Katalog produktów 2015
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
The Round Oven - nowy model z innowacyjną konstrukcją
Złoty medal Polagra 2014
Piece obrotowe Revent 1-, 2-, 3-, 4- wózkowe i Revent Rotosole z wózkami hertowymi.
Revent Roto Sole z wózkiem hertowym
Modele: Revent 703, 723, 724, 725, 726, 739
Revent 724 - piec obrotowy
Mini Piec Obrotowy Revent 739
MIWE condo (półkowy)
- piec cukierniczy, piekarniczy i gastronomiczny - wszechstronne zastosowanie dzięki spokojnej atmosferze pieczenia, najbliższy piecowi wsadowemu pod względem wysokiej jakości pieczenia
- sterowanie cyfrowe MIWE FP8 oraz (najnowsze) sterowanie TC ze szklanym frontem i dużym wyświetlaczem
NOWY MODEL: sterowanie TC, wejście USB, wygodnie uchylane okna w celu czyszczenia
Rodzaj ogrzewania:
- elektryczne. Każda komora z oddzielną regulacją temperatury (dół / góra)
Typy:
możliwość rozbudowy pieca: od 1 - 5 komór, maks. powierzchnia wypiekowa ponad 8 m2, wielkości komór:
- 60 x 40 cm lub
- 60 x 80 cm lub 80x 60 cm
- 120 x 80 cm lub
- 120 x 120 cm
3 wysokości komory: standardowa: 17 cm, opcje: 22 cm oraz 13 cm (dla modułu z podwójną komorą)
3 wersje stylistyczne: stal nierdzewna (standard), czarna kolorystyka oraz stylizowana (rustykalna)
Każda komora posiada własne sterowanie. Niezależność parametrów pieczenia pozwala na wypiek różnego asortymentu w tym samym czasie.
Moduł z podwójną komorą. Wygodny w odpieku sklepowym. Wersja ekonomiczna ze względu na 1 sterowanie i podwójną powierzchnię wypiekową. Komory mają niestandardowa wysokość 13 cm, idealne do odpieku bułek, croissantów, rogalików etc.
Komory wypiekowe wyłożone płytami kamiennymi.
Wyposażenie / opcje:
- okap
- komora garownicza z oświetleniem ledowym (wewnatrz bez fug, kantów, śrub - dla zachowania najwyższej higieny)
- moduł pośredni na blachy
- podstawa
- skraplacz oparów
- własny system zaparowania na komorę piekarniczą
MIWE cube: FreshFoodSystem
MIWE cube: FreshFoodSystem to system elastyczny i przyszłościowy, kt?ry dzięki łatwej możliwości zintegrowania nowych modułów pozwolił perfekcyjnie dostosować odpiek na oczach klientów do najnowszych trend?w w żywieniu. Ten bazujący na jednej podstawie system może zostać wyposażony w piece najróżniejszego typu, a jego poszczególne moduły mogą być między sobą niemal dowolnie dobierane i składane. Pozwala to na tworzenie indywidualnych stacji wypieku, dopasowanych do każdego otoczenia i odpowiednich do każdych zadań.
Znajdują one swoje zastosowanie nie tylko w filiach piekarni, ale także w innych miejscach: od stacji benzynowych, przez punkty cateringowe i gastronomiczne, aż po sklepy spożywcze.
Wypiekany asortyment oraz powierzchnie wypiekowe mogą zostać zmienione lub poszerzone, dzięki czemu system MIWE cube perfekcyjnie dopasuje się do każdego rodzaju sklepu. Umożliwiają to jednolita budowa i wysokość będąca zawsze wielokrotnością 12,5 cm oraz ergonomiczne wyposażenie, przy czym oczywiście całość nie straciła nic ze swej łatwej obsługi i przyjaznego użytkowania. Każdy element jest autonomiczny i może doskonale funkcjonować samodzielnie, a jego podłączenie nie wymaga obecności fachowca.
Ten innowacyjny system oparty został na podstawowej zasadzie firmy MIWE polegającej na tym, że opantentowane rozwiązania są zorientowane na klienta i odpowiadają jego potrzebom. Nie bez znaczenia są także udoskonalenia elektronicznego blokowania drzwi czy też sterowanie MIWE FP z możliwością ustawienia 9 programów. MIWE FreshFoodSystem dostępny jest opcjonalnie także z ruchomym pojemnikiem na wodę, kt?ry jeszcze bardziej usprawnia pracę.
Ułożone w formie kolumny elementy/kostki (angl. cube) dzielą się ze względu na swoje funkcje np. na “hot functions” – do pieczenia i smażenia – lub “cold functions” – do garowania lub magazynowania.
(1) MIWE cube : air
Podstawę dających się rozbudowywać „hot funktions“ stanowi ogrzewany elektrycznie konwekcyjny piec piekarniczy MIWE cube : air z systemem zaparowania, posiadający 3 blachy 60 x 40 cm, który pozwala na wypiek produktów takich jak bułki, croissanty czy inne pieczywo drobne.
(2) MIWE cube : stone
Jest to elektrycznie ogrzewany piec półkowy zapewniający delikatną atmosferę wypieku i wyposażony w system zaparowania. Ten potrafiący niemal wszystko piec uzupełnia system MIWE cube i pozwala na wypiek przekąsek, sufletów, mufinek, chleba i wielu innych produktów.
(3) MIWE cube : fire
Trzeci komponent zestawu jest idealny do wszelkiego rodzaju wypieków płaskich, które nie wymagają zaparowania, ale potrzebują bardzo wysokiej temperatury (do 350°C) – takich jak pizza czy precle.
Elementy systemu:
Specjalnie, dla łatwiejszego doboru potrzebnych elementów, udostępniamy Państwu graficzny konfigurator systemu MIWE cube.
Aby złożyć swój własny system MIWE cube proszę kliknąć na przycisk poniżej i następnie metodą "przeciągnij i puść" rozpocząć składanie systemu od podstawy na kółkach:
Zapraszamy do przeczytania artykułu o systemie MIWE cube
Prezentacja produktów