...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Polepszacze do odroczonego wypieku pieczywa

    Polepszacze do odroczonego wypieku pieczywa

    Dynamil Control
    Unikalny polepszacz przeznaczony do produkcji drobnego pieczywa pszennego zarówno metodą fermentacji kontrolowanej, jak i mrożenia kęsów ciasta.

    Dynamil Control jest wielofunkcyjny: można go używać do procesu fermentacji odroczonej-kontrolowanej (ciasto schłodzone do temp. 0 - 2°C) lub zablokowanej (ciasto zamrożone). Polepszacz może być także stosowany do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego metodą bezpośrednią, klasyczną. Dynamil Cotrol to nowoczesne rozwiązanie, rekomendowane dla piekarń, które chcą zaoferować swoim klientom świeże pieczywo przez cały dzień.

    Dostępne opakowania 25 kg

    Magimix Control
    Magimix Control to unikalny polepszacz przeznaczony do produkcjidrobnego pieczywa pszennego zarówno metodą fermentacji kontrolowanej, jak i mrożenia kęsów ciasta. Idealny również do produkcji bezpośredniej. Magimix Control jest wielofunkcyjny: można go używać do procesu fermentacji odroczonej-kontrolowanej (ciasto schłodzone do temp. 0 - 2°C) lub zablokowanej (ciasto zamrożone).
     
    Polepszacz może być także stosowany do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego metodą bezpośrednią, klasyczną. Magimix Cotrol to nowoczesne rozwiązanie, rekomendowane dla piekarń, które chcą zaoferować swoim klientom świeże pieczywo przez cały dzień.
     
    Dostępne opakowania 17,5 kg

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Rogalikarki Universum

    Rogalikarki Universum

    Firma Universum została założona w 1924 r. przez Johanna Kaspra, obecnie firmą zarządza trzecie pokolenie rodziny Kasper. Gromadzone doświadczenie przekazywane z pokolenia na pokolenie oraz ciągłe udoskonalanie produkowanych urządzeń przyczyniło się do tego, iż maszyny z firmowym logo UNIVERSUM nie mają równych na rynku. Sama koncepcja maszyny pozostała niezmieniona, gdyż od początku była bliska ideału. Jedynie drobne elementy oraz design uległy modernizacji.

    • szerokie możliwości zastosowania
    • prosta obsługa
    • duża wydajność
    • niezawodność
    • cicha praca
    •  niskie koszty eksploatacji


    Najważniejsze elementy konstrukcyjne w rogalikarce Universum - dwa zespoły taśm filcowych o płynnie regulowanej odległości względem siebie.

    ZASADA DZIAŁANIA
    Bezstopniowe walcowanie i zawijanie ciasta daje niemal nieograniczone możliwości produkcji wyrobów piekarniczych, wymagających takiej właśnie obróbki. Walce z taśmami filcowymi nastawia się odpowiednio do wagi i żądanej ilości zwojów. Kombinacja tych dwóch parametrów pozwala na wytwarzanie szerokiej gamy wyrobów, począwszy od paluszków o wadze 2 dkg, a skończywszy na bagietkach (dotyczy HWM 50/70 osiągających wagę prawie 0,5 kg).

    ZASTOSOWANIE
    Rogalikarka UNIVERSUM jest w stanie rozwałkować i zwinąć każdy rodzaj ciasta, zarówno zwykłe ciasto pszenne, pszenno żytnie, żytnie, jak również ciasto francuskie, ciasta kruche czy biszkoptowe przeznaczone na wyroby cukiernicze.

    Kilka przykładów możliwości produkcyjnych rogalikarki:

    •     standardowe rogale pszenne
    •     kilkunasto -gramowe paluszki
    •     sztangielki
    •     paluszki na bazie ciasta półkruchego lub kruchego
    •     okrągłe drożdżówki
    •     zwijane bułeczki o różnych kształtach


    Opcjonalnie: moduł wydłużania ciasta do 70 cm (do formowania wek, paluchów, bagietek)


    Universum - nie tylko dla rogali!

    Model rogalikarki z taśmą formującą do "bułki niemieckiej"

    Oprócz tradycyjnych rogali na rogalikarce ze specjalnym modułem wytwarzać można bułki "niemieckie" przypominające popularną bułkę ciętą. W ten sposób można wzbogacić asortyment wytwarzanego pieczywa.  Rustykalny kształt bułki, rzemieślnicza produkcja -- zjednują wielu klientów.

    •     łatwa i niemal automatyczna produkcja
    •     zaokrąglony kęs przechodzi przez walce wstępne oraz kolejne
    •     wpada między taśmę formującą rogala i elastyczną specjalną płytę
    •     rozpłaszczony kęs ulega na tej płycie zawinięciu z dwóch stron
    •     bułki garowane są znakiem do dołu
    •     możliwość poddania bułek odroczonemu garowaniu

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Universum
    sprzedawca
    GETH
  • Maszyny myjące Winterhalter

    Maszyny myjące Winterhalter

    Winterhalter to profesjonalizm
    Naszą maksymą jest: "Dostarczamy czyste przy­rządy kuchenne", i to gwarantujemy. Jako specja­listyczna firma z nabytym w ciągu dziesięcioleci doświadczeniem znamy dokładnie szczególne wymogi związane ze zmywaniem w zakładach piekarniczych i cukierniczych. Przyrządy kuchen­ne i blachy, niezależnie od wielkości, muszą być dokładnie wyczyszczone, tak aby nie pozostały jakiekolwiek resztki, szybko i przede wszystkim higienicznie - i to wszystko na możliwie jak naj­mniejszej powierzchni. Nasze zmywarki do przy­rządów GS 640, GS 650 i GS 660 opracowaliśmy w oparciu o te specyficzne wymogi.

    Higiena z systemem
    Pokrywający całą powierzchnię system sit zmywarek do przy­rządów kuchennych firmy Winterhalter gwarantuje, że do kąpieli myjącej nie dostaną się żadne większe zabrudzenia. Mediamat Cyclo permanentnie odfiltrowuje nawet najmniejsze cząstki brudu z kąpieli myjącej. Pozbawione ostrych krawędzi wnętrze maszyny nie daje zabrudzeniom żadnych szans. Program somoczyszczenia przej­muje funkcję czyszczenia wnętrza maszyny; na zewnątrz urządzenia są strugoszczelne (IPX 5).

    Obsługa za pomocą jednego przycisku
    Doskonałe wykorzystanie inteli­gentnej elektroniki - to obsługa zmywarki za pomocą jednego tylko przycisku. Dzięki temu naczynia zmywane są zawsze w odpowiedni sposób. Przejrzysty wyświetlacz z oznaczonymi jednoznacznie kolo­rami poszczególnych funkcji daje użytkownikowi możliwość ciągłej kontroli na pierwszy rzut oka. Zmywanie naczyń nie może być prostsze.

    Maksymalna wydajność na minimalnej powierzchni
    Nowo opracowany system zmywa­nia zmywarek do urządzeń firmy Winterhalter z rewersującymi ramio­nami myjącymi i wysokowydajnymi dyszami myjącymi, gwarantuje opty­malną skuteczność procesu zmywa­nia, również w przypadku zabrudzeń trudnych do usunięcia. Na indywidu­alne życzenie klienta urządzenie wyposażone może być w funkcję mycia wstępnego w zimnej wodzie, ułatwiającą usunięcie zaschniętych resztek i zabrudzeń z białka i skrobi. Seryjnie montowane podnoszone i odchylne drzwiczki, to oszczędność cennego miejsca w każdej piekarni i cukierni.


    Modele zmywarek


    Zmywarka GS 640
    Zmywarka do przyrządów kuchennych i blach o wymiarach do GN2/1

    •     Wysokość wsuwu w świetle 670 mm
    •     Wielkość kosza 608 x 672 mm
    •     dla naczyń o wymiarach do GN 2/1 (530 x 650 mm)
    •     na przykład do blach wystawowych, koszy transportowych skonstruo­wanych wg normy europejskiej.


    Zmywarka GS 650
    Zmywarka do przyrządów kuchennych i blach do 600 x 800 mm

    •     wysokość wsuwu w świetle 830 mm
    •     wielkość kosza 608 x 672 mm
    •     dla blach do pieczenia o wym. do 600 x 800 mm
    •     opcjonalnie: specjalny nośnik dla koszy skonstruowanych wg normy europejskiej o wysokości do 800 mm (kosz do bagietek)
    •     np. do blach do pieczenia, blach wystawowych i koszy transporto­wych skonstruowanych wg normy europejskiej.


    Zmywarka GS 660
    Zmywarka do przyrządów kuchennych i blach o wym. do 600 x 1000 mm

    •     wysokość wsuwu w świetle 830 mm
    •     wielkość kosza 1242 x 672 mm
    •     dla blach o wym. do 600 x 1000 mm
    •     dla trzech europejskich koszy transportowych, blach do pieczenia i blach wystawowych.
    •     Pojemniki na środek czyszczący i nabłyszczający mogą być umiesz­czone w dolnej części urządzenia.
    •     wyposażenie opcjonalne: ślepy pułap umożliwiający jednoczesne mycie 6 europejskich koszy trans­portowych.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Winterhalter
    sprzedawca
    GETH
  • Krem cytrynowy

    Krem cytrynowy

    Stabilny termicznie; kremowy, łatwy w rozsmarowaniu o gładkiej konsystencji; intensywnie żółty, cytrynowy kolor, z połyskiem; smak lekko kwaśny, charakterystyczny dla cytryny.

    Zastosowanie: do użytku na zimno i do pieczenia, do użycia na zewnątrz jak i do wewnątrz ciasta, idealny do ciast kremowych ciastek kruchych, babeczek,rogalików, tart itp.

    Zobacz recepturę Mojito >>

     

    • waga netto  (wiadra) 6 kg  
    • ilość opakowań na warstwie palety 18     
    • ilość opakowań na palecie90


    Więcej
  • Katalog reklam - Mistrz Branży wrzesień 2015

    Katalog reklam - Mistrz Branży wrzesień 2015

    AKO - Nowość: chleb o bardzo niskiej zawartości glutenu
    Bakels Polska - Receptury: Ucierane z owocami, Sernik z malinami. Ucierane czekoladowe.
    BakerLink - Idealne urządzenia do produkcji naturalnych zakwasów. Zapraszamy na BAKEPOL, paw. C, stoisko 16
    Barbara Luijckx - Odkryj naszą nową markę - BarbaraDecor
    BCC Polska -  Producent przyczep i pojazdów specjalnych
    CSB System -  Biznesowe rozwiązania IT dla całego przedsiębiorstwa
    CSM Polska - Akcja promocyjna “Witaj szkoło”. Smaczne i zdrowe kanapki na II śniadanie.
    Dekor Pol - Dekoracje cukiernicze: wykrojniki, masy cukrowe, posypki...
    Erg System - Skrzynki transportowe, skrzynki do butelek, palety, wózki transportowe... Nadruk gratis*
    FRITSCH Polska - Z miłości do ciasta. Oto wschodzi słońce!
    Geth - Nasi pracownicy - Twoje zadowolenie i spokój. Twój spokój - Nasze zadowolenie.
    Hellopak - Zapraszamy na IBA 2015, Hala B3, stoisko 259
    Hert - Chłodniczy rozkład sił
    Hurtownie Partnerskie - Dane teleadresowe hurtowni na terenie całej Polski
    Ibis - IBIS: miesiarki spiralne, piece sklepowe, piece termoolejowe
    Jagr - Nowość: Twarogi na serniki i drożdżówki
    Kandy - Lauretta - termostabilne nadzienie kremowe i owocowe. Zapraszamy na BAKEPOL, paw. C, stoisko 40
    Kruszwica - Spotkanie z Leonardo di Carlo - gwiazdą włoskiego cukiernictwa
    Kruszwica - Rusza kolejna edycja Podwieczorków z Akademią Mistrza
    Kruszwica - Poczuj różnicę. Sprawdź, jak olej Maestro nadaje charakter wypiekom.
    Lebo - Akcesoria piekarnicze i cukiernnicze. Blachy i wózki do wszystkich rodzajów pieców.
    Lesaffre Polska - Nowość: polepszacz do odroczonego wypieku pieczywa
    Magorex - Blachy, formy i zestawy form AluSteel. Zapraszamy na BAKEPOL, paw. C, stoisko 22
    MarketingFanpage - Zaprojektujemy dla Ciebie nowoczesną, przejrzystą i skuteczną stronę www
    Masz Gliwice - Odwiedź nasze stoisko na BAKEPOL - zapewniamy solidne rabaty targowe.
    Martin Braun/Grados - Krem Cytrynowy - Kremowe orzeźwienie! Również receptura na ciasto Mojito
    Młyny Szczepanki - Mąki żytnie, pszenne, specjalistyczne, paczkowane, gotowe mieszanki wypiekowe
    Pfahnl Polska - Gwarancja wypieków o najwyższej jakości, doskonałym smaku i bardzo szerokiej gamie asortymentowej
    Polmarkus - Dni otwarte 20-21.10.2015, Pyskowice. Program.
    Sarana - Płyty Glasbord na ściany i sufity
    Sempre - Receptura: Mascarpone z maliną
    Sempre - Najwyższej jakości asortyment cukierniczy. Pernigotti.
    Targi Bakepol - 10-13 października, Lublin
    Targi Food to Go - 3-4 lutego 2016, Gdańsk
    Targi Natura Food - 2-4 października 2015, Łódź
    Targi SweetTARGi - 12-14 marca 2016, Katowice
    Technicoat - Powłoki teflonowe dla piekarstwa. Zapraszamy na BAKEPOL, paw. A, stoisko 25
    Uldo Polska - Zapraszamy na spotkanie z naszymi produktami na BAKEPOL, paw. C, stoisko 29
    UNIFERM Polska - Premiera: Inspiracje smaków pieczywa... BAKEPOL, paw. C, stoisko 31
    Wiesheu Polska - Piece do każdego rodzaju ciasta. Zapraszamy na BAKEPOL, paw. C, stoisko 6
    Winkler Wachtel Polska - Technika chłodnicza, która pozwala na więcej. Zapraszamy na BAKEPOL, paw. C, stoisko 30

    PONADTO
    - Strefa Mistrza Branży na targach BAKEPOL “Manufaktura Smaku i Chleba”
    - O Kobietach, Z Kobietami, Dla Kobiet. Zaproszenie na spotkanie na BAKEPOL (11.10)
    - Nowości prezentowane na targach BAKEPOL
    - Biblioteczka Mistrza Branży
    - Flash News
    - Ogłoszenia

    zobacz na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub ściągnij AKTUALNY PDF

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • "Chlebna podróż" autorstwa Piotra Goszczyckiego

    "Chlebna podróż" autorstwa Piotra Goszczyckiego

    Trzymam w ręku tom wierszy Piotra Goszczyckiego „Chlebna podróż”. Goszczycki jest piekarzem i poetą, który z niejednego pieca chleb jadł. Pewnie dlatego wiersze zamieszczone w książce są pełne, głębokie i nieśpieszne. Czas smakuje powoli. I chleb smakuje powoli. A wiersze (...) przejmujące – pisze Mirosław Pisarkiewicz.

    Mój dziadek był piekarzem. Miał dwie własne piekarnie. I moja żona czasem wypieka chleb. Dobry, choć nie taki jak w dzieciństwie, gdy jeździłem do stryjecznych dziadków do Jackowa, gdzie był w podwórzu domek niewielki z piecem chlebowym. Bochny wychodziły z niego potężne i jadło się ten chleb cały tydzień ze smakiem. Niewiele pamiętam z technologii wypieku. Nas – dzieciaki wysyłano za stodołę byśmy narwali ładnych liści łopianu czy łopuchu, jak kto woli. Myliśmy je w studziennej wodzie, a po wysuszeniu chyba na nich układano chlebowe ciasto do wypieczenia. Może coś pokręciłem, ale chleb robiony był i pozostał w pamięci.

    Czym jest chleb? W sensie materialnym podstawowym pożywieniem. W metafizycznym codziennym fundamentem świata. Obok wody i powietrza jest rudymentem życia. W wymiarze poetyckim to przenikanie wszystkiego, wszechobecność. Każdy przecież spożywa go właściwie wiele razy dziennie i każdy ma mnóstwo opowieści z nim związanych. Myślę, że nie ma osoby, która nie miałaby opowieści o chlebach, z którymi się zetknęła w swoim życiu, historii z których nie dałoby się ułożyć pokaźnego eseju, opowiadania, gawędy.

    Chleb nasz powszedni, o który prosimy w modlitwach i którego zwyczajnie domaga się nasze ciało. I chleb metaforyczny napełniający duszę energią do marzeń.

    Trzymam w ręku tom wierszy Piotra Goszczyckiego „Chlebna podróż”. Goszczycki jest piekarzem i poetą, który z niejednego pieca chleb jadł. Pewnie dlatego wiersze zamieszczone w książce są pełne, głębokie i nieśpieszne. Czas smakuje powoli. I chleb smakuje powoli. A wiersze zawarte w „Chlebnej podróży” przejmujące.

    Redaktorem książki jest wytrawny poeta Dariusz Staniszewski. Dobrze, gdy poetycki tom redaguje ktoś, kto czuje nie tylko literę ale i ducha. Staniszewski czuje ducha i jest zarówno dobrym poetą, jak i redaktorem.

    Piotr Goszczycki łączy na stronach „Chlebnej podróży” dwa główne światy, które w nim współistnieją – kolejowych podróży i tworzenia chleba. Obie rzeczywistości funkcjonują w bogatym doświadczeniu autora i wnikliwej obserwacji świata. Nie są zawieszonymi w próżni wyobraźni literackimi zabawami, ale są opowieściami przeżytymi i przemyślanymi. Nawet jeśli pytania pozostają bez odpowiedzi.

    Każdy z wierszy poprzedza cytat. Autor stawia drogowskazy przed własnymi tekstami i tworzy ze swoich i cudzych słów nowy wymiar odczuwań.

    Wiersze są bardzo muzyczne i nie chodzi  o liczne cytaty z klasyki rocka i innych gatunków muzyki zwanej popularną, ale o ocieranie się rytmu wierszy o granice między tym, co do czytania, a tym, co można zaśpiewać. „Piwnica pod Baranami” wykonywała treść rachunków restauracyjnych czy mandatów i biletów – zaśpiewać można wszystko. Tu jednak mamy do czynienia z tekstami, które są muzyczne same w sobie. Po prostu muzycznie płyną słowem.

    Goszczycki jest głęboki, ale i ironiczny. W utworze „Małe wielkie święto” opisuje zapewne początki terminowania w fachu piekarniczym, w którym uczono go tak ważnych czynności jak zamiatanie i układanie wypieku w koszach. Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku. Ta przygoda, jak widać, od prac porządkowych. Ale kto chciałby chleb z brudnej piekarni albo byle jak wrzucony do koszy? Retoryka.

    Czy „Chlebna podróż” jest autobiografią piekarza? Z pewnością tak. Możemy dowiedzieć się z wierszy o pracy przy ceramicznym piecu piekarniczym. O kajzerkach i razowcu. O bezosobowej bułce z nienazwanego miasta. Chałce i chlebie z otrębami. Goszczycki stawia pytanie o wartość pieczywa w filozoficznym tekście „Pomiędzy wersami”. Pieczywa jako strawy fizycznej i metafizycznej. Nie da się chyba tak do końca rozdzielić wszystkich funkcji chleba – w gruncie rzeczy, czy karmi ciało czy duszę, to jest po prostu chlebem, który spożywamy i w którym trwamy. Autobiograficznie opisuje nocny wypiek w starej piekarni Goszczyńskiego, chleb z żurawiną pachnący tradycją i wiosną. I tajemna historia w „Wierszu bezrobotnego piekarza”. W zestawieniu z biogramem zdaje się opowiadać o kryminalnym dramacie, ale nie jest to do końca jasne. Poezja nawet gdy jest autobiograficzna musi być uniwersalna. A tajemnica jest uniwersalna. Bardziej czytelne są wiersze związane z utratą pracy w piekarni. Ale i one tchną jakąś tajemnicą przyczyn i skutków.

    Goszczycki w swojej „Chlebnej podróży” za pomocą filozoficznych pytań przenosi nas w świat religijnych idei etycznych. Eschatologia przeplata się z chlebem, a podróżowanie w przestrzeni z peremptoryjnymi wątkami.

    Autor jest jednocześnie w podróży po świecie i po własnym wnętrzu. Obserwuje ludzi i zdarzenia, ale szuka jednocześnie ich sensu. Bliski jest mu kolejowy peron i szorstkie dłonie piekarza. Łączy światy w całość. Biel mąki i czerń lokomotywy zamienia w wielobarwność świata. W mieście mojej żony był człowiek, który chodził ciągle umorusany, ponieważ pracował jako kominiarz. Pewnego dnia Ewa spotkała go na ulicy białego od stóp do głów – został piekarzem. Połączył dwa żywioły. Identycznie postąpił autor „Chlebnej podróży” – połączył żywioł wypieku z żywiołem podróży, a wszystko położył razem nad antepedium ołtarza wiary i poszukiwania sensu. I doprawił solą historii – opowieści zawarte w wierszach dzieją się w realnym czasie i w realnym świecie, który ma realny wymiar i znaczenie.

    Odwagą jest opowiedzieć Bogu jak wzrasta chleb („Monolog”). Odwagą jest pisanie o intymnej komunii z kromek regionalnego razowca („Obiady w Wejherowie”). Odwagą jest pisanie o chlebach z powstania warszawskiego i tych pleśniejących na śmietnikach. Odwagą w dzisiejszym świecie jest pisanie o Chrystusie jako chlebie wierzących. Odwagą jest jedzenie chleba w nurcie rzeki. I pieczenie tysięcy bochenków 2 kwietnia 2005 r. I bycie bez pracy (byłem – wiem). I mówienie o odejściu bliskich. Odwagą jest ….

    Tom wierszy Goszczyckiego to nie jest zwyczajna układanka z wierszy. To szkic głębokiego traktatu o kondycji człowieka zagubionego w codzienności, zagubionego w sobie. To zachęta do smakowania czasu, przestrzeni, ludzi i wiary. Etos chleba jest etosem człowieczeństwa.

    Wiersze godne polecenia nie tylko dla wielbicieli czytania, ale dla wszystkich zwykłych zjadaczy chleba. Wiersze karmiące intelektualnie i duchowo. Dobre wiersze. Piękne i mądre.

    Mirosław Pisarkiewicz


    Piotr Goszczycki, Chlebna podróż, red. Dariusz Staniszewski, Kraków 2015, ss.78.
    Seria wydawnicza: Szlak Literackiej PKP-Jazdy (Pociąg nr 9), Wyd.: Literacka.pkp-jazda.pl i Wydawnictwo i Drukarnia Towarzystwa Słowaków w Polsce.
    Projekt okładki: Justyna Bartoń-Depa.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Piotr Goszczycki
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    Cena do negocjacji

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe