...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Pasta MOU VARIEGATO (Toffi)

    Pasta MOU VARIEGATO (Toffi)

    Gęsty syrop karmelowo-śmietankowy (smak toffi).

    W lodach: delikatnie wmieszać do gotowej masy np. śmietankowej podczas wybierania lodów z frezera, tak aby zostały "smużki".

    Można użyć do dekoracji deserów lub jako dodatek smakowy do kawy lub napojów mlecznych.

    Sposób użycia: produkt gotowy do użycia jako dodatek do zamrożonej masy ( lody "marmurkowe") lub jako dekoracja do lodów i deserów.

    Certyfikaty:

    • HalalHalal
    • KosherKosher

     

    Deklaracje:

    • Bez glutenu
    • Bez gmo
    • Bez substancji zagęszczających
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    MEC3 / Kames
    sprzedawca
    Kames
  • Baza do lodów wegańska Creme Vegan

    Baza do lodów wegańska Creme Vegan

    Certyfikowana baza bez tłuszczów zwierzęcych i emulgatorów pochodzących z oleju palmowego.

    Nie zawiera laktozy ani glutenu.

    Do przygotowania lodów z tej bazy można użyć produktów z oferty MEC3 mających certyfikat wegański.

    Sposób użycia: 1 torebka 1,35kg + 2,5 litra gorącej wody.Sugerowane wegańskie dodatki smakowe.

    Certyfikaty:

    • Vegan OK

     

    Deklaracje:

    • Bez glutenu
    • Bez laktozy
    • Bez mleka

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    MEC3 / Kames
    sprzedawca
    Kames
  • 6 Warzyw - mieszanka piekarska

    6 Warzyw - mieszanka piekarska

    6 Warzyw to 30% mieszanka piekarska do produkcji pszennego i pszenno-żytniego pieczywa z dodatkiem warzyw
    To 30% mieszanka piekarska polecana głównie do wyrobu pieczywa drobnego takiego jak bułki czy półbagietki, ale również sprawdzi się w produkcji chleba. Zawartość warzyw w mieszance wynosi aż 47%, co daje 10% w wyrobie gotowym.

    Jest to idealna propozycja dla konsumentów poszukujących naturalnych walorów pieczywa. Dzięki odpowiednio dobranej formule, produkt charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i zapachem oraz cienką i chrupiącą skórką. Kompozycja 6 suszonych warzyw takich jak: marchew, burak, cebula, pietruszka, pasternak i pomidor, wzbogaca pieczywo, nadając mu świeży i oryginalny wygląd oraz ciekawą barwę miękiszu i skórki.

    Dodatkowym atutem pieczywa są właściwości prozdrowotne, które w korzystny sposób oddziałują na nasz organizm. Pieczywo 6 Warzyw to źródło: miedzi, manganu, potasu, błonnika pokarmowego oraz białka, wyróżnia go także wysoka zawartość witaminy A. Produkt może być spożywany przez wegetarian, ponieważ nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.

    Poza tym, jest źródłem tak ważnej dla tej grupy konsumentów witaminy B12, która między innymi przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i odpornościowego. Produkt jest opatrzony znakiem „Clean Label”.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Chleb Ślężański

    Chleb Ślężański

    Pieczywo mieszane na naturalnym zakwasie z dodatkiem proszku jogurtowego z podwyższoną ilością błonnika. Charakterystyczny smak i aromat jest uzyskany przez kompozycję słodów.

     

    PROMOCJA

    Przy zakupie 90 kg mieszanki CHLEB ŚLĘŻAŃSKI, odbierz zestaw - 500 szt. torebek z logo akcji i zapakuj wyjątkowe śródziemnomorskie bagietki!

    Szczegóły akcji poniżej.

    Receptuty z użyciem Chleba Ślężańskiego.

    BAGIETKA OLIVES

     


    Receptura:
    CHLEB ŚLĘŻAŃSKI 1000 g
    Mąka pszenna T-550 4000 g
    Drożdże 100 g
    Woda 4100 g
    Mąka razowa żytnia T-2000 300 g
    Oliwki zielone 500 g


    Metoda:
    Wymieszać 4 pierwsze składniki razem.
    Czas mieszania: 10 min. wolne, 8 min. szybkie obroty.
    Oliwki obtoczyć w mące żytniej razowej T-2000, dodać pod koniec mieszania.
    Temp. ciasta: 26 °C
    Fermentacja wstępna: 40 min. w kuwecie

    Naważka: 350 g
    Kęsy ciasta wydłużyć do ok. 35 cm

    Fermentacja końcowa: 30 min. W połowie fermentacji naciąć skrobką w dwóch miejscach i delikatnie rozciągnąć uzyskując kształt „8”.

    Temp. pieczenia: 240-220 °C
    Czas pieczenia: ok. 20-25 min.

     

    FOCCACINI



    Receptura: 28 szt.
    CHLEB ŚLĘŻAŃSKI 1000 g
    Mąka pszenna T-550 4000 g
    Drożdże 100 g Woda 4100 g
    Mąka razowa żytnia T-2000 300 g
    Oliwki zielone 500 g

    Metoda:
    Wymieszać 4 pierwsze składniki razem.
    Czas mieszania: 10 min. wolne, 8 min. szybkie obroty.
    Oliwki obtoczyć w mące żytniej razowej T-2000, dodać pod koniec mieszania.
    Temp. ciasta: 26 °C
    Fermentacja wstępna: 40 min. w kuwecie

    Naważka: 350 g
    Kęsy ciasta delikatnie zaokrąglić. Pozostawić na ok. 15 min.
    Przełożyć na aparaty, rozciągnąć na ok. 15x25 cm.

    Dekoracja: 28 szt.
    Rozmaryn 15 g
    Ser Feta 300 g Oliwka zielona 300 g
    Sól gruboziarnista 55 g

    Temp. pieczenia: 240-220 °C
    Czas pieczenia: ok. 10-13 min.

     

     

    Zasady akcji promocyjnej:

    1. Organizatorem promocji jest firma Credin Polska Sp. z o.o.

    2. Promocja skierowana jest do klientów firmy Credin Polska Sp. z o.o.

    3. Przy jednorazowym zakupie 90 kg indeksu CHLEB ŚLĘŻAŃSKI 20% klient otrzymuje 1 komplet - 500 szt. torebek z logo Miesiąc Śródziemnomorski.

    4. Torebka przeznaczona jest do kontaktu z żywnością.

    5. Promocja podlega multiplikacji, przy zakupie 180 kg klient otrzymuje 2 komplety – 1000 torebek.

    6. Akcja trwa od 19.04.2021 do 31.08.2021 lub do wyczerpania zapasów kompletów torebek.

    7. Torebki zostaną uwzględnione do faktury wraz z mieszanką CHLEB ŚLĘŻAŃSKI 20% w cenie 0,02 zł netto / komplet..

    8. Torebki zostaną dostarczone wraz z dostawą CHLEB ŚLĘŻAŃSKI 20%

    9. Wszelkich informacji udziela Organizator drogą mailową: marketing@credin.pl

    [img]20243[/img]

    Więcej
  • Mistrz Branży czerwiec 2021

    Mistrz Branży czerwiec 2021

    Oddajemy ten numer w Wasze ręce z wielką nadzieją, że nasze inspiracje również będą stanowić małą cegiełkę w budowaniu Waszych marek oraz podkręcaniu marketingu. Słodkiej lektury i owocnej sprzedaży!

     SPIS TREŚCI

    Rozmowy Mistrza Branży
    Człowiek gastronomii – rozmowa z Michałem Molendą
    Z czekoladą można wszystko – rozmowa z Jeffreyem de Weyerem
    Epokowe słodkości – rozmowa z Rafałem Gajownikiem

    Mistrz produkcji Czas na owoce
    Rokitnik – więcej niż „witaminowa bomba”
    Wszystkie zalety owoców liofilizowanych

    Mistrz produkcji - Inspiracje
    Słodkości z głębią

    Mistrz produkcji
    Lody dla opornych – cukry w lodach
    Strzelające lody hitem tegorocznego lata
    Lody okiem Szymona
    Bakeline – nowa seria pojemników na pieczywo i wyroby cukiernicze
    Polagra 2021
    Kompendium wypieków – beza

    Mistrz produkcji
    Sveba Connect – przepis na sukces dla sieci sklepów i piekarni
    Wirtualny świat pieców Wiesheu
    Jak pogodzić wysoką jakość pieczywa z odpiekiem w sklepie?

    Mistrz zarządzania – Sklep firmowy
    Idealny sklep firmowy, czyli jaki?
    5 kroków do skutecznych działań marketingowych w piekarni i cukierni
    Kierunek: ogródek!

    Mistrz zarządzania - Sklep online
    InfoPiek – wsparcie, którego potrzebujesz
    Jak stworzyć e-sklep, ktory sprzedaje
    Sprzedaż artykułów spożywczych online

     

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej >

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Pasty do lodów Serena

    Pasty do lodów Serena

    Skoncentrowane pasty owocowe Serena to półprodukt do lodów rzemieślniczych. Ich podstawowym składnikiem są najwyższej jakości owoce. Pasty dodane do bazy lodowej nadają jej wyraźny smak i barwę.

    W przypadku użycia świeżych owoców, dodanie niewielkiej ilości pasty, pomaga zniwelować różnice pomiędzy różnymi surowcami, podkreślając tym samym smak i kolor lodów.

    Pasty Serena mogą być używane do produkcji lodów z automatu (po dodaniu do gotowej mieszanki). Będą odpowiednie do przygotowanie deserów lodowych, koktajli typu shake, lodów gałkowych.

    Smaki:

    • truskawka
    • cytryna
    • czarna porzeczka
    • banan
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kandy / Lauretta
    sprzedawca
    Kandy

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe