...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Żel dekoracyjny Cristalli

    Żel dekoracyjny Cristalli

    Żel dekoracyjny Cristalli (często określany również jako glazura cukiernicza) po podgrzaniu i nałożeniu na produkt tworzy na wierzchu ładną, mocną galaretkę.

    Sprawi, że Twoje produkty będą błyszczały, wpływając na zwiększenie sprzedaży. W końcu nie od dziś wiadomo, że klient kupuje oczami... Dodatkowo zabezpiecza ciasto oraz świeże owoce.

    •     Gotowy do użycia - wystarczy podgrzać do 85-95°C i nałożyć na produkt
    •     Uniwersalny - do żelownic i nakładania ręcznego
    •     Nabłyszcza - nadaje atrakcyjny wygląd
    •     Zabezpiecza wierzch produktu - przedłuża termin ważności
    •     Nie klei się
    •     Konkurencyjna cena!
    •     Smaki: neutralny i morelowy


    Opakowania: wiadra plastikowe 12kg lub worek aseptyczny w kartonie (Bag in Box) 10kg.

    Oferujemy również żele w formie skoncentrowanej, jeszcze bardziej obniżające koszty.

    Napisz do nas: cristalli@kandy.pl po bezpłatną próbkę.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lauretta
    sprzedawca
    Kandy
  • TRADILEVAIN - urządzenie do prowadzenia nowatorską metodą naturalnego zakwasu pszennego

    TRADILEVAIN - urządzenie do prowadzenia nowatorską metodą naturalnego zakwasu pszennego

    TRADILEVAIN to urządzenie służące do prowadzenia naturalnego zakwasu pszennego metodą jednofazową, z zachowaniem walorów ciast prowadzonych metodą wielofazową. Zajmuje zaledwie 1m2 powierzchni zakładu i zastępuje cały szereg dodatkowych urządzeń. Wraz z zakupionym urządzeniem dostarczany jest zaczątek kwasu, który jest w 100% odnawialny poprzez dodanie mąki i wody. Przestrzegając zaleceń prowadzenia zakwasu, można go ciągle namnażać i wykorzystywać nawet przez dziesiątki lat. Jest to stały proces. Temperatura, PH i środowisko mikrobiologiczne pozostają takie same.

    ZASADA DZIAŁANIA
    Urządzenie TRADILEVAIN miesza wszystkie składniki (zaczątek, mąka i woda) z dużą prędkością, aż powstanie jednolita masa i rozpoczyna się proces dojrzewania kwasu w stałej temperaturze 30°C przez 2,5 h. Następnie rozpoczyna się konserwacja poprzez powolne schładzanie kwasu do temp. 14°C lub 12°C (w zależności od założonego czasu odświeżenia max. 48h od poprzedniego nastawienia urządzenia). Proces dojrzewania i konserwacji trwa 12 h.

    TRADILEVAIN dostępny jest w trzech wielkościach 40/90/220 (pojemność zbiorników w L), tak aby dopasować je indywidualnie do potrzeb produkcyjnych, urządzenie przeznaczone jest dla piekarni o bogatym asortymencie zachowując indywidualny, wyrafinowany smak dla każdego z produktów. Zaczyn stosuje się w proporcji od 10% - 30% w stosunku do użytej wagi mąki, w zależności od technologii danego produktu. Obsługa żurownika jest bardzo prosta, nie wymaga wiedzy inżynierskiej, polega na odczytywaniu informacji dotyczących czasu i danych fermentacji, ilości płynu w zbiorniku, temperatury i kilku innych wskaźników niezbędnych do kontrolowania procesu fermentacji.

    Tradilevain to nowy trend produkowania ciasta bez dodatku drożdży.

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    JAC
    sprzedawca
    GETH
  • Lody, czekolada i kawa – dodatek specjalny 2016 r.

    Lody, czekolada i kawa – dodatek specjalny 2016 r.

    W dodatku specjalnym „Lody, czekolada i kawa” podsumowujemy najciekawsze trendy na 2016 r., opisujemy wybrane nowości lodowe, a także przypominamy kilka prawd o lodziarstwie i projektowaniu lodziarni. Dodatkowo zaproszeni mistrzowie stworzyli desery lodowe według najnowszych światowych trendów! Przyjrzeliśmy się też ekologicznej kawie. Chcieliśmy sprawdzić, jak rozwija się zapotrzebowanie na ekokawę w Polsce, i przekonać się, czy to tylko hipsterska moda, czy rynek o dużym potencjale. Warto wiedzieć więcej!

    Uwaga - w przypadku przekłamywań fontów na platformie ISSUU zalecamy ściągnięcie PDF z aktualnym wydaniem Katalogu reklam PDF, który zawiera dodatek Lody Kawa i Czekolada -> tutaj

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Pieczywo Sandwich Light

    Pieczywo Sandwich Light

    Niezwykle lekki chleb pszenno- żytni z pełnymi ziarnami żyta oraz nutą naturalnego zakwasu żytniego. Pieczywo o delikatnym miękiszu i chrupiącej, lśniącej skórce.

    Ciasto
    UNIFERM FermFresh-Roggen 10,00 kg
    Mąka żytnia 2,00 kg
    Mąka pszenna  12,00 kg
    Słonecznik 4,00 kg
    Sól 0,20 kg
    UNIFERM MegaStabil 0,40 kg
    Drożdże UNI Akti va 1,00 kg
    Woda 10,00 kg
    ---------------------------------

    Razem 39,60 kg


    Czas wypieku 40-50 min.

    Temp. wypieku 250-210

     

    Zobacz PDF >>

    Więcej
  • Katalog reklam - Mistrz Branży kwiecień 2016

    Katalog reklam - Mistrz Branży kwiecień 2016

    Indeks reklam
    AKO - Lody AKO na lato
    Comprital ICEfit - lody proteinowe, 50% mniej tłuszczu
    Forbake  Suchy pączek był? Następnym razem dodaj Softbake lub Active-Softbake
    Geth  TradiLevain - naturalne zdrowie pieczywo na naturalnym kwasie pszennym
    Guz Technika Piekarnicza  Ubijaczki planetarne, krajalnice, dzielarki, maszyny do zakwasu...
    Guz Technika Piekarnicza  Agregat garowniczy, dozowniki - mieszacze wody, schładzacze wody
    Kandy  Żel dekoracyjny Cristalli - nadaje połysk Twoim wypiekom
    Kruszwica VIVE LE KONKURS - wygraj z Kruszwicą!
    Lesaffre Polska  Lesaffre PRESTIGE Gruup, II Edycja - akcja promocyjna
    Magorex  Perforowane blachy wypiekowe
    Magorex  Kupuj kiedy chcesz i jak chcesz - sklep.magorex.pl
    MarketingFanpage  Zapytaj nas o dofinansowanie szkolenia
    Mussana Polska  Profesjonalne automnaty do bitej śmietany
    Pfahnl Polska  Koncentraty / Ciasta, Polepszacze, Chlebowe Mixy, budynie...
    Polmarkus GELSHOW - urządzenie do ciągłej produkcji i prezentacji lodów
    Prospona  Polecamy szeroka gamę owocowych dodatków do lodów
    Plus  Propocja dla klientów hurtowni; dodatki do deserów
    Sempre  Klementynka MIkan - 30% owoców, barwniki pochodzenia naturalnego
    UNIFERM Polska Sałatka light - wiosenna inspiracja z chlebem Sandwich Light
    Zeelandia  Vitos - mieszanki do wyrobu pieczywa dedykowanego osobom starszym


    WYDARZENIA BRANŻOWE
    Szkolenie Najczęściej popełniane błędy w znakowaniu żywności.
    Obliczenia wartości odżywczych w praktyce .22 kwietnia, Katowice; 17 maja Warszawa
    Targi Polagra Tech  25 - 29 września 2016, Poznań


    PONADTO
    - PEŁNY DODATEK ‘KAWA, CZEKOLADA i KAWA’ dla Czytelników Katalogu PDF!

    - Flash News
    - MAGOREX radzi. Tłoczone formy wypiekowe
    - GRYWALIZACJA - czyli jak wygrać marketing. Akademia Mistrza.
    - Hurtownie Partnerskie - Adresy hurtowni branżowych z całej Polski
    - Biblioteka Mistrza Branży: Album „Wykwintne desery polskie”  

    Katalog reklam PDF to zbiór treści reklamowych z wydania drukowanego “Mistrza Branży”

    Do zobaczenia na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub ściągnięcia (AKTUALNY PDF>> )

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe