...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Inspiracje w tortach

    Inspiracje w tortach

    Dekoratorzy tortów przygotowali kilka inspiracji na torty: weselny, komunijny i urodzinowy dla dzieci.

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Sklep firmowy

    Sklep firmowy

    Sklep firmowy to dobry pomysł na pozyskanie stałych klientów. Dlatego tak ważnym jest, by podążać za jego potrzebami i nowoczesnymi trendami. Regionalność, ekologia i funkcjonalność – w naszym dodatku znajdziecie ich przegląd, a także praktyczne sposoby ich wdrożenia dla piekarni i cukierni. Sprzedaż to nie tylko dobra jakość samych produktów, ale też lokalizacja oraz wygląd samego sklepu. Tu dobrym rozwiązaniem okazuje się sklep w zabudowie kontenerowej, bo szybko powstaje i jest mobilny. Szybkość i łatwość coraz częściej stają się wyznacznikami współczesnego handlu. Stąd wzrasta zainteresowanie zakupami online.

    •     Trendy konsumenckie
    •     Dobra lokalizacja w mieście i centrum handlowym
    •     Wady i zalety sklepów w zabudowie kontenerowej
    •     Od schłodzenia po wypiek w sklepie
    •     Wirtualna piekarnia i cukiernia – zbytek czy konieczność?

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Wielkanoc po mistrzowsku

    Wielkanoc po mistrzowsku

    Wielkanoc to nie tylko mazurek przełożony masą kajmakową oraz klasyczny sernik. Zapraszamy do zapoznania się z najnowszymi mistrzowskimi recepturami, dzięki którym odkryjecie jak wiele smaków kryje nadchodzący sezon. Prócz przywrócenia blasku tradycyjnym przepisom, jak baba lub pascha, znajdziecie tu receptury na desery przygotowane zgodnie z najnowszymi trendami, w tym tarty oraz muffinki.

    Receptury

    • Babka „Alibabka” SUPRIMA
    • Babka Colomba di Pasqua
    • Babka piaskowa czekoladowa / Babka piaskowa jasna
    • Chleb SUPRIMA - Panefit Sitkowy
    • Drożdżowe bułeczki z nadzieniem brzoskwiniowym
    • Kremówka nałęczowska
    • Lekki torcik z chrupiącym kokosem
    • Marchewkowa baba drożdżowa
    • Muffiny wielkanocne
    • Pascha w białej czekoladzie
    • Pomarańczowo-serowy cake
    • Słodki stół na cztery pory roku – wiosna
    • Szachownica
    • Sernik brulee
    • Tarta cytrusowa z bezą
    • Tarta świąteczna
    • Torcik Cherry
    • Torcik orzechowy
    • Tort cytrynowy z bazylią
    • Uldo Panettone
    • Włoska Baba'
    • Żółty spodek

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Uldo Babka Piaskowa bez pszenicy

    Uldo Babka Piaskowa bez pszenicy

    Wyjątkowo lekka, puszysta i delikatna babka piaskowa, przygotowana na bazie składników naturalnie bezglutenowych.

    W składzie Babki Piaskowej bez pszenicy  nie występują składniki pochodzące z pszenicy, której gluten ma działanie najbardziej drażniące i uczulające spośród wszystkich znanych nam zbóż. 

    Składniki   
    cukier, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, emulgatory: E475, E471; substancje spulchniające: E500(ii), E541; aromat, sól, substancje zagęszczające: E466, E415.

    Wartość
    odżywcza
     


    wartość odżywcza  wartość odżywcza w 100 g mieszanki wartość odżywcza w 100 g produktu
    wartość energetyczna [kJ/kcal]: 1575/371 1673/399
    tłuszcz [g]: 0,4 22,5
    - w tym kwasy nasycone [g]: 0,2 2,2
    węglowodany[g]:  90,1 45,9
    - w tym cukry [g]: 48,1 24,4
    błonnik[g]: 0,6 0,3
    białko[g]: 1,4 3,2
    sól [g]: 0,7 0,3

     

    Receptura

    Uldo Babka Piaskowa bez pszenicy - receptura
    Uldo Babka Piaskowa bez pszenicy - Muffin - receptura

    Kalkulacja

    Uldo Babka Piaskowa bez pszenicy - kalkulacja
    Uldo Babka Piaskowa bez pszenicy - Muffin - kalkulacja

    Specyfikacja

    W/33 - Uldo Babka Piaskowa bez pszenicy

    Karta Produktu Gotowego

    Babka Piaskowa bez pszenicy
    Babka Piaskowa bez pszenicy - Muffin

     

    Więcej
  • Uldo Kruche bez pszenicy

    Uldo Kruche bez pszenicy

    Produkt przygotowany na bazie składników naturalnie bezglutenowych,  o bardzo szerokim zastosowaniu. Doskonale nadaje się do wycinania ciasteczek oraz na blaty wałkowane do tart oraz ciast kruchych.

    Kruche bez pszenicy to ciastka o doskonałym smaku i aromacie, przygotowane na bazie składników naturalnie bezglutenowych.

    Gluten to rodzaj białka występującego w zbożach, takich jak pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenżyto, orkisz oraz wszelkich wyrobach z ich dodatkiem.     

    W przypadku nietolerancji glutenu, alergii lub nadwrażliwości na gluten, najskuteczniejszą metodą zapobiegania jej negatywnym skutkom jest dieta bezglutenowa. 

    W składzie Kruchych bez pszenicy nie występują składniki pochodzące z pszenicy, której gluten ma działanie najbardziej drażniące i uczulające spośród wszystkich znanych nam zbóż.

    Składniki   
    cukier, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, otręby ryżowe, aromat, sól.

    Wartość
    odżywcza
     

     

    wartość odżywcza  wartość odżywcza w 100 g mieszanki wartość odżywcza w 100 g produktu
    wartość energetyczna [kJ/kcal]: 1579/373 1806/431
    tłuszcz [g]: 2,9 23
    - w tym kwasy nasycone [g]: 0,5 4,9
    węglowodany[g]:  80,1 50,2
    - w tym cukry [g]: 28,8 18,1
    błonnik[g]: 2,5 1,6
    białko[g]: 5,3 5,0
    sól [g]: 0,2 0,2
       
    Receptura

    Uldo Kruche bez pszenicy - receptura

    Kalkulacja

    Uldo Kruche bez pszenicy - kalkulacja

    Specyfikacja

    W/153 - Uldo Kruche bez pszenicy

    Karta Produktu Gotowego

    Kruche bez pszenicy

    Więcej
  • Uldo Chleb bez pszenicy

    Uldo Chleb bez pszenicy

    Pieczywo dedykowane osobom, które chcą wyeliminować pszenicę i ograniczyć gluten ze swojej codziennej diety.

    Dzięki specjalnie dobranym, naturalnie bezglutenowym składnikom, uzyskano doskonałe w smaku, aromatyczne pieczywo, bez dodatku pszenicy. Głównymi składnikami  Chleba bez pszenicy są: mąka i otręby ryżowe, mąka i skrobia kukurydziana oraz skrobia z tapioki.

    Gluten to rodzaj białka występującego w zbożach, takich jak pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenżyto, orkisz oraz wszelkich wyrobach z ich dodatkiem.    

    W przypadku nietolerancji glutenu, alergii lub nadwrażliwości na gluten, najskuteczniejszą metodą zapobiegania negatywnym skutkom jest dieta bezglutenowa.

    W składzie Chleba bez pszenicy nie występują składniki pochodzące z pszenicy, której gluten ma działanie najbardziej drażniące i uczulające spośród wszystkich znanych nam zbóż.
     
    Składniki
    produkty przemiału ryżu (mąka, otręby); skrobia: kukurydziana, z tapioki, ziemniaczana; mąka kukurydziana, cukier, kwas żytni w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, substancje zagęszczające: E466, E415; sól.

    Wartość odżywcza

    wartość odżywcza  wartość odżywcza w 100 g mieszanki wartość odżywcza w 100 g pieczywa %RWS* w 100 g pieczywa
    wartość energetyczna [kJ/kcal]: 1427/338 938/224 11%
    tłuszcz [g]: 3,5 7,0 10%
    - w tym kwasy nasycone [g]: 0,7 0,7 4%
    węglowodany[g]:  65,4 34,1 13%
    - w tym cukry [g]: 5,9 3,1 3%
    błonnik[g]: 10,9 5,7  - 
    białko[g]: 5,8 3,2 6%
    sól [g]: 2,5 1,3 22%

    3,4 WW (jednostki chlebowe); 1WW= 29,3g
    *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

     

    Receptura

    Uldo Chleb bez pszenicy - receptura

    Kalkulacja 

     Uldo Chleb bez pszenicy - kalkulacja

    Specyfikacja

    W/145 - Uldo Chleb bez pszenicy

    Karta Produktu Gotowego

    Chleb bez pszenicy

    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe