...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Piec obrotowy ATLAS

    Piec obrotowy ATLAS

    Wszechstronne urządzenie gwarantujące najwyższą jakość wypieku. Optymalizacja oznacza maksymalną wydajność. Opatentowany system Eco Multi Steam pozwala zaoszczędzić nawet do 30% pary.

    Dwustopniowy palnik umożliwia pracę pieca na różnych poziomach mocy. Dzięki temu można na bieżąco reagować na wymagania różnych wyrobów piekarniczych, oszczędzając energię.

    Energy Manager – nowa funkcja wbudowana w sterowanie IQ TOUCH – dostarcza informacji o przeszłym oraz oczekiwanym zużyciu energii i wody. Przejrzyste raporty i prognozy kosztów operacyjnych mogą być przeglądane bezpośrednio na ekranie sterowania.

     

    Więcej
  • Automatyczny system miesienia

    Automatyczny system miesienia

    W pełni zautomatyzowany proces wytwarzania: począwszy od załadunku produktów, poprzez miesienie, aż do rozładunku gotowego ciasta i przekazania za pomocą wywrotnicy do dalszej obróbki.

    Proces miesienia odbywa się z użyciem dwóch miesideł spiralnych i w dwóch prędkościach obrotowych.

    Zaletą takiego rozwiązania jest możliwość uzyskania efektu przyspieszonego rozwoju ciasta dzięki intensywnemu miesieniu oraz nieznaczne podgrzanie w czasie miesienia.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Mechanika Maszyn Bartkowiak
    sprzedawca
    MMB Bartkowiak

    Cena do negocjacji

  • Ugniatarka do ciast twardych MZ-250

    Ugniatarka do ciast twardych MZ-250

    Urządzenie przeznaczone jest do miesienia ciast o niskiej zawartości wody. Układ miesideł typu „Z” zapewnia dokładne połączenie wszystkich składników z jednoczesnym wyrobieniem produktu.

    Dane techniczne: wymiary (szer. x gł. dł.) – 2020 x 970 x 1820 cm, parametry napędu – SIEMENS, moc – 11 kW, moment obrotowy – 3750 Nm, prędkość obrotowa miesidła – 24-36 obr./min, rodzaj regulacji prędkości – płynna, rodzaj pracy – przeciwstawna, uszczelnienia – teflonowy sznur, maksymalny kąt wywracania – 110°, czas wywracania – maks. 20 s, objętość robocza – 250 dm3, objętość maksymalna zbiornika – 320 dm3, rodzaj sterowania – PLC, panel dotykowy.

    Dostępne różne programy miesienia. Istnieje możliwość tworzenia receptur. Grzanie i chłodzenie zbiornika: opcja – grzanie i chodzenie wodne w części roboczej zbiornika, czynnik dostarcza kupujący, masa urządzenia: 1400 kg (bez płynu do chłodzenia), podwójne łożyskowanie.

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Mechanika Maszyn Bartkowiak
    sprzedawca
    MMB Bartkowiak
  • Mistrz Branży lipiec-sierpień 2020

    Mistrz Branży lipiec-sierpień 2020

    Latem słodkości mają mieć intensywne barwy, niebanalne smaki, ciekawe formy - w końcu to czas relaksu i szaleństwa. W tym wydaniu podpowiadamy jak zaspokoić wszystkie potrzeby współczesnego klienta, nie zapominając o tej najważniejszej. Produkt musi być uczciwy. Co to znaczy? Zapraszamy do lektury!

    Ekologiczny, chrupiący, funkcjonalny, smaczny. Dobry chleb można opisywać na wiele sposobów. A gdyby tak te wszystkie przymioty ująć jednym słowem i napisać po prostu UCZCIWY? To znacznie mniej modne hasło, ale czy aby na pewno słusznie zapomniane? 

    Zdaje się, że warto do niego wrócić. W czasach, w których wszystko jest „naj” i „bardziej”, konsumenci coraz mocniej tęsknią za tym, co jest po prostu dobre. A jeśli produkt został wykonany uczciwie od początku do końca, to nie może być niedobry. Z takiego założenia wychodzi gość Rozmowy Mistrza Branży, Bartłomiej Rychcik, właściciel grupy Enata Bread oraz twórca konceptów piekarniczych, w którego żyłach - jak sam mówi - płynie gluten z masłem. Nam opowiedział o swojej wizji nowoczesnego piekarstwa i o tym jak mu się udało w niecałą dekadę stać się franczyzobiorcą dysponującym 15 sklepami i współwłaścicielem marki startującej z pierwszymi lokalami na nowojorskim Manhattanie.

     

     

    Swoją postawą przekonuje, że nie można być biznesmenem, który prowadzi tuzin piekarni, i nie kochać pieczywa. Nasi kolejni goście dowodzą, że nie sposób też być producentem form, jeśli nie wie się nic o spawaniu i materiałach, z których się je wytwarza (jak Monika Korzeniewska, czyt. str. 15). I cukiernikiem, jeśli nie dba się o aspekty sanitarne sprzedawanych ciastek i nie płaci podatków. O tym wymiarze uczciwości mówią inicjatorki powstającego Stowarzyszenia Manufaktur Cukierniczych - Ewa Wajs i Justyna Kowal, dla których koronawirusowy kryzys stał się przyczynkiem do podjęcia działań chroniących właścicieli niewielkich pracowni (czyt. str. 10). 

     

     

    Uczciwe podejście do swojej pracy może nie zawsze jest proste, ale owocuje nie tylko wysoką jakością produktu finalnego, lecz również spójnością. To właśnie owa spójność przekonuje do miejsca i do produktu znacznie bardziej niż najbardziej krzykliwe hasła i najpiękniejsze obrazki. Tak powstaje produkt, za który konsument będzie chciał płacić, bo przekona się, że to cena nie tylko za mąkę z cukrem, ale za ludzki czas, pracę i pasję. Przykładem takiego podejścia jest gospodarstwo agroturystyczne Weroniki Papiesz - Niezłe Ziółka, kóre niedawno wzbogaciło się o punkt gastronomiczny z lodami z ziołami hodowanymi na miejscu (czyt. str.18). 

     

     

    Loria Stern hoduje z kolei kwiaty i w postaci sprasowanej dodaje je do kruchych ciast, a właściciele rzemieślniczych lodziarni wykorzystują polską czekoladę kraftową do swoich lodów. To tylko niektóre przykłady spójnych i inspirujących działań. My w tym wydaniu zachęcamy do otwierania się na niestandardowe pomysły i tak oto prezentujemy ciekawe koncepty na wykorzystanie kaszy w piekarstwie i cukiernictwie, a zaproszeni goście częstują swoimi recepturami na użycie tego zapomnianego produktu (czyt. str. 32).

     

     

     

    Spójne musi być też działanie marketingowe. Tak jak wyrabianie ciasta rządzi się poszczególnymi etapami, tak też wygląda planowanie strategii sprzedaży, w które warto trzymać się pewnych wytyczonych już ścieżek (czyt. str. 71). 

     

     

    Tradycyjnie o tej porze roku prezentujemy też wyczerpujący przegląd urządzeń i maszyn do piekarni oraz cukierni, które wspomagają rozwój firmy i odciążą nieco pracowników. W końcu każdy nawet największy pasjonat musi też pomyśleć o relaksie. Czy pod gruszą czy na szczycie lub na plaży - życzymy udanych wakacji z Mistrzem Branży!

     

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

     

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Pieczywo Złocisty Plus

    Pieczywo Złocisty Plus

    Wyjątkowe pieczywo pszenne o długotrwałej świeżości.

    Unikatowe pieczywo pszenne o cechach typowych dla pieczywa żytniego, jak zwarty i wilgotny miękisz oraz długotrwała świeżość.

    Zastosowanie mąki uzyskanej ze specjalnego przemiału nadaje pieczywu doskonały smak, dodatkowo wzbogacony poprzez dodanie płatków ziemniaczanych i czarnuszki.

    Doskonała alternatywa wobec typowego pieczywa pszennego, dla osób ceniących sobie zarówno pieczywo pszenne, jak i pieczywo żytnie.


    Składniki
    mąka pszenna, sól, kwas pszenny w proszku, płatki ziemniaczane, czarnuszka mielona

    Czysta etykieta

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Uldo Polska
    sprzedawca
    ULDO Polska
  • Dzielarka BTF

    Dzielarka BTF

    W skład linii do chleba firmy BTF wchodzi dzielarka CALYBRA pracująca dwufazowym systemie dzielenia kęsów (niespotykany zakres wagowy, idealna m.in. dla ciast luźnych). Dzielarka nie wymaga olejów do smarowania (system oil free), dlatego ciasto nie ma styczności z olejem, a gotowe kęsy są przez to łatwiejsze w dalszej obróbce. Wyrzut z boku lub z przodu. Standardowy lej 80 kg, w opcji 135, 200 i 280 kg. Taśmy zaokrąglająco-transportujące są w kształcie litery V, dla uzyskania dobrej wydajności duża prędkość taśm.  Kolejnym elementem linii jest Zaokrąglarka stożkowa KONIK 2 z centralnym systemem regulacji wysokości rynien, rynny pokryte są wewnątrz teflonem, podobnie jak stożek. Testy wypadły więcej niż zadowalająco. Bardzo dobra struktura chleba.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Geth
    sprzedawca
    GETH

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe