tradycyjnych blach do pieczenia. Nie ma dna, więc nie ogranicza nas do jednej średnicy (można ją regulować spinając boki specjalnymi, dołączonymi do zestawu spinkami), a ciasto wylewa się na dowolną powierzchnię wyłożoną pergaminem lub papierem do pieczenia.

    Rant gwarantuje doskonale wypieczony okrągły biszkopt, o idealnie równych bokach. Pozwala na upieczenie ciasta o maksymalnej wysokości 14 cm i średnicy od 21 do 26 cm.

    Rant wykonany jest z trwałej i odpornej na odkształcenia stali nierdzewnej. Jest łatwy do utrzymania w czystości, nie rdzewieje i można go myć w zmywarce.

     

    • Średnica: 21 - 26 cm
    • Wysokość: 14 cm
    • Materiał: stal nierdzewna
    • Produkt objęty 5- letnią gwarancją producenta.
    Więcej
  • Powlekarki - drażetkarki

    Powlekarki - drażetkarki

    Powlekarki - drażetkarki obtaczające czekoladą idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu np. czekoladą lub inną polewą cukrową. Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza a w szczególności cukiernicza. Pojemność bębna o 7 kg do 200 kg

    Temperatura i prędkość obrotów jest regulowana z panelu operatorskiego, a menu jest przyjazne dla pracownika.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    BMC Polska
    sprzedawca
    BMC Polska
  • Młyny kulowe

    Młyny kulowe

    Młyny kulowe Packint to maszyny pracujące przy niskiej prędkości z możliwością regulacji dzięki czemu zapobiegamy spaleniu smaku, a nawet karmelizacji cukru lub „ugotowaniu” białka mleka z powodu przegrzania spowodowanego dużą prędkością i tarciem. Nasze młyny kulowe to jakość gdzie otrzymujemy czekoladę o 18-20 mikronach. Packint to 25 lat doświadczeń!

    Wszystkie nasze młyny kulowe są małą wersją dużych maszyn przemysłowych, które dostarczyliśmy ogromnym producentom czekolady na całym świecie. Nasze młyny kulowe są maszynami przemysłowymi, po prostu na małą skalę, których zadaniem jest ciągłe wytwarzanie czekolady, a nie pokazy. Linie jakie oferuje Packint to wydajność od 10 kg do 1200 kg na godzinę.

    Dla produkcji rzemieślniczej oferujemy młyny o wielkości wsadu 50 kg i 100 kg, Mill 50 i Mill 130.

    Packint oferuje młyny kulowe przemysłowe i do produkcji rzemieślniczej.

    Młyn kulowy – poznaj urządzenia cukiernicze PACKINT Wyposażony w kule o różnych średnicach pełniących funkcje mielników. Młyn kulowy jest powszechnie używany do milenia składników średnio- twardych i miękkich. Dodatkowym atutem jest możliwość mielenia składników na sucho jak również na mokro.

    W naszych młynach kulowych używamy stopów przeciwzużyciowych, a nasze stopy na kulki, wałek, ramiona i cylinder mają 650HB stopni Brinella, ponad 3 razy więcej od innych stosowanych u mniej doświadczonych producentów.

    Dlaczego materiał musi być twardy? Ponieważ w przeciwnym razie zużycie mediów rafinacyjnych (kule, wałek, ramiona, cylinder) psuje maszyny (1-2 lata żywotności dla młyna).

    Zanieczyszczenie CZEKOLADY żelazem i metalami ciężkimi. Czekolada może smakować metalem, może stać się zjełczała i może zawierać chrom i nikiel, jeśli maszyny są wykonane z niewłaściwych materiałów.


    Młyny kulowe

    • Technologia Packint Młyn kulowy MOD.Mill/50 i MOD MILL/130
    • Pojemność 50 kg i 100 kg
    • Wydajność 50 kg i 100 kg na godzinę - przy wsadzie produktu do wytworzenia masy kakaowej, zaczynając od wstępnej rafinacji kakao przy wielkości 50 mikronów otrzymujemy czekoladę o 18-20 mikronach
    • Wydajność 25 kg i 50 kg na godzinę - przy wsadzie produktu do wytworzenia masy kakaowej, zaczynając od wstępnej rafinacji kakao przy wielkości 200 mikronów (z przeszkolonymi operatorami i przy użyciu lukru cukier przy 80 mikronach). otrzymujemy czekoladę o 18-20 mikronach
    • Obudowa wykonana ze stali kwasoodpornej w gat. 304.
    • Części wewnętrzne ( cylinder, kule, wałek, ramiona) wykonane ze stopu stali 650HB stopni Brinella - stopów przeciwzużyciowe.
    • Chłodzenie wodą
    • Pompa do recyrkulacji produktu i rozładowania przy końcu cyklu produkcji.
    • Elektroniczna kontrola temperatury grzania i chłodzenia produktu.
    • Panel sterujący PLC z dotykowym ekranem ( również w rękawiczkach )
    • Wyrzut gotowego produktu zaworem trójdrożnym
    • Wyposażony w filtr magnetyczny ( separator magnetyczny )
    • Możliwość podłączenia gorącego powietrza w celu usunięcia kwasowości / wilgoci
    • Przyłącze sprężonego powietrza pod butlą, w komplecie z 2 anodami

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Packnikt / BMC Polska
    sprzedawca
    BMC Polska

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe